Mai bine-i cu Hristos… ~ Viorel Udriste

Jesus-Appearing-To-Two-Disciples-On-The-Road-To-Emmaus

Mai bine e sa lasam totul pentru Hristos, ca oricum intr-o zi… vom lasa totul 

„Dupa aceea Isus a iesit afara, si a vazut pe un vames, numit Levi, sezand la vama. Si i-a zis: „Vino dupa Mine !” Vamesul a lasat totul, s-a sculat, si a mers dupa El. Levi I-a facut un ospat mare la el in casa; si o multime de vamesi si de alti oaspeti sedeau la masa cu ei. Fariseii si carturarii carteau si ziceau ucenicilor Lui: „Pentru ce mancati si beti impreuna cu vamesii si cu pacatosii ?” Luca 5:27-30

Viorel UdristeLevi zis si Matei, nu parea sa fie un candidat indicat pentru a deveni un ucenic al lui Hristos, acesta era considerat un tradator al poporului din cauza interesului material, pentru ca vamesii adunau bani de la evrei, pentru a-i da romanilor. „Vamesii si pacatosii” erau considerati de cea mai joasa speta in societate, tocmai de aceea Domnul era criticat si mustrat deseori, de cei ce se numeau „pazitorii si pastratorii” Legii. Dar tocmai acesta a fost scopul venirii lui Hristos in lume: sa cheme la pocainta pe cei pierduti si pe cei pacatosi !

„Nu cei sanatosi au trebuinta de doctor, ci cei bolnavi.” Matei 9:11
Prin acest lucru practic Mantuitorul ne arata regula dupa care sa ne calauzim in relatiile cu cei necredinciosi. Cautarea pacatosilor pierduti pentru a-i aduce la maintuire ar trebui sa fie prioritara in viata de zi cu zi. Necazurile, neajunsurile, sacrificiile depuse si suferintele de orice fel nu sunt prea mari pentru a cauta si a aduce la Hristos pe cei pierduti.

Mai bine e sa lasam totul pentru Hristos, ca oricum intr-o zi… vom lasa totul – exemplul vamesului este destul de elocvent… s-a lasat de „avere” si l-a ales pe Hristos. Imparatia Cerurilor are prioritate fata de tot ce inseamna activitate in viata noastra de fiecare zi.

Mai bine e sa ne sculam, ca oricum intr-o zi Hristos ne va scula la judecata – aceasta inseamna si implica efort intr-o lume comoda si indiferenta fata de importanta slujirii. Cinstea se dobandeste prin slujire consecventa, smerenie si responsabilitate !

Mai bine e sa mergem acum dupa Isus, ca oricum… de mers tot trebuie sa mergem dupa cineva – „Vino dupa Mine” este obiectul credintei mantuitoare. Isus ofera: stabilitate, siguranta, odinna, vesnicie intr-un loc pregatit de El. „In casa Tatalui Meu sunt multe locasuri. Daca n-ar fi asa v-as fi spus. Eu ma duc sa va pregatesc un loc. …Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi.” Ioan 14:2-3

Viorel Udriste

Un comentariu (+add yours?)

  1. Estera Ciama
    iul. 31, 2016 @ 15:28:20

    Glorie Lui Isus !

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: