In Memoriam – Gheorghe (Gicu) Stan 1953 – 2016

Gicu Stan FOTO Cuvantul AdevaruluiFratele Gicu Stan s-a născut la 24 aprilie 1953 în localitatea Poiana Vadului, județul Alba, în familia Nicolae și Maria Stan, fiind cel mai tânăr dintre cei zece copii.

După absolvirea școlii profesionale în anul 1972 își continuă studiile, la seral, la liceul Mihai Viteazul din Turda, timp în care lucrează ca strungar la fabrica de sticlă din oraș.

Din tinerețe L-a primit pe Domnul Isus ca Domn și Mântuitor. A încheiat legământ cu Dumnezeu prin botezul în apă în 10 octombrie 1971, fiind botezat de pastorul Alexandru Cherecheș în Turda. Din 1973 se mută la Cluj, unde studiază la Institutul Politehnic, Facultatea de Mecanică.

Pentru o perioadă a lucrat la Combinatul de Utilaj Greu (CUG) ca subinginer, din 1978 până în 1994. În 22 iulie 1979 se căsătorește cu Emima Dascăl.

În anul 1990 este ordinat pastor al Biserici Penticostale „Betel” din cartierul Zorilor, slujbă pe care a deținut-o până la plecarea acasă, la Domnul.

A lucrat și ca profesor de religie în școliile publice, între perioda 1994-1997.

În anul 1995, împreună cu sora Emima, se înscriu la Institutul Teologic Penticostal din București, absolvind cursurile teologice universitare în anul 1999. Marea lui chemare din partea lui Dumnezeu a fost cea de evanghelist și în această calitate a străbătut orașele României, ale Europei, ale Americii predicând cu putere Evanghelia peste tot pe unde a călătorit în timpul vieții sale. A avut și viziunea de mari proiecte comunitare, printre care construirea lăcașului de cult al Bisericii Penticostale „Betel” – Zorilor, din Cluj, împreună cu mica comunitate de frați a Bisericii Betel, proaspăt deschisă în 1990, în cartierul Zorilor și cu colaborarea bisericii păstorită de fratele David Tonn din Missoula, Montana, SUA. Al doilea mare proiect a fost înființarea și construirea Liceului Creștin PRODEO din Cluj – proiect în lucru – cu suportul pastorilor colegi din Comunitatea Regională Penticostală Cluj și a prietenilor din SUA. Domnul l-a chemat acasă la vârsta de 63 de ani, în ziua de 17 iulie a.c., după o lungă și grea suferință.

Serviciile de priveghi din zilele de 18 și 19 iulie, respectiv serviciul de înmormântare din data de 20 iulie, s-au desfășurat în lăcașul Bisericii Betel, pe care fratele Gicu a păstorit-o timp de 26 de ani, la ele luând parte frați slujitori din Comunitate, din țară și din străinătate, care au transmis mesaje de mângâiere și de îmbărbătare.

În cadrul serviciului de înmormântare, condus de pastorul Aurel Moldovanu, vicepreședinte al Cultului Creștin Penticostal, au predicat din Cuvântul Domnului pastorii Moise Ardelean, președintele Cultului și Romu Mocan, secretarul general. Fanfara și corul Bisericii Betel au cântat spre slava Domnului și pentru mângâierea celor prezenți. Rămân în urmă sora Emima și celelalte rudenii, membrii Bisericii Betel, frații slujitori, colegi de slujbă, prieteni de aproape și de departe.

Rugăciunea noastră este ca Dumnezeul oricărei mângâieri să dea liniște și pace celor îndurerați, și nouă, tuturor, har divin pentru a continua alergarea până în ziua revederii, pe plaiurile cerești.

Pastor GAVRIL COVAȘĂ

„Mă aștept și nădăjduiesc cu tărie că nu voi fi dat de rușine cu nimic, ci că acum, ca totdeauna, Hristos va fi proslăvit cu îndrăzneală în trupul meu, fie prin viața mea, fie prin moartea mea. Căci, pentru mine, a trăi este Hristos și a muri este un câștig.” (Filipeni 1:20-21)

SURSA – REVISTA ‘CUVANTUL ADEVARULUI’ – Citeste on-line – http://cuvantuladevarului.ro/index2.html

a

Enter a caption

 

Anunțuri

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: