Raspuns la Scrisoare Deschisa

Photo Agnus Dei

Mi s-a trimis o scrisoare deschisă de apostrofare, că nu mă implic în alte cazuri similare cazului Bodnariu. Nu voi intra în polemici cu nimeni, pot comenta și interpreta ce și cum vor! Acesta este răspunsul meu:

Euro Evpac,

Nu, nu mă sustrag deloc!
Dumnezeu a dat o mare biruință în cazul Bodnariu, dar cu MARI eforturi din toate punctele de vedere, pe care numai Domnul Isus le poate contabiliza pentru ziua veșniciei. Nu voi da detalii, doresc să-mi fie respectat spațiul privat și nici nu mă scuz. Menționez acest lucru doar pentru ca dvs. – și alții – să nu vă faceți multe păcate.
Atunci când a apărut cazul Bodnariu, eram în convalescență după o perioadă de probleme de sănătate cu care m-am confruntat.
În acest moment sunt foarte slăbit fizic și capacitatea mea de implicare într-un asemenea proiect este limitată.
Dacă dvs. vă închipuiți că organizarea comunității evanghelice române presupune câteva articole scrise pe blog (pe care mi le imputați), câteva telefoane și alte câteva minute de gândire a strategiei, îmi pare rău, dați dovadă de naivitate.
Nopți (multe) nedormite, sute de telefoane, 6-7-8 ore la rând de ședințe, (multe) zeci de mii de dolari (care nu vin de unii singuri), iată doar câteva aspecte pe care le presupune o astfel de acțiune. Mai mult, toată documentația unui caz trebuie studiată profesional ca să fim siguri că luptăm pentru o cauză dreaptă.
De asemenea, persoanele în cauză trebuie să ceară sprijin și apoi nu mai fac nimic de capul lor și nu mai vorbesc nimic cu nimeni decât cu permisiunea celor care conduc acțiunea!
O astfel de implicare cere multe, foarte multe lucruri pe care din motivele menționate (și altele), în momentul de față eu nu le pot oferi. Nu din rea voință ci din motive obiective.
Sunt însă mulți preoți (aud că majoritatea celor care au nevoie de sprijin sunt de credință ortodocși – ce face „Preafericitul”, dumnealui nu servește stradă?), pastori, lideri comunitari care ar putea lua mantia! Le pot sta la dispoziție cu sfaturi (foarte prețioase) dar… încă nu m-a contactat nimeni, iar dvs. doar îmi scrieți public, fără măcar să știu cine sunteți și ce vreți!
Ironic, pentru unii care au crezut că implicarea mea a vizat slava personală și alte interese, au o șansă extraordinară! Unde sunt?…
Domnul să vă ierte și să nu vă țină în seamă aceste judecăți ignorante…

Cristian Ionescu

Nota editoriala: L-am intalnit pe pastorul Cristian Ionescu la protestul din Chicago in 16  Aprilie. In aceeasi zi l-am intalnit si pe Steven Bonica care ne spunea ca si el la fel ca si noi, a dormit  doar 3-4 ore in noaptea dinaintea protestului si cam toate noptile aratau la fel. Erau asa de multe de facut si prea putin timp… Dar cand am dat mana cu fratele Cristi Ionescu pecare il cunoastem de foarte multi ani, noi am plecat hotarati sa ne rugam pentru sanatatea fratelui Cristian pentru ca asa de obosit arata si ne-am dat seama ca deja isi punea in pericol sanatatea cu grija pastorala, noptile nedormite, lupta spirituala in care s-a implicat prin cazul Bodnariu… si avea nevoie de sustinere in rugaciune. Oare cate nopti nedormite a experimentat pastorul Ionescu? Sa il sustinem mai departe pe fratele Cristian Ionescu in rugaciune ca Dumnezeu il va folosi acolo unde El va hotari si cand El va hotari. De asta suntem mai mult decat siguri. Dumnezeu sa-L binecuvanteze cu putere, cu sanatate si sa-i conduca pasii si de-acum incolo. Multumim Domnului din inima pentru slujirea pastorului in trecut si pentru ce i-a pregatit Domnul pentru viitor!

8 comentarii (+add yours?)

 1. eliodora
  aug. 04, 2016 @ 13:49:40

  Daa, s a scris ca s a promis atunci cand era atat de greu incercata scumpa noastra familie Bodnariu, ca deocamdata familia Bodnariu, apoi restul; pt care am facut cu mare drag ce am putut fiecare; dar noi sunem indurerati pentru toti; si nu avem capacitatea de a porni proteste de amploare; gandinudu ne mai ales la ceea ce se preconizeaza in New Age, vor urma lucruri urate si surprinzatoare; intrucat Diavolul face tot ce poate ca sa distruga familiile ; noi, crestinii- trebuie sa ne ridicam impotriva acelor lucruri care distrug valorile crestine incepand cu familia; sa ni se auda GLASUL ; sa se stie ca nu cedam valorile crestine celor rai.Era apoi vorba ca nu vom mai sta inchisi in biserici( doar noi de noi) ; dar nu a fost asa; de atunci nu s a mai intamplat nimic; iar familiile celelate din Norvegia sunt tratate si mai rau fiind bagati la puscarie; ca o razbunare a Barnevernetului.

  • Avram
   aug. 04, 2016 @ 23:20:27

   eliodira
   Sa dam putin ragaz si timp de odihna fratelui Pastor Cristian Ionescu. S-a facut un lucru extraordinar pentru familia Bodnariu, dar a fost o munca epuizanta, mai ales din partea Pastorului, care in acesta vreme si inainte nu statea bine cu sanatatea. Are si dansul nevoie de odihna. Da cu siguranta ca ar trebui facut ceva si pentru celelalte familii romane a caror copii au fost furati de acelasi Barnevernet. Ce ar fi de exemplu daca ar veni cineva in ajutorul Pastorului Cristian Ionescu ca sa nu mai duca singur toata povara? God bless you.

 2. Daniel Emanuel
  aug. 04, 2016 @ 19:58:05

  Euro Evpac Domnule Cristian Ionescu nu dorinta de polemica m-a indemnat sa va scriu atat dumneavoastra cat si Patriarhului, si nu lipsa de comentarii ma face sa incetez dialogul cu persoanele care nu il iubesc. Acelasi duh care m-a impins sa pun umarul la Bodnariu, ma impinge sa pun umarul la toti copiii care plang, fara sa le cer carnetul de membru in vreo biserica inainte de a-i plange. Dar am inteles pozitia dumneavoastra, si imi doresc sa va revad sanatos tun cat mai curand, si revenit pe terenul de lupta. Domnul cu dvs

 3. octavpelin
  aug. 05, 2016 @ 02:34:04

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

 4. Ghita L
  aug. 05, 2016 @ 03:29:06

  Multumim,cuvintele acestea ne face sa va intelegem si pretui mai mult.Dorim sa va spunem ceva.D-voastra a-ti devenit un SIMBOL al eliberarii mamelor si copiilor a cäror gemete si lacrimi au ajuns pänä la ceruri! Sunt convins ca MULTI din cei care au avut initiative ASTEPTAU POZITIA DV.,iar täcerea care a-ti avut-o A DETERMINAT SI NEIMPLICAREA CELORLANTI.Va-ti gändit la aspectul acesta ??,meditati si rugati-va macar pentru propria constiinta(dupa implicarea si desfäsurarea puterii Dlui si raspunsul unei natiuni si nu numai,ar fi recomandat sä aveti un raspuns clar descoperit de EL) DOAR PRECIZAREA SI CÄTEVA CLARIFICARI ale PERSPECTIVEI SI SRTRATEGIEI DE VIITOR ar FI MENTINUT VIE ACEASTA TREZIRE doar CÄTEVA POSTÄRI,telefoane,mesaje publice UN SIMPLU DA ar conta sunt f.multi care ar dori si au ACASTA NEDUMERIRE. Gänditi-va ce ar insemna O ZI A RECUNOSTINTEI in toate bisericile si loc.unde au fost proteste IN SPIRITUL CELUI de-a 10 LEPROS care s-a intors sa-i multumeasca,si Dl i-a dat MÄNTUIREA ca dar pt RECUNOSTINTA lui Inca nu este prea a tärziu SUSTINETI O ZI ANUALA dedicata pärintilor care si-au pierdut copiii ,..a recunostintei?(poate fi 16 april)In speranta unei insufetiri a vietii spirituale a bisericilor pe länga aceste precizäri utile care le-ati facut asteptam POZITIA GRUPULUI DE INITIATIVA PRO BODNARIU,referitor la STRATEGIA DE VIITOR,si credem ca .Dl va insufleti oameni.Pozitia VOASTRA E IMPORTANTA asa cum spuneati cä doar UN CUVÄNT DE AL PATRIAHULUI CONTEAZÄ pentru salvarea atätor copii (a contat mult ca patriahia a trimis un delegat care ne-a onorat la proteste si cea insemnat pt preotii din tara care stateau in dubii sa sustina initiativa Bodnariu sau nu ) Va multumim ! semn. O VOCE ..ps Euro Evpac(iertati-le exprimarea amara),este unul din moderatori Profamilia Grup(peste 5000 membri) care se ostenesc cu suflet fizic si financiar päna la epuizare pentru a ajuta failiile in suferinta,o initiativa laudabila pentru a MENTINE VIE FLACARA SPERANTEI pentru salvarea miilor de copii din cel mai mare GENOCID ,dupa nazism si comunism …propunem rugaciune pe grup pt dv.

 5. Sergiu berzaca
  aug. 05, 2016 @ 05:07:23

  Frate cristian domnul sa te intareasca dzeu sa iti dea multa putere biserica domnului are nevoie se tine de darul pe care la pus in tine bineinteles nu ma refer la aceia care sunt in adunare si cheltuie programe fara rost.ma refer la aceia care sunt sinceri care il iibesc pe hristos care fac parte din biserica domnului.din trupul lui hristos.toti aceatia au nevoie de tine.sa te tina domnul in putere multi ani deaici ascult cu mare interes predicile dumneavoastra din romania lugoj.dzeu aa va bineq

 6. Euro Evpac
  aug. 05, 2016 @ 09:17:40

  Merci Ghita L. Vreau sa raspund domnului Cristian Ionescu ca sunt GATA sa preiau mantia dansului cu conditia de a avea acces la resursele dansului. Nu e corect sa ceri cuiva sa faca ceva stiind ca acel om desi are capacitatea nu are mijloacele necesare, apoi sa asisti la esecul sigur al proiectului.

 7. Trackback: Ultimele postari – August week 1 | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: