Dorinta refugiatilor e ca Biserica sa se roage pentru ei

Mulți creștini din Irak au fugit și au găsit refugiu în Iordania. Majoritatea copiilor vin din Mosul, din Ninive, sau din orașele și satele vecine din nordul Irakului. Aproape toți au fugit din cauza Statului Islamic.
Prin toate aceste traume și suferințe, credința lor rămâne neclintită.

Departamentul de Stat al SUA și Uniunea Europeană clasifică persecuția creștinilor din Orientul Mijlociu ca genocid.
Milioane de vieți au fost schimbate definitiv. Unii au murit, mulți au fugit să-și scape viețile, ca, de exemplu, Ammar și familia lui.

Pentru Ammar și familia lui, teroarea a lovit la miezul nopții.
„Se întâmplă multe lucruri ciudate în această vreme. Toți am fugit din Qaraqosh. SIIL înainta tot mai mult, și nimeni nu ne putea proteja. Așadar, mi-am luat familia, soția și copiii, și am plecat”, a spus Ammar.

Asemenea celorlalți cetățeni din satele creștine, familia lui Ammar a fugit să își scape viața. Mulți s-au îndreptat spre Erbil, capitala Kurdistanului. Alții au fugit spre Dahuk, un oraș mare de lângă granița cu Turcia. Câteva luni mai târziu, au ajuns în capitala Iordaniei, Amman, și în orașele de dimprejur.
„Nici acum nu ne vine să credem ce se întâmplă. Parcă e un vis. Totul a fost normal și viața era foarte confortabilă până când, dintr-odată, totul s-a schimbat. Ei vor ca niciun creștin să nu mai trăiască în Irak. Vor să-i omoare, să-i facă să plece sau să devină musulmani”, a spus Ragad, o refugiată din Irak.
În schimb, ei au reușit să plece, și au recunoscut că e meritul Domnului!
„Minunea e aceea că mi-a scăpat familia. Am o soție și trei fiice. Isus ne-a scăpat de SIIL”, ne-a zis Kareem, un refugiat creștin.

Chiar dacă au rămas fără țară, aceste familii au o situație mai bună decât majoritatea. Locuiesc într-un apartament decent, datorită ajutorului unui preot anglican cunoscut ca Vicarul Bagdadului.
Numele lui este Canon Andrew White. Organizația fondată de el oferă refugiaților locuințe și ajutor sub diferite forme.„

Avem nevoie de resurse, dar totodată avem nevoie de protecție. Fiecare dintre noi venim din zone violente. Mă îndoiesc că există vreun copil în această încăpere care să nu aibă vreun membru al familiei ucis”, a spus preotul.

Mulți creștini din Irak au fugit și au găsit refugiu în Iordania. Majoritatea copiilor vin din Mosul, din Ninive, sau din orașele și satele vecine din nordul Irakului. Aproape toți au fugit din cauza Statului Islamic.

Prin toate aceste traume și suferințe, credința lor rămâne neclintită.
„Cei din Statele Unite și din Occident trebuie să știe că acești oameni nu au absolut nimic, dar, în același timp, au tot. Ei știu că Yeshua, Isus, există și că e important în viețile lor”, a adăugat Canon Andrew White.

Familiile citesc în continuare Biblia, iar când li s-a dat șansa să se lepede de Isus, au refuzat.
„El a murit pentru noi pe cruce. Nu pot să mă lepăd de El!”, a zis Seham, o refugiată din Irak.
Acum, ei așteaptă ajutor din partea ONU, și a altor țări, și așteaptă ca Biserica să se roage pentru ei.
„E foarte greu, suntem într-o situație dificilă! Pentru noi e bine, dar sunt atâția oameni care locuiesc în taberele de refugiați din Erbil, Irak. Viața e grea aici, în Iordania. Nu avem slujbe. Fiind din Irak, ne este interzis să lucrăm. Ne dorim să se roage pentru noi”, a spus Ammar.
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 139 – august 2016 – ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

3 comentarii (+add yours?)

 1. douavieti2015
  aug. 06, 2016 @ 13:13:57

  O, Doamne, pune in noi ravna, simtire, durere, dragoste, dorinta de a ajuta!
  Trezeste-ne, Doamne!

 2. octavpelin
  aug. 08, 2016 @ 03:40:08

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

 3. Trackback: Ultimele postari – August week 1 | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: