Ce aşteaptă Hristos de la Biserica împodobită cu Duhul Sfânt? Florin Ianovici

Florin Ianovici

CINE-I PLIN DE DUHUL LUI DUMNEZEU INtOTDEAUNA VA INALTA PE HRISTOS.

[Avem] un Dumnezeu care in dimineata aceasta spune ca sarbatoarea asta a Cincizecimii este ‘Din El, prin El, si pentru El sunt toate lucrurile. In ascultare de Hristos, spre ascultare de Hristos. Iata gandul sarbatorii Cincizecimii.

CE ASTEAPTA HRISTOS DE LA OAMENII UMPLUTI CU DUHUL SFANT?

Vedeti, iubitii Domnului, mai intai de toate as vrea sa va spun ca perioada aceasta a bisericii primare, din punct de vedere a revarsarii Duhului Sfant, sta intre doua episoade atat de opuse. Unul, extraordinar de maret. Un episod in care simti ca te ridici impreuna cu cei ce sunt acolo martori ai Domnului Isus Hristos si primesti putere din Dumnezeu. Si un alt episod, extraordinar de dureros, de sfasietor, de neinteles- pentru ca, intati de toate, atunci cand vorbim despre Cincizecime, vorbim despre Hristos. Iar Hristos, intati de toate, doreste ca tu si El sa aveti o relatie bazata pe ascultare. Intotdeauna, Duhul Sfant al lui Dumnezeu iti va orienta ochii, mai intai, asupra ta. Duhul Sfant nu lucreaza cantarind prin tine pe altii, pana cand Duhul Sfant nu lucreaza cantarindu-te pe tine pentru tine.

Intotdeauna, Duhul Sfant, cand vine in viata unui om, nu face altceva decat sa-l cantareasca pe omul acela. Dar, nu sa-l cantareasca la titluri sociale. Nu sa-l cantareasca la numarul de bani. Nu sa-l cantareasca in lucrurile pamantesti. Ci sa-l cantareasca in relatia cu Dumnezeu- Cata adancime ai cu Dumnezeu? Cata profunzime ai cu Dumnezeu? Duhul Sfant al lui Dumnezeu va veni mereu si mereu  si iti va adauga si iti va lumina viata ta pentru ca eu, in aceasta dimineata, vreau sa fac un test doar ca sa putem dovedi lucrul acesta. Cati dintre dvs. ati trecut de 30 de ani de pocainta? Spuneti dvs., cand Duhul Sfant va cerceteaza, azi cand va cercetat, a mai avut ceva de adaugat? A mai avut ceva de spus? Ce striga Duhul in noi? „Mai aproape!Mai aproape!Mai aproapede Hristos! Mai sfant! Mai curat! Mai bun!” Duhul lui Dumnezeu, mereu si mereu, in relatia cu noi ne duce in ascultare fata de Domnul Isus Hristos. Si acuma, iubitii Domnului, ascultarea de Domnul Isus Hristos, ea se manifesta si in actul emotiilor. Dar, ea nu este un sentiment.

Ascultarea este o disciplina pentru ca in relatia noastra cu Domnul Isus Hristos noi stim asa: Ascultator de Dumnezeu este cel ce implineste poruncile mele. „Daca Ma iubiti, spune Domnul Isus Hristos, paziti poruncile Mele, impliniti poruncile Mele.” In Faptele Apostolilor cap. 5 v-am spus ca sunt prezentate doua episoade in bisericile primare- cum e nordul cu sudul, asa sunt aceste doua episoade. Unul dintre ele se refera la faptul ca dupa ce au fost umpluti cu Duhul Sfant, apostolii au iesit si au propovaduit pe Cel ce era comoara vietii lor. ‘Sunt atat de plin, ca nu pot sa tac. Sunt asa de umplut, ca ma revars’. Atata m-a umplut Duhul Sfant cu Hristos, ca vreau sa dau tuturor celor insetati si flamanzi. Musteste in mine Cuvantul lui Dumnezeu. In mine, simt ca e atat de plin Dumnezeu, ca eu trebuie sa daruiesc. (notite din primele 5 minute, mai sunt aprox 37 de minute din mesaj)

Biserica lui Hristos este zidită din ,,pietre” rezistente la ,,intemperii” și ,,vii” pentru că au în ele Duhul Vieții,este plinătatea harului, neavând nici pată, nici zbârcitură, curată şi neintinată, indestructibilă şi eternă.

VIDEO by Mesagerul Cinzecimii

Reclame

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: