Dl. mag. Dănileț se plânge că definiția ce ar urma să fie înscrisă în Constituție „nu se găsește nici măcar în cărțile de specialitate”

Curtea Constitutionala a Romaniei Romanian Supreme Court FOTO AGERPRES April 19, 2016

Coaliţia pentru Familie:

Dl. mag. Dănileț se plânge că definiția ce ar urma să fie înscrisă în Constituție „nu se găsește nici măcar în cărțile de specialitate”.

Venim în întâmpinarea nelămuririlor d-sale cu următorul pasaj din „Dreptul familiei” de Teodor Bodoașcă, Aurelia Drăghici, Ioan Puie și Iuliu Maftei, ed. a 2-a, editura Universul Juridic, 2013, p.11:

(familia este) „Elementul natural și fundamental al societății, generat de actul juridic al căsătoriei, încheiat cu respectarea ordinii publice și a bunelor moravuri între un bărbat și o femeie, alcătuită din soți, copiii lor și din alte persoane prevăzute expres de lege, ale căror raporturi patrimoniale și nepatrimoniale sunt reglementate juridic prin norme speciale și guvernate de principiul solidarității.”

Dl. mag. Cristi Dănileț este nedumerit de decizia Curții Constituționale. Dacă dânsul, judecător și membru al CSM, nu cunoaște lucruri elementare de dreptul familiei, îl putem lămuri noi:

– Căsătoria este un act juridic bilateral care dă naștere unei familii, în timp ce familia monoparentală este un fapt juridic întemeiat pe descendență. Legislația în vigoare, care nu va fi atinsă de revizuire, recunoaște și acordă protecție și altor tipuri de familii decât cea bazată pe căsătorie:
* familia MONOPARENTALĂ, având la bază relația de descendență/filiație, inclusiv cea realizată prin adopție;
* familia compusă din bunici sau rude care cresc copiii ai căror părinți sunt decedați sau plecați la muncă în străinătate;
* familia alcătuită din bărbat și femeie NECĂSĂTORIȚI, dar CARE AU COPII, și care locuiesc împreună.
Recunoașterea familiilor monoparentale sau a legăturilor de rudenie civilă sunt instrumente juridice prin care Statul este chemat să ocrotească copilul și părintele/rudele în grija cărora este încredințat. Revizuirea art. 48 alin. (1) din Constituție nu restrânge și nu aduce atingere acestor instituții legale, adevărate garanții ale obligației de a ocroti interesul superior al copilului.

– Formularea pe care dl. Dănileț nu o poate găsi „nici în cărțile de specialitate” este aproape identică celor din Declarația Universală a Drepturilor Omului (art. 16) și din Convenția Europeană a Drepturilor Omului (art. 12).

4 comentarii (+add yours?)

 1. mike
  aug. 08, 2016 @ 23:43:45

  domnule danila prepeleac- esti mai neintelept-(ca sa nu zic -prost-) ca un copil de -7- ani cu toata invatatura ta – -oare cine te-a numit -mag- ? nu a verificat -IQ- tau ?? Daca taceai -mag- ramineai– putin ginditorule –intreaba o fetita sau un baietel si i-ti va raspunde – intreaba oaia si berbecul si ei vor sti –gaina si cocosul – toti i-ti vor raspunde – numai perechea -barbat-femeie – in regnul animal -femela -barbatus –inseamna –perpetuarea speciilor – AHHHHHhh nu te duce capul– magule -nici la lucruri simple – atunci cum vei judeca tu probleme complicate?? mai bine dute si paste porcii–acolo e de tine .– Mai e una cu prune ””n- nume – vai de capacelele voastre –si de cei ce va-u dat diplomele –toti cu tarite in creire–. Ma gindesc ca daca as fi fost ales in guvernul -tehnocrat- as fi facut fata cu brio – raportindu-ma la batutii astia in cap. – remediu ?? ceva cizme nemtesti cu plachiuri solide in partea umbroasa–tuturor celor ce nu gindesc -NORMAL-

 2. octavpelin
  aug. 09, 2016 @ 02:09:56

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

 3. Trackback: De ce scârțâie Justiția mai tare ACUM? – Deoarece sunt și magistrați care nu cunosc lucruri elementare! – Revista ARMONIA – Saltmin Media
 4. Trackback: Ultimele postari – August week 1 | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: