Revelatie si credinta – Lazar Gog

Lazar Gog cu Calin Gog

Geneza 45:1-5

1Iosif nu s-a mai putut stăpâni înaintea tuturor celor ce-l înconjurau. Și a strigat: „Scoateți afară pe toată lumea.” Și n-a mai rămas nimeni cu Iosif, când s-a făcut cunoscut fraților săi. 2A izbucnit într-un plâns așa de tare că l-au auzit egiptenii și casa lui faraon. 3Iosif a zis fraților săi: „Eu sunt Iosif! Mai trăiește tatăl meu?” Dar frații lui nu i-au putut răspunde, așa de încremeniți rămăseseră înaintea lui. 4Iosif a zis fraților săi: „Apropiați-vă de mine.” Și ei s-au apropiat. El a zis: „Eu sunt fratele vostru Iosif, pe care l-ați vândut ca să fie dus în Egipt. 5Acum, nu vă întristați și nu fiți mâhniți că m-ați vândut ca să fiu adus aici, căci ca să vă scap viața m-a trimis Dumnezeu înaintea voastră.

Capitolul 45 din Geneza este prin excelenta un text deosebit in Vechiul Testament cu privire la a doua venire a Domnului nostru Isus Hristos. Istoria lui Iosif este o repetitie a venirii a doua a Mantuitorului Isus Hristos. Nu vom vorbi astazi despre a doua venire a Domnului Isus, ci ne vom uita la aspectele practice ale textului pentru a le putea aplica in viata noastra. Ne vom uita la viata lui Iosif si in paralel la viata lui Isus Hristos. Si in concluzie va trebui sa luam o hotarare , o decizie pentru noi, ca sa ne putem apropia de Dumnezeu in rugaciune, in ungeri cu untdelemn in numele Domnului Isus Hristos si sa putem beneficia de binecuvantarile Domnului.

Isus poate fi vazut in Iosif care este un prototip al Domnului Isus Hristos. Iosif a fost urit si invidiat de fratii lui. A fost vandut pe arginti murdari. A fost considerat mort pentru ei. Dar acum in Egipt ei privesc inmarmurit pe Iosif. Privesc inmarmuriti pe acela care l-au strapuns cu ura lor. Privesc inmarmuriti pe acela care este imbracat in glorie si care este domn peste tot Egiptul. Ce vor face ei acuma? Ce vom face noi, stiind ca Mantuitorul Isus Hristos este viu, este imbracat in glorie, va veni din nou pe pamant, este Domn al intregului pamant si este Imparatul Imparatilor si Domnul Domnilor. Vom urmari trei adevaruri spirituale si practice pe aceasta tema, potrivit textului pe care l-am citit.

1.-In primul rand – Iosif si revelatia sa… (Notite din primele 5:30 minute)

 

 

 

Anunțuri

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: