Departamentul de Stat al SUA critică libertatea religioasă din România cu privire la ora de religie și construirea Marii Moschei de la București

DOS-Exterior FOTO blogs.cfr.org

Departamentul de Stat al SUA critică libertatea religioasă din România cu privire la ora de religie și construirea Marii Moschei de la București

Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii a dat publicității raportul pe 2015 privind libertatea religioasă din România, informează siteul state.gov.

 • Departamentul de Stat al SUA critică politicienii români care se opun construcției Marii Moschei de la București.
 • Departamentul de Stat citează „grupuri religioase minoritare” care susțin că Biserica Ortodoxă Română este tratată precum o Biserică Națională, de facto, deși de jure nu are acest statut. Se menționează faptul că unii politicieni și o parte din media echivalează ortodoxia cu identitatea națională.
 • …în document se afirmă că „Media a susținut că numărul mare de copii care s-au scris la ora de religie – peste 90%, se datorează presiunilor și manipulării Bisericii Ortodoxe Române și a directorilor de școli”.

Citeste mai mult – http://www.activenews.ro/stiri-social/Departamentul-de-Stat-al-SUA-critica-din-nou-Biserica-Ortodoxa-in-raportul-pe-2015

Citeste raportul aici (ENGLEZA)

gty_state_dept_logo_lb_150313_12x5_1600
ROMANIA 2015
INTERNATIONAL RELIGIOUS FREEDOM REPORT

Vezi acest document pe Scribd

7 comentarii (+add yours?)

 1. moreconnection
  aug. 11, 2016 @ 13:18:48

  Sa-si vada de treaba si USA si Angela Markel. Nu e locul lor si nu au murit ei pentru tara cind romanii luptau impotriva turcilor. Turci sa stea la ei acasa nu sa faca presiune in nici o tara cu constructii de Moscheie (locuri satanice).
  Romani din toate tarile uniti-va.

 2. douavieti2015
  aug. 11, 2016 @ 15:22:40

  Departamentul de stat al SUA sa stea in banca lui, ca nu-l doare pe el ce face Romania. Romania e la ea acasa, iar departamentul de stat al SUA sa vorbeasca in casa lui, nu a altuia si pe viata lui, nu a altora.
  Nici credinta poporului roman nu e treaba americanilor, nici uraciunea sultanului Erdogan nu e treaba Americii.
  Daca America e asa draguta cu dictatorul otoman, de ce nu se ofera sa i se construiasca ei o si mai mega moschee, dupa dimensiunile ei. Ca daca Romania va suporta o asa dimensiune de locas idolatru, de cate ori mai mare ar trebui sa fie la porta Departamentului de stat moscheea lui Baiazid?

  • Avram
   aug. 11, 2016 @ 22:14:56

   Douavieti2015,
   Sa speram ca liderii romani vor impiedica construirea acestei moschee. Majoritatea romanilor nu doresc o astfel de constructie, in special daca ne uitam la istorie vedem cine sunt acesti musulmani. God bless you.

 3. octavpelin
  aug. 12, 2016 @ 01:45:22

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

 4. douavieti2015
  aug. 12, 2016 @ 02:58:47

  Asa e, frate Avram, poporul roman nu vrea, dar ati vazut ce zambet larg avea pe fata mult iubitul conducator Iohannis dand mana cu dictatorul Erdogan la semnarea pentru constructia moscheii!
  Si acum, cand Turcia e suparata pe Romania si s-a aliat cu Rusia, ce tupeu mai are sa vrea aceasta constructie? Si cat de orb sa fie Iohannis?
  Sau mai degraba sa ne gandim ca neamtul ne vinde pe nimic turcilor, asa cum ne-a dat americanilor gratis inca inainte de investirea lui in functie, trezind din hibernare ursul rus si intorcandu-l impotriva noastra…
  Cat despre liderii romani… cativa care sunt crestini sunt oameni. Restul, acei acaparatori, nesatui si supusi oricaror stapaniri straine care le-ar promite vreun ciolan pentru uz personal, ce pot face decat sa ne vanda, vanda, vanda!
  Asa ca speram noi, dar speram degeaba! Caci nadejdea noastra nu este in liderii romani, ci in Domnul Isus Cristos pe care ei nu-L cunosc.
  Domnul sa va binecuvinteze deplin, frate Avram impreuna cu sora Rodica si toata casa dvs., ca faceti o lucrare minunata cu site-ul dvs.!

 5. Ctin Iulian Siminiuc
  aug. 12, 2016 @ 08:27:05

  era in 2015

  • rodi
   aug. 12, 2016 @ 08:32:06

   Da. Acest raport este recent si valabil pana la urmatorul raport. Raportul se face anual si se face dupa ce s-a incheiat anul respectiv. Deci nu vom avea raportul pe 2016 pana in anul 2017.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: