Iosif Ton: Autoritatea sub autoritate (22 Mai, 2016)

GS8BJ1470970766

FOTO captura Agnus Dei. Blog Iosif Ton – IosifTon.ro

1 Tesaloniceni 2
1. Voi insiva stiti, fratilor, ca venirea noastra la voi n-a fost zadarnica.
2. Dupa ce am suferit si am fost batjocoriti in Filipi, cum stiti, am venit plini de incredere in Dumnezeul nostru sa va vestim Evanghelia lui Dumnezeu in mijlocul multor lupte.
3. Caci propovaduirea noastra nu se intemeiaza nici pe ratacire, nici pe necuratie, nici pe viclenie.
4. Ci, fiindca Dumnezeu ne-a gasit vrednici sa ne incredinteze Evanghelia, cautam sa vorbim asa ca sa placem nu oamenilor, ci lui Dumnezeu, care ne cerceteaza inima.
5. In adevar, cum bine stiti, niciodata n-am intrebuintat vorbe magulitoare, nici haina lacomiei; martor este Dumnezeu.
6. N-am cautat slava de la oameni: nici de la voi, nici de la altii, desi, ca apostoli ai lui Hristos, am fi putut sa cerem cinste.
7. Dimpotriva, ne-am aratat blanzi in mijlocul vostru, ca o doica ce-si creste cu drag copiii.
8. Astfel, in dragostea noastra fierbinte pentru voi, eram gata sa va dam nu numai Evanghelia lui Dumnezeu, dar chiar si viata noastra, atat de scumpi ne ajunseserati.
9. Va aduceti aminte, fratilor, de osteneala si munca noastra. Cum lucram zi si noapte, ca sa nu fim sarcina niciunuia din voi, si va propovaduiam Evanghelia lui Dumnezeu.
10. Voi sunteti martori, si Dumnezeu de asemenea, ca am avut o purtare sfanta, dreapta si fara prihana fata de voi care credeti.
11. Stiti iarasi ca am fost pentru fiecare din voi ca un tata cu copiii lui: va sfatuiam, va mangaiam si va adeveream
12. sa va purtati intr-un chip vrednic de Dumnezeu, care va cheama la Imparatia si slava Sa.
13. De aceea multumim fara incetare lui Dumnezeu ca, atunci cand ati primit Cuvantul lui Dumnezeu, auzit de la noi, l-ati primit nu ca pe cuvantul oamenilor, ci, asa cum si este in adevar, ca pe Cuvantul lui Dumnezeu, care lucreaza si in voi care credeti.

Daca te uiti pe tot pamantul si stai de vorba cu oameni si ajung sa se deschida, sa spuna ce simt cu adevarat, vei constata ca oamenii sunt nemultumiti. Sunt neimpliniti. Iti vor spune ca au un gol in suflet. Unii vor spune chiar ca au un pustiu in suflet. So singuratate, desi in jurul lor misuna asa zisi prieteni. Singur in mijlocul multimii. Si iti vor mai spuune de o frica, frica de ziua de maine, frica de un control financiar. Frica de cine stie ce calamitati. Frica de accidente. Frica de ce o sa se intample cu copiii.

E atata nesiguranta. De ce toate astea? E foarte interesant, toti oamenii cauta ceva. Dar daca-i intrebi ce cauta, nu stiu. „Imi lipseste ceva, dar nu stiu ce imi lipseste. Si, caut, dar nu stiu ce caut. Asta-i starea omenirii. Ca sa intelegem omul de astazi, trebuie sa ne ducem inapoi la inceput. Nu poti sa intelegi prezentul daca nu poti sa intelegi inceputul. Cum a fost omul la inceput? Cand pe Domnul Isus l-a intrebat cineva de ce a dat Dumnezeu porunca asta sau cealalta, [le-a raspuns]: „Va dat datorita slabiciunii voastre. Dar, de la inceput, n-a fost asa. Intrebati-va cum a fost la inceput,” spune Domnul Isus. „Si atunci veti intelege de ce-i asa astazi.”

Haideti sa ne uitam putin la ceea ce a fost la inceput. Cand Dumnezeu l-a facut pe om si l-a plasat in gradina. Si Dumnezeu venea in racoarea zilei si statea de vorba cu omul….. (Notite din primele 7 minute – mai sunt aprox 50 de minute din mesaj)

Iosif Ton: Autoritatea sub autoritate
(22 Mai, 2016)

Anunțuri

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: