Este moartea unui creștin o tragedie??

O (foarte) buna explicatie si totodata necesara, in acest caz (si in general) .Multumim frate Mike Olari!

DREPTATE ÎN DRAGOSTE

cristian-silaghi1

Numai în ultima săptămână, au plecat dintre noi doi tineri – Filip Fărăgău (36 de ani) din Cluj-Napoca și Cristian Silaghi (33 de ani) din Phoenix, Arizona.

Desigur că la prima vedere, omenește privind, totul pare o tragedie și o dramă greu de suportat. Soții tinere rămase fără soți, copii mici care vor crește fără ambii părinți, dar ceva parcă și mai greu de suportat, părinții nemângâiați, care nu pot înțelege de ce ei trebuie să-și înmormânteze copiii. Nu așa este corect și normal.

Văzând astfel de situații, slujitorii care predică la astfel de evenimente, încearcă să dea explicații, de multe ori una mai nebiblică decât cealaltă, doar de dragul de a mângâia pe cei care parcă sunt de nemângâiat.

Ca să spui că Dumnezeu îi ia pe cei ce sunt pregătiți, este o explicație pe cât de nebiblică, pe atât de ridicolă.Sau să spui că Dumnezeu a vrut să…

Vezi articolul original 468 de cuvinte mai mult

4 comentarii (+add yours?)

 1. mike
  aug. 13, 2016 @ 23:12:05

  Dumnezeu ia si pe cei pregatiti si pe cei nepregatiti–explicatii??noi oameni nu avem ci doar presupunem –dar ce stim –judecatile Domnului sunt drepte. – Un var dupa tati -tiz cu numele CIBU Mihail cetatean german bolnav de multi ani – cind vorbeam cu el la telefon nu se plingea niciodata –pocait la singe intotdeauna optimist – zicea -chiar daca plec eu i-mi stiu locul – -A plecat linistit, ca si cind doi ingeri de lumina il tineau de maini – cind vom pleca, nu stim –dar unde ?e pricipalul –Si pe aceasta cale condoleante si mingiere pentru Cati ,Stefan si toti ai familiei– RIP. Mike- si Domnul sa-ti rasplateasca credinciosia ta .

  • rodi
   aug. 13, 2016 @ 23:26:50

   Ce frumoasa marturie! Avem nevoie de mai multe marturii din astea ca sa ne ajute sa fim pregatiti pentru orice eveniment. Mi-a placut foarte mult cand John Piper a scris un articol despre experienta sa cu un membru mai in varsta din biserica lui pe care il tot vizita. Cand a fost in ultimele zile, John Piper canta cu el si citeau din Biblie, pregatindu-l sa intre in gloria cereasca. Ce fel frumos de a sfarsi viata, unul gandit bine si foarte potrivit oricarui credincios. Nu cu lacrimi ca pentru un sfarsit, desi cred ca au fost lacrimi de despartire, dar cu bucurie de ceea ce urmeaza. Thank you for sharing your story here! God bless you!

 2. mike
  aug. 14, 2016 @ 00:31:30

  God bless you Rodi–Am fost suparat pe Dumnezeu mult timp, dar stind de vorba cu varul meu Mike la telefon si mai ales in vizita facuta aici in Portland acum citva ani, el mi-a luminat mintea si m-a calauzit catre?? –tocmai catre cel pe care IL certam mereu –pina atunci pentru mine erau intrebari catre Domnul –de ce Doamne?? De atunci aceste intrbari au incetat si au inceput altele cu tema –Doamne pe mine ma poti ierta dupa atita ratacire ?? Acum vad cu totul diferit existenta mea – fiindca am fost focusat pe materialism – iar la intrebarea –ce duci cu tine omule ??? NIMIC-am inceput sa ma trezesc la realitate – Mike imi trimetea carti religioase ,carti de poezii crestine –era ca o copie a lui George Galis despre care am citit chiar pe acest blog– Ma bucur ca Dumnezeu a avut ,are si va avea oameni dupa voia Lui–prin ei Domnul lucreaza –Glorie Lui in veci!! –Blessing

  • rodi
   aug. 15, 2016 @ 10:38:17

   Mike, ma bucur sa citesc ce ai scris. Dumnezeu ne trimite intotdeauna persoane care sa ne ridice, sa ne incurajeze, dar cel mai important- sa ne dea raspunsuri nelinistei sufletului nostru. Face mult asta si acei oameni care fac aceasta lucrare sunt putini si foarte speciali. Iar noi suntem binecuvantati sa-i fi avut chiar in familie. E inca o dovada a dragostei lui Dumnezeu fata de noi. God bless you!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: