Alege ce este bine pentru sufletul tău ! ~ Viorel Udriște

pixleyes.com stairs to nowhere

Alege ce este bine pentru sufletul tău !

„Căci și noi eram altădată fără minte, neascultători, rătăciți, robiți de tot felul de pofte și de plăceri, trăind în răutate și în pizmă, vrednici să fim urâți și urându-ne unii pe alții. Dar când s-a arătat bunătatea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, și dragostea Lui de oameni, El ne-a mântuit, nu pentru faptele făcute de noi în neprihănire, ci pentru îndurarea Lui, prin spălarea nașterii din nou și prin înnoirea făcută de Duhul Sfânt, pe care L-a vărsat din belșug peste noi, prin Isus Hristos, Mântuitorul nostru; pentru ca, odată socotiți neprihăniți prin harul Lui, să ne facem, în nădejde, moștenitori ai vieții veșnice.” Tit 3:3-7

Viorel UdristeApostolul ne aduce aminte de condiția păcătoasă pe care o aveam înainte de convertire, prin aceasta ajutându-ne să-i înțelegem mai bine pe prietenii noștri nemântuiți și să ne fie milă de ei. Adevărul dureros este că, despărțiți de Dumnezeu, oamenii degenerează într-o stare cu puțin deasupra animalelor care se luptă pentru niște oase. În timp ce o spoială de civilizație de cele mai multe ori ascunde adevărul trist, cea mai slabă fisură în suprafața societății descoperă realitatea din spatele fațadei. Dar noi am ales să schimbăm aceste fapte de care vorbește Pavel… Din neascultători, rătăciți, fără minte, robiți de tot felul de pofte și de plăceri am ales să fim sensibili, supuși, autodisciplinați fiind gata pentru a face orice faptă bună.

alege să iubești (în loc să urăști) – „Am să iubesc pe Dumnezeu !” sau „Am să iubesc ceea ce Dumnezeu iubește !”, probabil mulți au exclamat aceste cuvinte când l-au ales pe Hristos. „Tot ce faceți să fie făcut cu dragoste !” (1Cor.16:14) pentru că Dumnezeu este un Dumnezeu al dragostei (2Cor.13:11) și aceasta nu va pieri nici măcar în Cer ! (1Cor. 13:8)

alege să te bucuri (în loc să fi trist) – toate sunt trecătoare, trebuie gândit că, orice necaz mic sau mai mare, care se ivește la un moment dat… este trecător ! Toate rămân în urmă, toate se duc cu fiecare zi care trece. Probabil afișăm o lipsă a bucuriei în viața de zi cu zi, aceasta extinzându-se și în închinare; lispa de entuziasm cu care cântăm sau ascultăm Cuvântul, deși porunca din 1Tes. 5:16 este: „Bucurați-vă întotdeauna !” Bucuria trebuie să vină știind de unde ne-a scos Dumnezeu, știind ceea ce am primit de la Dumnezeu și știind făgăduințele lui Dumnezeu pentru credincioși.
Bucuria nu înseamnă ceea ce simțim la un moment dat ci ceea ce am primit și trăim trebuie să ne bucure (am primit „iertarea” și trăim „sfințirea”); ne bucurăm mai mult de cadourile materiale decât de cele spirituale. „…bucurați-vă și înveseliți-vă în Domnul Dumnezeul vostru…” (Ioel 2:23) și „Bucurați-vă totdeauna în Domnul !” (Fil.4:4)

alege să fi răbdător (nu să cedezi) – nerăbdarea a cauzat multe păcate, când avem de așteptat mai bine folosim timpul pentru rugăciune decăt să ne pripim dând greș. „Nu te grăbi să deschizi gura, și să nu-ți rostească inima cuvinte pripite înaintea lui Dumnezeu…” Ecl.5:2 și „Nu te grăbi să te mânii în sufletul tău, căci mânia locuiește în sânul nebunilor” Ecl. 7:9 „Nu te lăsa biruit de rău, ci biruieşte răul prin bine.” Rom. 12:21

alege să fi bun (nu părtinitor) – ajut pe cine consider eu, pe cine mă ajută, pe cine mă vede bine…ș.a.m.d. Părtinirea de acest fel cu siguranță nu este nici bună, nici biblică ! Bunatatea este roadă a Duhului Sfânt, cu alte cuvinte:
„Voi privi fiecare om care are nevoie de ajutor, ca pe un om pe care trebuie să-l ajut !” ….altfel, și păgânii fac la fel ! „Şi dacă îmbrăţişaţi cu dragoste numai pe fraţii voştri, ce lucru neobişnuit faceţi? Oare păgânii nu fac la fel ?” Matei 5:47

alege să te controlezi în toate – suntem ființe spirituale, ființe duhovnicești tocmai de aceea, ferice de cel ce se biruie pe sine, adică de dorința afirmării de sine care este „toxică”.
„…mă port aspru cu trupul meu și-l țin în stăpânire…” 1Cor. 9:27
Apostolul a renunțat la anumite privilegii și plăceri legitime în scopul de a obține rezultate spirituale mult mai bune, invitându-ne astfel și pe noi la aceasta.

E de preferat un creștinism radical (de bază, esențial) care sâ ducă în cer, decât unul formal și ieftin care să ducă… în altă parte !

Anunțuri

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: