FLORIN IANOVICI – PLANUL LUI DUMNEZEU PENTRU CEL DOBORAT – EVANGHELIZARE RUGUL APRINS TOFLEA 2016

Florin Ianovici Toflea

2 Imparati 5:1-5

1 Naaman*, căpetenia oştirii împăratului Siriei, avea trecere** înaintea stăpânului său şi mare vază, căci prin el izbăvise Domnul pe sirieni. Dar omul acesta tare şi viteaz era lepros.
2 Şi sirienii ieşiseră în cete la o luptă şi aduseseră roabă pe o fetiţă din ţara lui Israel. Ea era în slujba nevestei lui Naaman.
3 Şi ea a zis stăpânei sale: „Oh, dacă domnul meu ar fi la prorocul acela din Samaria, prorocul l-ar tămădui de lepra lui!”
4 Naaman s-a dus şi a spus stăpânului său: „Fata aceea din ţara lui Israel a vorbit aşa şi aşa.”
5 Şi împăratul Siriei a zis: „Du-te la Samaria şi voi trimite o scrisoare împăratului lui Israel.”

Crede cineva ca, in aceasta seara, Dumnezeu are un plan pentru viata noastra? Crede cineva ca, in aceasta seara, ochii lui Dumnezeu privesc spre fiecare dintre noi? Crede cineva ca, in aceasta seara, Dumnezeu este pregatit sa faca o lucrare in dreptul fiecaruia dintre noi? Crede cineva ca, in aceasta seara, Isus Hristos paseste in templul cel sfant pentru ca El are ceva pentru tine si are ceva pentru mine? Dumnezeu nu are planuri pentru acela care se increde in puterea Lui. Dumnezeu nu are planuri pentru acela care se bizuie  pe resursele lui. Dumnezeu nu are planuri pentru acela care crede despre el ca e un om puternic. Dar, Dumnezeu, din cer, are un plan pentru omul care este doborit. Dumnezeu, din cer, are un plan pentru omul care are lacrimi pe obraz. Dumnezeu, din cer, a venit in aceasta seara  sa caute ceea ce lumea nu cauta. Dumnezeu a venit in aceasta seara sa se uite la acela la care lumea nu se uita. Dumnezeu a venit in aceasta seara, sa dea celui lipsit mana Sa plina de pace. Sa dea acelora dintre noi a caror suflet este doborat, sa dea mangaiere. Viu este Domnul. Vrea cineva, in aceasta seara, sa afle cum lucreaza planul lui Dumnezeu pentru cel doborat? Daca, in aceasta seara, esti un om care crezi ca picioarele tale sunt suficient de puternice ca sa te duca la tinta pe care o are sufletul tau, atunci, tu n-ai nevoie de Dumnezeu. Daca tu crezi in aceasta seara ca bratele tale sunt atat de puternice ca ele pot sa duca povara vietii tale, tu nu ai nevoie de Dumnezeu. Daca crezi ca banii tai sunt suficienti  ca sa te scoata din necazurile vietii, tu nu ai nevoie de Dumnezeu.

Dar, daca in aceasta seara, esti un om care a ajuns la un capat de drum, daca in aceasta seara esti un om care spui: „Eu n-am pe nimeni, Doamne si nu stiu pe nimeni pe pamantul acesta caruia sa-i pese de mine, atunci eu iti spun: Dumnezeu are un plan pentru viata ta. (Din primele 4 minute)

FLORIN IANOVICI , PLANUL LUI DUMNEZEU PENTRU CEL DOBORAT , EVANGHELIZARE RUGUL APRINS ,TOFLEA 2016

2 comentarii (+add yours?)

 1. Ghita Lavric
  aug. 24, 2016 @ 09:34:28

  Am ascultat predica,f.impresionantä…mesaj ce räspunde partial la complexa intrebare despre suferintä ,,DE CE DOAMNE ? Sunt multe eforturi ce se fac pentru a ajuta persoanele care trec prin suferintä in anul acesta in special pe cei ce si-au pierdut copii,suferintä extremä..se posteazä informäri ,se scriu incurajari,se tine legätura cu ei se sprijinä financiar(cred cä cea mai bunä investitie a banilor,punändu-i intr-un cont ceresc, care rämäne cardul si la copii)lucruri foarte necesare si importante..dragostea in actiune..DAR STITI CE AM REALIZAT cä aceste persoane se confruntä cu multe intrebäri la care noi cei mai multi care-i sprijinim nu prea suntem pregätiti cu cele mai bune räspunsuri..INTREBÄRI:.De ce trebuie sä sufär nedreptatea? De ce mi sa intämplat mie ?Este suferinta o pedeapsä divinä ?Ma mai iubeste Dumnezeu ? Este necazul meu un semn cä D-l ma abandonat?Tot RAUL vine de la D-zeu? De ce ingäduie D.suferinta? Sentimente de vinovätie etc..Consider cä acestea sunt unele din cele mai grele poveri cu care se confruntä cei mai multi dintre noi ,dar nu odata toti,acum sunt Ei,..DE ACEEA ESTE NEVOIE DE ASEMENEA MESAJE CUM ESTE PREDICA ACEASTA si ALTELE ASEMÄ NATOARE cäci de felul cum i-l cunoastem pe D-zeu depinde fundamentul credintei noastre..

  • rodi
   aug. 24, 2016 @ 10:31:14

   sceste predici si mesaje sunt cele mai bune incurajari din partea Domnului cand cineva trece prin necaz sau suferinta si cand gasim aceste mesaje, ne grabim sa le postam spre intarirea credintei noastre a tuturor. Cat vom trai pe pamant, vor fi necazuri si vom avea nevoie de incurajari de la fratii nostri. Multumim Domnului pentru Cuvantul Sau si slujitorii Sai care il rostesc.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: