John Piper and Tim Keller Wrestle with Sanctification

John  Piper and Tim  Keller talk about Sanctification and Holiness.

John Piper and Tim Keller sat down to discuss the biblical vision of sanctification. In this 14-minute video they touch on how justification and sanctification relate, along with the psychological dynamics of faith. See the full resource at http://desirinGgod.org/articles/piper…

VIDEO by Desiring God

2 comentarii (+add yours?)

 1. Cristian
  aug. 27, 2016 @ 03:42:14

  Avand in vedere articolul de mai jos, nu pot sa nu ma intreb: OARE cei care afirma pe la amvoane despre facebook ca „nu este pacat” si „depinde cum il folosesti”, OARE OR FI NISTE BIETI FRATI NAIVI, CARE DOAR NU AU CERCETAT INDEAJUNS? SAU… POATE NIMIC NU ESTE INTAMPLATOR SI POATE EI SPUN ACESTE LUCRURI CU UN SCOP? (sau poate unii din ei chiar au legaturi cu „elitele”?! pe vremea lui Ceausescu existau pastori care aveau legaturi cu securitatea; de ce nu ar fi si astazi astfel de „frati”?)

  Completare, probabil necesara: Pana in clipa asta am auzit de cazuri de pastori care promoveaza facebook in: Timisoara, Bucuresti si Londra! (cu siguranta sunt si in alte orase sau tari dar eu cunosc doar cateva exemple; nu le pot scrie numele…)

  Este interesant ca se doreste ca noi sa fim cat mai usor de manipulat, sa cugetam si sa cantarim lucrurile cat mai putin si cat mai superficial si sa credem si sa luam de bun orice ni se ofera!! De exemplu daca ni se dicteaza prin facebook ca „este ok transgender” sau „este ok sa fii pedofil” (prin Canada se incearca promovarea pedofiliei; nu am scris intamplator), noi trebuie sa luam de bun, sa acceptam si sa nu mai fim capabili sa reactionam, sa distingem raul de bine!

  Am putea probabil spune despre facebook, nu ca „depinde cum il folosesti [e ca un cutit cu care poti sa tai paine/gatul cuiva]” ci mai degraba DEPINDE CARE PE CARE FOLOSESTE: noi folosim facebook sau poate invers – NE FOLOSESTE FACEBOOK PE NOI SI NE CONTROLEAZA (transformandu-ne in marionete usor de manipulat)!

  Cel mai grav aspect legat de facebook ramane insa… IDOLATRIA! Este un lucru care incanta si place si atrage atat de mult incat ajungem SA-L IUBIM si ajungem SA NI SE LIPEASCA INIMA DE EL PANA INTRACOLO INCAT NU MAI PUTEM RENUNTA LA EL DELOC!! Si daca inima noastra iubeste orice altceva decat pe Domnul… sau daca acel altceva il iubim mai mult decat pe Domnul, cred ca se numeste IDOLATRIE!! Nu conteaza obiectul iubit: poate fi orice: poate fi masina, poate fi o persoana (sotia, copiii etc.), poate fi absolut ORICE! Daca ajungem sa ni se lipeasca inima de ceva sau de cineva, se numeste idolatrie! Pacatul nu este in obiect (asa cum deviaza discutia cei care spun ca „facebook nu este pacat”) –> DECI NU OBIECTUL IN SINE ESTE PACATUL ci PACATUL ESTE IN INIMA NOASTRA, atunci cand incepem sa iubim lucruri de care ar trebui sa ne putem desprinde sau la care ar trebui sa putem renunta oricand.

  Evident, toti vom spune in cor: „Aa… Pai eu pot renunta ORICAND!! Nu sunt inrobit!! Nu am nici o problema!!” Dar daca ar trebui sa dovedim aceste cuvinte, oare am putea?? Personal nu cred… si nici nu am auzit de frati care sa poata renunta la facebook (dar am auzit de frati care mint ca au renuntat si apoi se scapa ca au auzit de cutare lucru …de pe facebook – la care ei teoretic renuntasera)!

  *Sa ne lipim inimile de Domnul!!*

  ––––––

  articolul complet:
  http://www.activenews.ro/stiri-social/Rectorul-cele-mai-mari-Universitati-din-tara-vorbeste-despre-„forte-mai-puternice-decat-ne-putem-inchipui-care-promoveaza-ignoranta-si-violenta-pentru-crearea-de-„marionete-usor-de-manipulat-.-Generatia-facebook-controlata-de-„o-elita-malefica-136052

  Rectorul cele mai mari Universități din țară vorbește despre „forțe mai puternice decât ne putem închipui”, care promovează ignoranța și violența, pentru crearea de „marionete ușor de manipulat”. Generația facebook, controlată de „o elită malefică”

  Rectorul UBB afirmă că trendul contemporan este unul de ignorare a trecutului, iar acest lucru este cauzat de forțe care promovează ideea că memoria este inutilă.

  „Din păcate, trendul contemporan este de ignorare a trecutului omenirii, a experienței de viață a comunităților, mai ales a celor naționale. Motivele sunt multe, de la graba planetei de a se autodistruge prin poluare, dezechilibre, catastrofe naturale etc. până globalizarea prost înțeleasă și de la ideea că memoria este inutilă până la superficialitate, ignoranță, trivialitate, violență, toate cultivate de forțe mult mai puternice decât ne putem noi închipui. Astăzi de tinde înlocuirea din sistemul de educație primară și secundară a disciplinelor școlare consacrate și care și-au dat măsura valorii lor în societate (istorie, geografie, botanică, zoologie, anatomie, limbi clasice etc.) prin conținuturi (necesare, fără îndoială) botezate „discipline școlare” („educație pentru drepturile copilului”, „educație antreprenorială”, „educație sexuală”, „educație rutieră”, „educație juridică” etc.). Toate aceste teme din a doua categorie sunt subiecte de cunoaștere de neînlocuit în lumea contemporană, dar ele nu sunt discipline care să trebuiască apreciate de sine stătător și finalizate prin medii școlare”, a susținut istoricul.

  Ioan Aurel Pop afirmă că rezultatul superficializării și politicilor care promovează ignoranța este apariția de mecanisme umane, de oameni lipsiți de cultură generală și de orizont, care alcătuiesc așa-numita generație facebook.

  „Rezultatul acestor demersuri insistente din ultima vreme este crearea de mecanisme umane, de roboți, de marionete ușor de manipulat, prin vot ori prin alte mijloace. Oamenii lipsiți de cultură generală și de orizont artistic, oamenii capabili să rezolve doar probleme limitate, oamenii care nu mai au capacitatea să compare și să ia decizii în cunoștință de cauză alcătuiesc generația „Google”, generația „Facebook”, generația „SMS” sau toate la un loc! Sunt oameni, în general, inteligenți, dar cu inteligența canalizată spre scopuri controlate de o elită malefică. Elita clasică a acestei lumi pare abulică, amețită, adormită, fără nerv și fără voință. Aici nu este vorba despre conflictul dintre generații, nici despre mitul vârstei de aur, nici despre nostalgia tinereții, ci de realism. Am fost avertizați demult că „somnul rațiunii naște monștri”. Nu demult, am văzut ciocane distrugând statui mesopotamiene sau bombe nimicind Palmyra! Ar fi bine să veghem cu toții ca toate admirabilele descoperiri și invenții ale lumii contemporane să servească omului creativ și creator, omului cercetător și omului moral, nu omului-robot, distorsionat și manipulat”, a continuat profesorul universitar.

  • rodi
   aug. 27, 2016 @ 15:28:07

   am pregatit si eu unul dintre articolele citate, dar probabil pentru luni…. Adevarul este ca intram sa citim stirile pe net, acum si prin asta, multi dintre noi am renuntat la televizor, cel care fura mult mai mult timp in trecut. Dar si pe net, exista pericol mai mare, unul dintre pericole fiind tendinta de a sta si mai mult pe net, navigand de la un sait la altul. Si Facebook are felul lor, chiar as zice, „viclean”, in care „iti baga in ochi” notificarile. Si cam greu descifram cum sa stergem acele notificari care ‘ni le baga in ochi’ ca sa nu mai apara aiurea, ci sa ne lase sa le verificam cand intram la cont. Nu stiu care este solutia, caci ca si radio la inceput, apoi televizorul, ajunge sa devina parte ‘normala’ a rutinei din cauza stirilor si de aici incepe problema chelturii timpului cu activitati care nu zidesc la nimic.

   *Sa ne lipim inimile de Domnul!!* Dumnezeu sa ne ajute sa facem asta si sa le mai lasam in pace pe celelalte, oricare ar fi ele…

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: