Zilele din urmă….

zilele din urma

Apocalipsa 20:2 – 21:1

2 El a pus mâna pe balaur*, pe şarpele cel vechi, care este Diavolul şi Satana, şi l-a legat pentru o mie de ani.
3 L-a aruncat în Adânc, l-a închis acolo şi a pecetluit* intrarea deasupra lui, ca** să nu mai înşele neamurile, până se vor împlini cei o mie de ani. După aceea, trebuie să fie dezlegat pentru puţină vreme.
4 Şi am văzut nişte scaune* de domnie; şi celor ce au şezut pe ele li s-a dat judecata**. Şi am văzut sufletele† celor ce li se tăiase capul din pricina mărturiei lui Isus şi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu şi ale celor ce†† nu se închinaseră fiarei şi icoanei ei*† şi nu primiseră semnul ei pe frunte şi pe mână. Ei au înviat şi au†* împărăţit cu Hristos o mie de ani.
5 Ceilalţi morţi n-au înviat până nu s-au sfârşit cei o mie de ani. Aceasta este întâia înviere.
6 Fericiţi şi sfinţi sunt cei ce au parte de întâia înviere! Asupra lor a doua moarte* n-are nicio putere; ci vor fi preoţi** ai lui Dumnezeu şi ai lui Hristos şi† vor împărăţi cu El o mie de ani.
7 Când se vor împlini cei o mie de ani, Satana* va fi dezlegat
8 şi va ieşi din temniţa lui ca să* înşele neamurile care sunt în cele patru colţuri ale pământului, pe Gog** şi pe Magog, ca să-i† adune pentru război. Numărul lor va fi ca nisipul mării.
9 Şi* ei s-au suit pe faţa pământului şi au înconjurat tabăra sfinţilor şi cetatea preaiubită. Dar din cer s-a coborât un foc care i-a mistuit.
10 Şi* diavolul, care-i înşela, a fost aruncat în iazul de foc şi de pucioasă, unde** sunt fiara şi prorocul mincinos. Şi vor fi munciţi† zi şi noapte în vecii vecilor.
11 Apoi am văzut un scaun de domnie mare şi alb şi pe Cel ce şedea pe el. Pământul şi cerul au* fugit dinaintea Lui şi** nu s-a mai găsit loc pentru ele.
12 Şi am văzut pe morţi, mari* şi mici, stând în picioare înaintea scaunului de domnie. Nişte** cărţi au fost deschise. Şi a fost deschisă o altㆠcarte, care este cartea vieţii. Şi morţii au fost judecaţi dupㆆ faptele lor, după cele ce erau scrise în cărţile acelea.
13 Marea a dat înapoi pe morţii care erau în ea; Moartea* şi Locuinţa morţilor au dat înapoi pe morţii care erau în ele. Fiecare a fost judecat după** faptele lui.
14 Şi Moartea* şi Locuinţa morţilor au fost aruncate în iazul de foc. Iazul** de foc este moartea a doua.
15 Oricine n-a fost găsit scris în cartea vieţii a fost aruncat* în iazul de foc.
Apocalipsa 21:1 Apoi am* văzut un cer nou şi un pământ nou; pentru că** cerul dintâi şi pământul dintâi pieriseră, şi marea nu mai era.

Destinul nostru este legat de destinul Domnului Isus pentru vesnicie. V-ati gandit la lucrul asta?  Domnul Isus nu va face absolut nimic fara sa fie impreuna cu noi. Ce va face o vesnicie? Ganditi-va ca lumea asta in care traim, lume pentru noi e extrem de vasta, foarte complexa.

Ce va face Dumnezeu in varstele noi care urmeaza dupa ce ne rascumpara si ne duce in noua creatie? Putem doar sa ne imaginam. Si in  toate aceste lucruri va fi Domnul Isus cu mireasa Sa, cu rascumparatii Sai pentru totdeauna.

Destinul nostru este legat de Domnul pentru vesnicie. Prezenta Lui  cu noi inseamna partasie vesnica. Si in aceasta noua societate, Cuvantul spune ca vom sluji Domnului (Apocalipsa 22:3).

Cum ii vom sluji? Ii vom aduce slava mereu. Ne vom implini scopul pentru care am fost creati. Stiti care e scopul pentru care Dumnezeu ne-a creat? Sa-i aducem slava lui Dumnezeu- cei pe care i-am creat pentru slava Mea, zice Domnul Isaia 43:7. Dar, Domnul Isus mai spune ceva: „Tată, vreau ca….aceia pe care Mi i-ai dat Tu…să fie cu Mine, ca să vadă slava Mea, slavă pe care Mi-ai dat-o Tu.. (Ioan 17:24)  Cand Domnul Isus spune „sa vada” inseamna „ca vreau sa impartaseasca slava cu Mine”. 

Cel care vrea sa duca multi fii la slava ne-a creat si pe noi pentru slava. Ne-a creat ca sa-i aducem slava, pentru slava Lui. Si ne-a creat ca sa impartasim slava imperuna cu El. Ce minunat e Domnul nostru! Cuvantul spune ca vom sluji permanent Domnului si vom imparatii in vecii vecilor.

Acuma, care e realitatea? Vom sluji sau vom imparati? Si, amandoua sunt adevarate pentru ca in Imparatia lui Dumnezeu, a domni inseamna a sluji si a sluji inseamna a domni. Domnul Isus Hristos sta pe scaunul de domnie al Mielului. Tot timpul, in Apocalipsa, vezi ca scrie „pe scaunul de domnie”. Si spune: El ne slujeste, ne duce la izvoarele apelor vii. Si noi, vom sluji lui Dumnezeu si in acelasi timp, vom imparati impreuna cu El. In Imparatia lui Dumnezeu, a sluji si a domni sunt identice. Aici, noi cam facem deosebire intre ele. Asa-i? Nu ne place slujirea. Ne inchipuim ca ne acorda un statut inferior si nu este asa. Slujirea reala care o facem pentru Domnul ne acorda un statut inalt in ochii lui Dumnezeu. (Fragment din mesaj)

Mesajul incepe la minutul 54:57

ASCULTA aici – https://www.youtube.com/watch?v=2qsj_arcyUM

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: