Rugãciune pentru Nabeel Qureshi – Autorul cãrtii „Cãutându-l pe Allah, L-am gãsit pe Isus” Călătoria spre Cristos a unui musulman cucernic

Ravi Zacharias face apel la rugaciune pentru Nabeel Qureshi, apologetul din echipa Ravi Zacharias Ministries care a scris cartea  „Cãutându-l pe Allah, L-am gãsit pe Isus” Călătoria spre Cristos a unui musulman cucernic. Nabel Qureshi a fost diagnostic cu cancer la stomac care este in stagiu avansat. Ravi Zacharias si echipa RZIM sunt in rugaciune fierbinte pentru Nabeel. Sa ne unim cu ei in rugaciune pentru Nabeel Qureshi, in aceste momente grele pentru el si pentru familia lui.

Cateva articole cu Nabeel Qureshi –

By now, many of you have read Nabeel Qureshi‘s post on the shocking news he received a few days ago that he is in the advanced stages of stomach cancer (http://bit.ly/2cc15jX). When Nabeel and I shared a meal a few weeks ago, he had talked of terrible discomfort in his stomach. None had a sense of what lay ahead. Life brings its sudden turns.

Our hearts go out to Nabeel and his family, and our prayers are for him. No doubt this is a valley that no one anticipates so soon in life. The entire RZIMteam and our families are in impassioned prayer on his behalf. We ask you to join us in lifting him up during this time: http://bit.ly/2bBLblY

Nabeel Qureshi, crescut in familie de musulmani, ne spune daca islamul este sau nu o religie a pacii

În caz că vă întrebați dacă islamul este sau nu o religie a păcii, cereți părerea cuiva care a studiat-o pe larg, din interior. De exemplu, pe cineva ca autorul Nabeel Qureshi.
Nabeel Qureshi a crescut într-o iubitoare familie de musulmani americani.
Ca ucenic devotat al lui Mahomed, Nabeel memora porțiuni din Coran și credea islamul o religie a păcii. Totul s-a schimbat însă în 11 septembrie 2001. Pentru prima dată, Nabeel s-a confruntat cu pura realitate a jihadului.
Căutările sale după răspunsuri despre islam l-au condus în cele din urmă la credința în Isus Hristos.
Astăzi, cu terorismul în numele lui Allah în creștere, Nabeel abordează subiectul fierbinte al jihadului modern într-o nouă carte, „Answering Jihad, A Better Way Forward”.
Wendy Griffith, de la CBN, a vorbit recent cu Nabeel Qureshi despre cartea sa și despre islam, dacă e sau nu o religie a păcii.
Să vorbim despre ce s-a întâmplat în Belgia. A influențat Coranul în vreun fel atacurile asupra acestor oameni inocenți din Belgia?
E o întrebare excelentă și e nevoie de mult timp să discutăm în detaliu. Versiunea scurtă este că, încă din 1920, când musulmanii au realizat că încep să piardă putere la nivel global, când Imperiul Otoman tocmai căzuse, exista dorința ca islamul să se reformeze. Musulmanii ziceau că trebuie să înceapă să-l mulțumească pe Allah din nou, să-i câștige favoarea. De atunci, acesta a fost efortul Frăției Musulmane. Oamenii au început să spună că trebuie să urmeze mai mult Coranul, Hadith-ul. Aceste grupări reformiste, după cum le numesc eu, sunt grupările teroriste. E vorba de SIIL, Boko Haram, Al-Qaeda. Acesta e scopul lor.
În Belgia, așadar, am văzut această mișcare de reformă islamică, ce urmează Coranul.
Ei primesc ordinele tocmai din Coran atunci.
Da, din Coran și din tradițiile vieții lui Mahomed, Hadith-ul.
Islamul nu e o religie sola scriptura, deci multe dintre lucruri provin din viața lui Mahomed, dar și din textele canonice.
Ai crescut într-o familie musulmană iubitoare. Cea mai mare parte a familiei tale încă e musulmană. Ai întâlnit vreodată conceptul de jihad când erai mic?
Nu, nu l-am întâlnit. Familia mea e foarte pașnică, musulmanii din jurul nostru erau patrioți.
Deci, n-ai auzit niciodată despre jihad sau vorbe de felul: „Hai să cucerim America, să punem steagul nostru la Casa Albă…”
Nu, niciodată. Cel puțin între musulmanii din comunitatea noastră și cei pe care îi cunoșteam eu nu e nicio conspirație că ar vrea să preia controlul Americii. S-ar putea ca unii musulmani să aibă acea mentalitate, dar marea majoritate a musulmanilor din SUA sunt oameni foarte pașnici și iubitori. Trebuie să ținem în echilibru aceste două lucruri, ceea ce învață Coranul și felul cum trăiesc majoritatea musulmanilor.
E bine de știut, fiindcă atunci când apar aceste atacuri teroriste, e tare greu de crezut conceptul că islamul e o religie a păcii.
Marea majoritate a musulmanilor sunt pașnici, dar aceasta nu înseamnă că religia islamică n-are nimic de-a face cu violența. De fapt, multor musulmani li se interpretează islamul de către imami și nu numai, dar atunci când te duci la textele Coranului, vei vedea de ce violența e inspirată de textele canonice.
Nabeel, ar trebui ca noi, cei din Occident, să ne temem că legea Sharia ajunge și aici ? Deja am văzut câteva cazuri prezentate, unele dintre ele fiind prevenite, dar crezi că va veni și aici legea Sharia?
Wendy, îmi place cum pui întrebarea: Să ne temem?
Marea majoritate a musulmanilor, din nou, nu încearcă să aducă Sharia. Unii s-ar putea să încerce să influențeze Occidentul cu legi din Sharia, dar ea nu va înlocui Constituția, nu va putea să facă asta, însă trebuie să ne temem noi, ca și creștini? Nu cred că am primit un spirit de frică, ci unul de dragoste, de putere și de stăpânire de sine. Nu cred că noi, ca și creștini, ar trebui să răspundem cu frică.
Ca expert în mai multe religii, cum ai sugera ca oamenii să răspundă la credințe diferite de ale lor?
Cred că ar trebui să ne implicăm în discuții cu dragoste. Noi am pierdut sensul cuvântului „toleranță”. Credem că toleranța înseamnă că toți au credințe adevărate. Nu, toleranța înseamnă să nu fim de acord cu cineva și să putem discuta aceste aspecte, în timp ce îi arătăm dragoste. Ar trebui așadar să tolerăm în adevăratul sens al cuvântului și să-i iubim chiar pe aceia care nu sunt de acord cu noi.
Dacă președintele te-ar întreba cum am putea să învingem SIIL, ce i-ai răspunde?
Prima dată trebuie să înțelegem că acestea sunt legate de islam, dar asta nu înseamnă că ne vom dezice de toți musulmanii. Putem să-i iubim pe musulmani în timp ce criticăm islamul lor. Aprilie 2016

Reclame

5 comentarii (+add yours?)

 1. douavieti2015
  aug. 31, 2016 @ 11:21:50

  Oh, Dumnezeule Tata, nu pe el! Nu ni-l lua, Te rugam!
  Il iubesc atat de mult pe acest frate scump…
  Acum cateva luni i-am citit cartea si l-am iubit de la inceput. Am vazut la el ceva atat de rar astazi: GANDESTE.
  Asta m-a frapat in toata autobiografia lui, faptul ca a gandit pentru el insusi, si nu a luat ca adevarat tot ce a mostenit de la parinti, neam etc.
  ORICE om trebuie sa faca asta, insa, din pacate, din cauza lipsei gandirii, iadul este plin cu oameni… Da, am mentionat „cu oameni”, fiindca iadul a fost creat de Domnul pentru lumea nevazuta si razvratita: satan si ingerii lui.

  Nabeel nu este singurul musulman intors la Domnul, sunt multi. Si fiecare are povestea vietii lui, care mai de care mai impresionanta. Dar, daca veti citi cartea lui, veti vedea ce inseamna sa judeci tu si sa treci prin filtrul ratiunii absolut tot ce intra in viata ta. Asta te salveaza si de la iad, si de la multe necazuri pamantesti.

  Tata, in Numele Domnului Isus, Te rog, indura-Te de Nabeel si mai lasa-l pe pamant! Stiu ca il iubesti enorm, si Tu de regula pe cei mai ascultatori ii iei repede la Tine. Insa Nabeel are o marturie foarte puternica, mai ales visele si talcuirea lor de la finalul luptelor lui sufletesti. Totusi, faca-se voia Ta, si nu a noastra. Insa daca alegi sa ni-l lasi, Te rog, vindeca-l deplin de stomac. Amin!

 2. Chris
  aug. 31, 2016 @ 16:54:33

  I have read this letter at another site, rodi. What an amazing testimony it is from someone in Nabeel’s situation. I’m sure that many prayers will reach heaven in his behalf. He is a wonderful young Christian, an awesome child of God.

  • rodi
   aug. 31, 2016 @ 21:43:09

   e cognizant of the fact that God’s will will be done in Nabeel Qureshi’s diagnosis, we petition God for this brother in Christ and ask for healing in Jesus’ name. He is such an amazing testimony to God’s extended grace to those that still seek Him.

 3. Ghita Lavric
  aug. 31, 2016 @ 23:58:41

  Dramele din viata unui om al lui Dumnezeu pot sa aduca in valoare toate cuvintele prin care acest om a vorbit despre Isus al crestinilor,ca oamenii sa inteleaga prin atitudinea credintei lui din timpul incercarilor ce Mare D-zeu avem.Tainice sunt cäile Domnului…E posibil ca prin aceasta incercare ,mesajele acestui slujitor credincios sa aibä un impact fascinant aspra fratilor musulmani si asupra tuturor misionarilor si sa incurajeze un val de simpatie fata de islamici ,intr-un context in care valul urii ,respingerii fatä de acei pe care Dl vrea sa-i faca sa cunoasca dragostea lui,i-a cuprins pe multi crestini care asculta vocea mass mediei xenofoba(,fie ea si crestina ) mai mult decät bätäile Inimii lui Isus pentru cei pierduti…

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: