Mesaj zguduitor pentru tineri !

youth young people

Ma cutremur adesea cand ma gandesc cat de putini tineri care spun ca sunt nascuti din nou, sunt cu adevarat nascuti din nou. Si stau in aceasta seara inaintea voastra cu toata responsabilitatea  si cu toata autoritatea de care Dumnezeu mi-a facut parte ca sa va spun ca unii dintre voi care sunteti aici, probabil veti ajunge in iad pentru ca nu luati in serios Cuvantul lui Dumnezeu.

Mesaj zguduitor pentru tineri – Bebe Ciausu

Placerile care tin doar o clipa, nu sunt placeri adevarate. Bucuriile care tin doar o clipa, veseliile, distractiile care tin doar o clipa nu sunt cu adevarat bucurii si veselii. Te duci, te avanti in vartejul acesta al lumii si al placerilor lumesti, avand impresia ca vei fi mai implinit daca le vei face. Si apoi, cand le termini de facut esti cu inima goala si pustie. Si intotdeauna, imoralitatea sexuala este ca si lipitoarea aceea din Proverbe 30, care spune: da-mi, da-mi, da-mi. Si niciodata nu se satura. Niciodata nu te saturi de pacatul acesta. Solomon spunea ca placerile lumesti promit implinire, dar aduc doar dezamagire.

..pacatul care lasa cele mai adanci rani pe suflet, pe inima…. pacatul care a distrus milioane si milioane de tineri in orice generatie.

Dragii mei, vreau sa va spun ca este pacatul care lasa cele mai adanci rani pe suflet, pe inima. Este pacatul care a distrus milioane si milioane de tineri in orice generatie. Este pacatul care a distrus unii dintre oamenii mari ai lui Dumnezeu. Pe David, pe Samson, doi oameni gigantici in Noul Testament. Ia distrus pacatul. Uitati-va, va rog, la viata lui Samson. Incepe de tanar, in momentul cand era puternic si sanatos, la fel ca multi dintre voi, sa se joace cu pacatul acesta. A vazut o fata si ia placut de ea, insa ea era dintr-un alt popor, nu din poporul lui. Si Dumnezeu spusese „Sa nu va luati fete de acolo”. Si a mers la parintii lui si a spus: „Imi place de ea.” „Dar, sunt fete aici, la noi.” „Nu, luati-mi-o ca mi-o place. Si daca nu mi-o luati, aveti probleme cu mine.” A fost pacatul care ia dat drumul pe panta la vale si apoi n-a mai stiut Samson unde sa se opreasca. S-a trezit doar in jug, tragand la moara. Macinand pentru filisteni si fiind batjocura filistenilor fiindca Duhul lui Dumnezeu plecase de la el.

S-ar putea sa spuneti: Ei, bine, eu n-am ajuns inca acolo. E adevarat, ma confrunt cu unele pacate de natura sexuala. Dar, n-am ajuns acolo, atat de departe ca David, ca Samson, ca Esau. Ascultati-ma, dragii mei, spune ap. Pavel ca putin aluat face sa dospeasca toata plamadeala. Un singur lucru, cat de mic, atat ii trebuie lui Satanasi va intra cu totul in viata voastra. Putin aluat face sa se dospeasca toata plamadeala. De aceea, va indemn ca sa fiti mai degraba ca Iov, care a spus: Am facut un legamant cu ochii mei, sa nu-mi opresc privirile asupra unei fete fecioare. Daca stai aici, in locul acesta in aceasta seara si te cerceteteaza Dumnezeu pentru cateva momente, la sfarsit iti voi da ocazia sa iti inchizi ochii si sa stai in rugaciune si sa spui: Doamne, asta seara si nu maine, astazi, aici, acum, vreau sa fac legamant cu ochii mei si sa nu-mi opresc privirile acolo unde n-ar trebui sa mi le opresc. Putin aluat dospeste toata plamadeala.

Probabil ati auzit de fabula aceea cu toporul care a mers la copac si la rugat sa-i dea doar o bucata de lemn dintr-o creanga si apoi nu o sa-l mai deranjeze niciodata pe copac. Si copacul s-a milit, s-a milostivit de el si ia dat o bucata de lemn dintr-o creanga si apoi cand s-a vazut toporul cu coada, a taiat toata padurea. Asta face pacatul in viata fiecaruia dintre noi.

Al doilea pacat care la determinat pe Dumnezeu sa-l urasca pe Esau- pacatul nepasarii fata de Dumnezeu. „Vegheaţi să nu fie între voi nimeni curvar sau lumesc ca Esau, care pentru o mâncare şi-a vândut dreptul de întâi născut. – Evrei 12:16 Adica, sa nu fie nimeni cu atitudine nepasatoare fata de Dumnezeu. Sa nu fie nimeni lipsit de evlavie. Termenul acesta ‘lumesc’ pe care-l foloseste autorul aici este sinonim cu ‘profan si secular’. Pavel foloseste adeseaori in Noul Testament termenul acesta ‘lumesc’ pentru a vorbi despre oamenii neevlaviosi si nereligiosi sau oamenii care nu-L au pe Dumnezeu in viata lor. Oamenii fara interes pentru lucrurile spirituale, pentru lucrurile ceresti, pentru lucrurile cu adevarat importante. Si vreau sa va marturisesc ca dintre toate pacatele care i-au infasurat si continua sa-i infasure pe tineri, putine ma deranjeaza mai mult decat pacatul acesta al lipsei de evlavie. Decat pacatul acesta al lumescului care a patruns in inima multora. Ma cutremur adesea cand ma gandesc cat de putini tineri care spun ca sunt nascuti din nou, sunt cu adevarat nascuti din nou. Si stau in aceasta seara inaintea voastra cu toata responsabilitatea  si cu toata autoritatea de care Dumnezeu mi-a facut parte ca sa va spun ca unii dintre voi care sunteti aici, probabil veti ajunge in iad pentru ca nu luati in serios Cuvantul lui Dumnezeu cand se predica. Multi dintre voi cunoasteti Cuvantul lui Dumnezeu de cand erati la grupe de copii. Ati auzit atat de multe ori Cuvantul lui Dumnezeu incat pentru voi nu mai face sa tresara nici un nerv, nici o celula din voi. Cand auzi cuvantul ‘iad’, iti vine sa razi. Crezi ca sunt basme. Cand auzi cuvantul ‘cer’,  nu mai trezeste nici o nostalgie si nici un dor in tine. Si ai ajuns incet, incet, sa ai putin aluat in maini si apoi te-ai trezit ca te-a cuprins cu totul.

Va spun pastorii adesea sa luati seama la umbletele voastre, sa va cercetati caile, sa vedeti daca mai sunteti in credinta sau nu. Si voi spuneti: da, suntem in credinta. Si plecati mai departe, fara sa va cercetati caile. Inca odata, nimic nu ma deranjeaza mai mult ca spiritula cesta lumesc care a patruns in viata tinerilor din biserica. Stiu adesea cum sa ma port cu tinerii din lume. Stiu de unde sa-i iau. Stiu incotro sa-i duc. Stiu ca nu-L au pe Dumnezeu in viata lor si le prezint abecedarul Bibliei si incerc sa-i duc inspre punctul  in care sa-L primeasca pe Hristos ca si Mantuitor si Domn in viata lor. Va marturisesc ca nu stiu cum sa ma port cu unii tineri din biserica care spun ca sunt mantuiti si nu sunt. Care sunt botezati si traiesc mai rau ca dracii. Tineri mai lumesti ca lumea. Tineri mai necurati ca duhurile necurate. Nu stiu cum sa ma port cu ei. Ei au impresia ca sunt nascuti din nou si sunt mantuiti. Dar nu sunt. Isi bat joc de viata lor. Isi bat joc de viata noastra si isi bat joc de Dumnezeu. Putine lucruri ma deranjeaza mai mult decat lumescul din tineri. Daca te duci la orice pastor, sa-l intrebi care e categoria de varsta in biserica cu care are cele mai multe probleme, iti va spune fara sa stea prea mult: tinerii. Daca te duci sa intrebi pastorul, cine absenteaza cel mai mult la rugaciune peste saptamana: tinerii. Cine sunt cei mai neatenti la predici: tinerii. Cine sta cel mai mult jos pe banca in scaun cand este Cina Domnului: tanarul din biserica. Pentru cine se roaga pastorul cel mai mult: pentru tineri. Cu ei au cele mai multe probleme, cu tinerii.

Stau si ma gandesc ca unii dintre tineri sunt ata de lumesti si ma doare inima pentru ei. Atat de lumesti incat aproape ca sunt irecuperabili. Daca te duci sa intrebi orice parinte despre starea tanarului din familia lui, iti va spune cat de multe si cat de mari neplaceri , cat de mari tristeti ii provoaca tanarul din casa lui, ca si Esau lui Iacov si Rebecai. Cat de multe lacrimi varsa din pricina lui. Cat de mult trebuie sa-l supravegheze si sa-i poarte de grija, sa nu apuce pe cai ratacite. Cat de mult ii poarta de grija. Cat de mult ii spune in fiecare zi sa nu intre in anturaje pacatoase. Cat de repede este gata sa lepede binele si sa aleaga raul. Cate boli aduna in trupul lui din cauza tanarului in casa lui. Unii poate chiar aduc moartea peste parintii lor si nu-si dau seama. Daca te duci sa intrebi orice autoritate statala care este categoria sociala cu care are cel mai mult de-a face, are sa-ti spuna fara sa stea pe ganduri: tinerii. Cine sunt cei ce intra cel mai repede, cel mai usor  in bandele de cartier? Cine sare cel mai repede la bataie, la jafuri? Uitati-va la televizor: tinerii. Cine infunda cel mai mult puscariile, casele de corectie, centrele de detentie: tinerii.Vegheaţi să nu fie între voi nimeni curvar sau lumesc ca Esau, care pentru o mâncare şi-a vândut dreptul de întâi născut. Evrei 12:16

[…] Vad atat de multi tineri care ar face orice pentur o facultate buna, o slujba buna, un salariu mai bun, pentru o promovare la locul de munca, pentru o pozitie mai buna in societate. Atat de repede incat sunt gata sa-si incalce principiile care le-a adunat de-a lungul timpului. Dragul meu, daca ai orice succes pe care ti-l doresti in lumea aceasta si nu ai succes spiritual inca nu ti-ai pus viata in mainile lui Dumnezeu, n-ai castigat nimic. Din contra, ai pierdut totul. Ma uit la multi tineri din jurul meu si vad cat de usor sunt gata sa-si calce principiile cu fel si fel de lucruri. Si nu pot sa nu ma gandesc la uimitoarele cuvinte, uimitoarele avertizari ale Domnului Isus Hristos care spunea: „Si ce-ar folosi unui om sa castige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul? Si ce-ar da un om in schimb pentru sufletul lui? Haideti sa ne oprim un pic aici. Ia intreaba-te acum, ce ai da in schimb pentru sufletul tau? Spui ‘nimic’? Mai gandestete odata. Ai da cumva un punct in plus la nota? Ai da cumva 100 lei la salariu? Ai da cumva un pic de apreciere anturajului in care ai dat? Mai poti sa spui ca nimic? Mai gandestete odata: ce-ai dat?

(notite de la aprox. min 19-30, mesajul integral e de durata 51 minute) Pentru predica integrala, vezi video:

6 comentarii (+add yours?)

 1. Dorian C
  sept. 02, 2016 @ 20:53:18

  Reblogged this on Trezire si Restaurare.

 2. octavpelin
  sept. 03, 2016 @ 02:01:26

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

 3. Valeria Iancu
  sept. 03, 2016 @ 02:34:48

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 4. Trackback: Mesaj zguduitor pentru tineri ! – CrestinTotal.ro
 5. dininimapentrutine
  sept. 03, 2016 @ 13:54:14

  Reblogged this on Pastor Ciprian Barsan .

 6. eliodora
  sept. 04, 2016 @ 12:25:40

  Frati pastori cereti rugaciune fratilor si puneti la rugaciune biserica, pentru ca pe acesti tineri de oriunde ar fi sa nu i i/ a pacatul.Mi e mila de ei; pastorii sunt vinovati ca boteaza tineri ne/naacuti din nou.Ce spunea Ioan Botezatorul: faceti fapte vrednice depocainta.
  Sa ne rugam mereu , neincetat pentru copiii nostri, pt tineri.
  Cat de ingrozitor e sa fii in foc; Doamne iarta i si indurata te de ei si de noi.
  Asculta ne de acolo din ceruri TE RUGAM si trezeste/ne.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: