Bunica lui Mihai si Maria, copiii dr. Camelia Smicală: Răspunsul de la Ministerul Justiţiei din Finlanda: este secret!

Foto Facebook

Mă numesc Smicală Lucia şi sunt bunica lui Mihai şi a Mariei Jalaskoski din Finlanda, luaţi de către protecţia copilului din Tampere.

Vreau să vă comunic că nu am crezut, nu m-am aşteptat şi nu am sperat ca petiţia mea din luna mai 2016 să aibă un efect. Aşa că vă mulţumesc din tot sufletul, aşa cum numai o bunică în suferinţă o poate face…

Pentru mine, durerea este dublă, în primul rând pentru nepoţii mei, dar şi pentru fiica mea, care nu mai este ,,frumoasa mamei” ci un ghem de suferinţă. Am aşteptat din partea Ambasadei României în Finlanda, respectiv Dl. consul Jipa Vasile o vizită la cei doi copii în suferinţă, lucru care nu s-a întâmplat. Ar fi văzut doi copii minunaţi, blonzi şi extrem de cuminţi, doi îngeri.
Ei au ajutat-o permanent pe mama lor, cu toată puterea lor: unul punea masa, altul ducea gunoiul, cel mai mare făcea paturile, iar mama lor în timp ce le pregătea cina, le verifica toate lecţiile pe masa din bucătărie.

Dosarul trimis de Protecţia copilului şi Autoritatea tutelară a ajuns înaintea vacanţei de vară la Ministerul Justiţiei din Finlanda. Erau dispuşi să negocieze, dar ce şi cum, nu ştiu.
Vă mulţumesc că aţi cerut explicaţii de la partea finlandeză, dar răspunsul a fost scurt: e secret!

Fiica mea, care este medic, nu are nici un secret, dar nu este alcoolică, nu se droghează, are grijă de copii, munceşte pe brânci să-şi crească frumos copiii, fără nici un ajutor… Tatăl lor în schimb, nu a contribuit nici cu 25 de cenţi la creşterea lor, n-a dat un telefon de ziua lor, dar aşteapta iubire de la copii.

Ei şi-au apărat cu trupurile lor mici mama în momentele în care tatăl lor era violent şi erau înfricoşaţi când îl vedeau. Acum conştientizează că tatăl lor i-a trimis la orfelinat şi le-a fost luată fericirea pe care mama lor le-o oferea, şi-l urăsc şi asta nu se va mai schimba niciodată.

Pentru fiecare weekend în care copii refuzau să se ducă la tatal lor, mama primea câte o amendă egală cu o treime din salariul ei. Şi-a luat şi al doilea serviciu, dar cu cât ea muncea mai mult, cu atât ei îi luau mai mult… Deci partea finlandeză nu a avut cu ce să o acuze, aşa că au spus: e secret!

Situaţia copiilor la ora actuală este aceeaşi, sunt tot despărţiţi, sunt tot la stat, sunt tot ameninţaţi!

Mihai, care este mai mare, maturizat de nevoie, vrea să-şi apere mama şi sora şi a protestat refuzând să meargă la şcoala la care a fost mutat pe nedrept.

A fost ameninţat că va fi dus în beci, fără geamuri, la spitalul de nebuni şi că n-o să-şi mai vadă mama niciodată. Am citit pe Internet textul Convenţiei de la Istambul la care Finlanda este parte şi mă gândesc cum pot să tortureze astfel un copil care nu are nici-o vină.

Deci, vă rog să nu consideraţi cazul ca fiind un caz încheiat, pentru că nu este!
Vă rog să faceţi tot ce puteţi pentru că din câte cazuri asemănătoare sunt în România, ei sunt singurii la orfelinat. Nu renunţaţi!

Este anormal faptul că de 7 ani copiii n-au putut ieşi din Finlanda. Azi, când te aduce prin Interpol de oriunde, cum să nu-ţi poti vizita ţara, familia… care este explicaţia?

La serviciile ei profesionale ei nu vor să renunţe, au fost întrebaţi, dar au fost nevoiţi să recunoască că este un doctor foarte bun.
Dar restul?

Acum chiar dacă i-ar da copiii înapoi, mama lor le cere garanţii că peste 6 luni nenorocirea nu se va repeta. Preferă să lase munca ei de 11 ani, să ia valiza şi copiii şi să plece.
Multumesc şi Dumnezeu să ne ajute pe toţi!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: