Senatorul Ardelean: Aprobarea proiectului de raport privind Barnevernet și familie unită, o mare victorie

ardelean

Senatorul Ardelean: Aprobarea proiectului de raport privind Barnevernet și familie unită, o mare victorie

Raportul APCE va analiza în ce măsură acțiunile abuzive ale protecției copilului serviciilor sociale (Barnevernet) din Norvegia, în ultimii ani, inclusiv în cazul familiei Bodnariu, sunt compatibile cu standardele relevante ale Consiliului Europei, precum și rezoluția care sintetizeaza conținutul raportului face recomandări către autoritățile din Oslo. Proiectul de raport se numește „Asigurarea echilibrului între interesul superior al copilului și trebuie să păstreze familii unite, o inițiativă susținută de reprezentanți ai 14 țări.

Noi detalii in acest articol (publicat in lun iunie 2016) despre Raportul APCE  care va analiza actiunile abuzive ale Barnevernetului. Vestea rea potrivit norvegienilor este ca poate dura aproape doi ani investigatia de posibila incalcare a drepturilor omului.

Trad. Agnus Dei – SURSA – http://www.nineoclock.ro/

Senatorul Ben-Oni Ardelean  a salutat vineri o decizie a Comisiei pentru afaceri sociale a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), să elaboreze un raport privind păstrarea familiilor unite, cu referire la agenția de protecție a copilului din Norvegia; el a numit-o  o chestiune de demnitate națională.

„Ieri [joi] la Paris, la reuniunea Consiliului Europei, a fost o mare victorie  aprobarea unui raport cu privire la cazul din Norvegia. Este o chestiune care transcende domeniul anumitor chestiuni de interes, cred că este o chestiune de demnitate națională și cred că interesul național este de a promova oriunde în întreaga lume, în diverse forumuri totul despre valorile pe care le avem și, în special, apărarea cetățenilor noștri. Este o datorie constituțională și responsabilitatea de a apăra cetățenii români. „,  Senatorul PNL a declarat într-o conferință de presă, referindu-se la cazul familiei  Bodnariu. Barnevernet a luat cei cinci copii Bodnariu departe de părinții lor în noiembrie anul trecut. Dl Bodnariu, tatăl, este cetățean român; soția lui este norvegiană.

Senatorul Ardelean a declarat că partea norvegiană a încercat să amâne această chestiune, dar votul în cadrul comisiei a fost copleșitor în favoarea adoptării acestei propuneri de rezoluție.

„Eu cred că este un mare succes,  a dezvăluit cu privire la chestiunile naționale și internaționale la nivel cu privire la rolul familiei, cu privire la modul în care ar trebui să crească copiii lor (…). România a mers extrem de bine. Noi am primit felicitări de la reprezentanții mai multor țări, care nu ne-au felicitat înainte de nimic. Ne-am dovedit unitate la nivel internațional „, a adaugat senatorul PNL.

Potrivit acestuia, proiectul de raport se numește „Asigurarea echilibrului între interesul superior al copilului și trebuie să păstreze familii unite”, o abordare care cuprinde propunerea de rezoluție. Ardelean a prezentat în ianuarie 2016, alături de senatorii Titus Corlățean și Viorel Badea, membri ai delegației române la APCE, o inițiativă susținută de reprezentanți ai 14 țări.

Raportul APCE va analiza în ce măsură acțiunile abuzive ale protecției copilului serviciilor sociale (Barnevernet) din Norvegia, în ultimii ani, inclusiv în cazul familiei Bodnariu, sunt compatibile cu standardele relevante ale Consiliului Europei, precum și rezoluția care sintetizeaza conținutul raportului face recomandări către autoritățile din Oslo.

Reclame

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: