Tinerii Ortodocși nu vor impunerea educației sexuale în școli și doresc implicarea Bisericii în apărarea familiei

tineriortodocsi FOTO Active News

Duminică s-a încheiat ediția 2016 a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din toată lumea, eveniment care a avut loc la București.

În afară de concerte, marșul luminilor și vizitarea principalelor repere creștine și culturale ale Capitalei, tinerii au participat la două ateliere de lucru, în care s-au discutat despre „Prezența și importanța tinerilor în Biserică”, respectiv „Nevoile tinerilor și răspunsurile Bisericii”.

În cadrul acestor teme s-au abordat problemele ce țin de nevoile Bisericii, educația din școli, participarea adolescenților la viața bisericească și multe altele.

De asemenea, tinerii vor ca Biserica să-i sprijine pe cei care au căzut în diferite vicii, cum ar fi dependența de droguri, alcool, pornografie…

În ceea ce privește Educația sexuală în școli, materie rebotezată Educație pentru Sănătate, tinerii ortodocși „au observat tendința de sexualizare a conceptului”. Mai departe, ei consideră că răspunderea pentru educația sexuală și pentru sănătate a copiilor revine familiei și „nu doresc impunerea în școli a unei astfel de discipline; ea ar putea exista ca activitate extrașcolară, la dezvoltarea căreia să ia parte Familia, Biserica și personalul medical avizat”.

Citeste mai mult – http://www.activenews.ro/stiri-social/Concluziile-ITO-2016-Tinerii-Ortodocsi-nu-vor-impunerea-educatiei-sexuale-in-scoli-si-doresc-implicarea-Bisericii-in-apararea-familiei-136259

Anunțuri

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: