Documentarul: Ma mai iubiti acum? – lupta cu homosexualitatea

Realitati si perspective 21 – Documentarul: Ma mai iubiti acum? – lupta cu homosexualitatea

In aceasta emisiune Realitati si perspective va prezentam un documentar care vorbește despre lupta cu homosexualitatea și despre atracția față de persoanele de același sex. Mulți tineri se confruntă cu acele „sentimente” pentru persoane de același sex. Deoarece trăim intr-o cultură în care se încurajează experimentarea noului este mult mai posibil ca un tânăr din zilele de astăzi să creadă că este homosexual pentru că are acele sentimente.

Părinții tinerilor care se confruntă cu homosexualitatatea sunt nepregătiți pentru o astfel de situație și se întreabă în permanență care a fost greșeala lor. Aceștia se confruntă cu sentimente de mânie nu doar față de cel drag, ci de asemenea față de Dumnezeu, pentru că a permis să se întâmple așa ceva. Ei caută să înțeleagă problema. Ceea ce poate face un părinte în legatura cu copilul său homosexual este nu doar să îl învețe adevarul, ci de asemenea să îl ajute să înțeleagă anumite minciuni pe care le-a crezut, pentru a le putea dezminți.

Majoritatea părinților cred că trebuie sa găsească cuvintele potrivite pentru a schimba părerea fiului sau fiicei sale cu privire la acest lucru. Copilul lor va vrea să vadă dacă în acel moment părinții vor încerca să îl „repare”, dacă îl vor accepta așa cum este, dacă îi va ține predici sau dacă îl va respinge. În general, acesta este un test pentru a vedea cât de puternică este relația cu parinții și cum vor proceda aceștia.
Până ce copilul le mărturisește părinților că e homosexual, probabil a citit deja o mare parte din cărțile pentru tinerii homosexuali. De asemenea e foarte probabil să fi vorbit deja cu alți tineri homosexuali care se află în aceeași situație. Probabil că a vorbit și cu alți tineri care au parinți care îi susțin în totalitate cu privire la acest lucru. Așadar, până să poarte această conversație cu părintii lui creștini, e foarte posibil ca acesta să fie deja înarmat.

Este greu pentru părinții creștini să își asculte copilul și să îi spună clar că au o părere diferită dar că vor să știe cu adevărat ce a simtit, ce simte, și ce gandește. Totodată, e greu să îi ceară copilului sa le arate același respect în schimb.

Când acel copil îi va spune părintelui că stiinta a demonstrat ca el s-a nascut homosexual, întrebarea adevarata este: dacă avem niște tendințe înnascute, asta înseamnă că trebuie să cedam în fața lor? Oamenii se nasc cu o grămadă de tendințe. Doar pentru că societatea a ajuns să adopte o atitudine pro-homosexuală, acesta nu este un argument suficient de convingător ca părinții creștini să adopte aceeași atitudine.

Ceea ce îi poate face pe tineri să întoarcă spatele dorințelor lor homosexuale, este o pasiune profundă pentru Dumnezeu.

În momentele dificile prin care ei trec din clipa în care află că fiul sau fiica lor a ales un stil de viață homosexual până în clipa în care pot afirma că sunt vindecați, părintii pot să Îl întrebe pe Dumnezeu ce vrea El să lucreze in vietile lor.

Cand ne căsătorim, ne lăsăm la mila persoanei cu care ne căsătorim. Trebuie să realizăm că dacă persoana pe care o iubești devine sursa celei mai mari dureri ale tale, asta nu e pentru ca Dumnezeu a gresit. Este pentru ca acea persoana a decis sa se lege de ceva de care nu trebuia sa se lege.

În cele mai multe cazuri, soțiile cred că păcatul soțului lor (homosexualitatea) este o declarație cu privire la persoana lor. Orientarea sexuală nu are de loc de-a face cu frumusețea sau calitățile unei sotii. Are de a face în totalitate cu felul în care soțul reacționează la cei din jurul lui din punct de vedere sexual. Nici cele mai uimitoare calități ale unei soții nu vor anula acele atracții și dacă soțul a ales să cedeze în fața lor, aceasta nu este o declarație despre soția lui sau despre calitățile ei.

Dinamica dintre frati poate fi mai complexă și depinde în special de vârsta persoanei în cauză. Dar nu este responsabilitatea fratelui mai mare să le spună celorlalți despre inclinațiile sexuale ale fratelui său. Însă cum pot eu să îmi susțin convingerile și păstrez o relație bună cu fratele sau sora mea în acelasi timp? În primul rând, trebuie să mă uit înlăuntrul meu si să imi dau seama că sunt mântuit prin har și sunt și eu o ființă la fel de cazută. Adevarul este ca toți avem același statut de oameni căzuți și răniti, iar Isus este soluția. Dacă crezi asta, atunci situația nu va avea nimic de-a face cu faptul că tu ai dreptate și altcineva gresește. Odată ce conștientizezi asta, toata stânjeneala este îndepartată pentru că ne aduce pe toți la același nivel.

 

Anunțuri

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: