Intrebare

cati-ati-citit-5-capitole-din-biblie

Nu vreau sa ofensez pe nimeni, nici n-am sa pun aceasta intrebare. Dar, daca v-as pune aceasta intrebare si avem o stare de sinceritate intre noi si Dumnezeu:

cati, in saptamana aceasta, ati citit cel putin 5 capitole din Sfanta Scriptura? Va spun eu, putini ar ridica mana. (Lazar Gog)

9 comentarii (+add yours?)

 1. Valeria Iancu
  sept. 11, 2016 @ 07:41:32

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 2. sandufast
  sept. 11, 2016 @ 07:56:23

  Câti au citit? Eu aș întreba : Câți au aplicat ce au citit din Scriptura?

  • rodi
   sept. 20, 2016 @ 23:26:55

   Da, intrebarea a doua (a dvs.) e cea mai importanta. Dar nu se poate ajunge la intrebarea a doua fara raspuns afirmativ la prima…. Pe mine m-a ajutat mult aceasta intrebare si ma bucur ca am dat peste ea pentru ca personal m-a ajutat sa fac niste schimbari, Nu e destul sa ascultam predici, sa citim meditatii ore in sir, ci timpul cel mai binecuvantat este acela petrecut cu Dumnezeu in cuvantul Sau si chiar si rugaciunile izvorasc automat din citirea cuvantului.

 3. gabrielmarinescu1960
  sept. 11, 2016 @ 09:52:33

  Nu stiu cine esti si cu ce drept te erijezi(sau cel putin incerci asta)considerandu-te superioara daca dta faci acest lucru,eu nu am nici un motiv s-o fac!”Sfintele scripturi”asa cum multora le place sa spuna sunt „chip cioplit”si nu au nimic”sfant”atata timp cat sunt facute de mana omului.NIMENI,DAR ABSOLUT NIMENI NU L-A VAZUT SAU AUZIT PE CREATOR,sau cum conventional accept sa-L numesc „Dumnezeu”!Pentru ce sa citesc pana la prostire aceste creeatii omenesti pana le invat pe de rost ca pe poezie?Adica sa ajung sa-mi spal singur creierul?Oamenii perversi si/sau prosti se duc de cate ori pot prin biserici(alt chip cioplit caci chiar Iisus a spus ca Templul Lui Dumnezeu este in sufletul fiecaruia,nu in cladiri facute de mana omului”,fac temenele,se roaga(sa Le DEA una sau alta),ling toate icoanele „smeriti”pentru a se gudura si a se pune bine cu Divinitatea pentru a li se”ierta pacatele”,stiu ei care…Eu nu consider ca am pacate si ca pot trai ca om bun fara a o face de frica cuiva sau pentru a PRIMI ceva de la Dumnezeu si cred ca daca toti ar face asta Lumea ar fi neindoielnic mai buna decat sa ascult opinia asa-zisilor”parinti spirituali”ce se afla intr-o faza terminala a coruptiei generalizate si a unei opulente ce a atins cote cosmice!

  • rodi
   sept. 11, 2016 @ 19:41:39

   Domnule Gabriel Marinescu, acesta este un blog crestin care prezinta articole crestine si stiri din perspectiva crestinului. Noi citim Biblia, o credem si incercam sa traim dupa invatatura data in Biblie.

   In plus, cuvintele de mai sus sunt ale unui pastor crestin roman, pe nume Lazar Gog, care este foarte bine cunoscut de majoritatea cititorilor nostri. Nu sunt cuvintele mele. Va rog sa nu va suparati, dar acesta este unul din rolul blogului nostru, sa postam sfaturi de la pastori si mesaje biblice. Dvs. credeti in felul dvs. si e dreptul dvs. sa credeti ce vreti, dar va spun cu tot respectul, ca nu puteti sa ne cereti sa postam ce noi nu credem. Nu este nici ologica in o asa asteptare.Daca nu v-am inteles eu bine, imi cer scuze.

   P.S. Intrebarea nu a fost nici ceva ce sa faca pe cineva sa se simta. Daca noi cei ce credem cu adevarat Biblia si o citim, atunci ramane sa o implinim. Si cum sa o implinim, daca nu o cunoastem? Asta e motivatia in spatele intrebarii pastorului Lazar Gog.

  • ivanovicisorin
   sept. 14, 2016 @ 03:21:07

   Stimate Gabriel Marinescu ! Crezi ca ne-ai dat gata cu afirmatia ca: „NIMENI,DAR ABSOLUT NIMENI NU L-A VAZUT SAU AUZIT PE CREATOR” …Vreau sa-ti spun ca nici un om cu minima capacitate intelectuala/sau cunostiinte istorice,nu poate face aceasta afirmatie,…..Citeste te rog cu atentie cea ce scrie apostolul Ioan :” Nimeni nu L-a văzut vreodată pe Dumnezeu. Singurul născut, El Însuşi Singurul si Unicul Dumnezeu, Cel Care este în sânul Tatălui, El L-a făcut cunoscut.”…Ioan 1/3.Toate au fost făcute prin El şi nici un lucru care a fost făcut n-a fost făcut fără El. Intelegi ca apostolul vorbeste despre DOMNUL ISUS ??? Exista evidente istorice ca ISUS CRISTOS nascut in Nazareth a trait ca un personaj real cu aprox 2000 ani in urma ?? Uite ca am gasit cel putin unul care l-a vazut si auzit pe “Dumnezeul Cel Prea Înalt, Ziditorul cerului și al pământului.” Afirmatia cealalta a dvs : „Eu nu consider ca am pacate”… vreau sa-ti dau o veste rea pt tine. Din punctul de vedere al Celui ce ne-a creat NU EXISTA OM BUN. Toti suntem pacatosi,absolut toti eu, dvs si cei peste 7 miliarde care traiesc astazi. Eu cel dintåi pacatos si d-ta pe locul doi avem nevoie de iertare, de împăcare cu Dumnezeu, de sfințire, de asigurarea veșniciei. Toate acestea le găsim în DOMNUL ISUS. Nu ai vrea sa-l ai pe DOMNUL ISUS de partea ta,ca STÅPÅN si SALVATOR ?? Nu vrei sa-l primesti in inima si mintea ta ca SALVATOR ? EL doreste asta cu pasiune ! Primeste-l in clipa aceasta si DUMNEZEU sa te binecuvanteze 🙂

 4. thetrouth
  sept. 11, 2016 @ 12:38:20

  Are mare dreptate, in ziua de azi pentru multi materialele de baza pentru studiu sunt internetul si alte materiale de studiu , Biblia fiind un fel de material ajutator . Nu ca celelalte ar fi rele dar accentul nostru trebuie sa fie pus pe Cuvantul lui Dumnezeu.

  • rodi
   sept. 11, 2016 @ 19:47:43

   sau pentru multi e predica de cateva minute de duminica, in timp ce Biblia nu numai ca e indrumarea crestinului direct de la Dumnezeu, dar ne ofera o intelepciune Dumnezeiasca care ne invata totul despre lumea aceasta si cum trebuie sa ne traim viata dupa voia lui Dumnezeu.

 5. gabrielmarinescu1960
  sept. 12, 2016 @ 01:57:02

  A citi biblia sau alte carti”sfinte”este una,dar a le citi pana la a le memora fara a judeca si a mai face si propaganda in legatura cu ele,implicit a demoniza pe cei ce fac si simt ALTFEL chiar si indirect(se induce aceasta impresie prin tentativa celui care scrie dandu-se exemplu pe sine ca el sau ea procedeaza asa si NU ALTFEL)este o mare distanta.Am si eu prieten care este martor al lui Iehova care pretinde ca ei”studiaza biblia”,de fapt am fost foarte atent la ei,fac acelasi lucru,o citesc pana o invata pe dinafara si devin prin exercitiu indelungat oratori mai mult sau mai putin convingatori.Pentru cultura generala biblia a fost scrisa dea lungul a peste 2000 de ani de peste 40 de coautori si a fost cenzurata de tot cam atatea ori de biserica crestina,catolica si ortodoxa si alte rituri crestine care s-au despartit incepand cu marea schisma din anul 1054 cand din necesitati politice erau”necesare”si doua curente ideologice:catolic si ortodox din cele doua capitale ale Imperiului Roman cel de Rasarit cu capitala la Constantinopol si cel de Apus cu capitala la Roma.O carte scrisa de atatia OAMENI si cenzurata de alti zeci de alti OAMENI.chiar daca pe fondul foamei de credibilitate striga cat mai vocal multime de pilde civice pentru educarea omenirii,continua sa faca extrem de mult rau fiind bagata aproape cu forta in capul cetatenilor inca de mici copii prin metode de spalare a creierului,aceasta repetare si invatare pe dinafara a capitolelor respective,fapt ce a constituit o permanenta frana in dezvoltarea spirituala reala si un progres real al omenirii.Milenii a tinut omenirea in intuneric,sute de generatii s-au irosit,savanti erau arsi pe rug acuzati de erezie si biserica prospera imbogatindu-se STAPANIND si jefuind oamenii multi si saraci ce analfabeti fiind traiau”cu frica lui Dumnezeu”de care fetele bisericesti care cu cateva excepti erau niste diavoli in sutana.Asemenea om avem si acum in fruntea BOR,care a devenit un adevarat Trade Center mai bogat decat a fost vreodata si nu se opreste,nu le ajunge in lacomia lor dorind tot mai mult.Se incepe de mic copil sa ti se insufle sa te lasi stapanit,cu capul plecat SUPUS autoritatii statului care poate dispune cum doreste de tine transformandu-te in „carne de tun”daca interesele politice o cer.De aceea nu pot sa nu ma autosesizez si sa raspund cand vad aceeasi intentie ticaloasa de a mentine actuala stare de lucruri in care doriti ca in fiecare om sa existe un”rob al lui Dumnezeu”,in fapt un alt sclav spiritual al clerului si implicit al statului.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: