Fratele Petru [Pitt] Popovici are BLOG

Pitt Popovici cu Hortenzia Popovici la implinirea de 97 de ani in 2015

Pitt Popovici cu Hortenzia Popovici la implinirea de 97 de ani in 2015

Pastorul Daniel Branzei ne anunta ca fratele Pitt Popovici, care este binecuvantat de Dumnezeu de-a fi in al 99-lea an al vietii sale,  are un blog unde sunt postate predicile si editorialele dinsului. Il pretuim mult pe acest frate pastor care lucreaza cu credinciosie in campul Evangheliei la o varsta cand majoritatea s-ar fi oprit [deja de mult]. Dumnezeu sa-l binecuvanteze cu sanatate si sa continue sa predice Cuvantul cu aceeasi claritate si tarie cu care l-a propovaduit pana acum. Ii multumim lui Dumnezeu pentru fratele Pitt Popovici si bucuria de-ai asculta predicile in acesti ultimi ani pe internet!

Blogul este aici – http://petrupopovici.com/

Un editorial scris de fratele Popovici la inceputul anului:

Un strigăt după mila Domnului

“Ai milă de mine, Dumnzeule…!”

Psalmul 51:1a

Aici e strigătul după milă al lui David, un rege din poporul Domnului, care a păcătuit împotriva lui Dumnezeu. El a fost trezit din starea lui prin cuvintele directe ale proorocului Natan: “Tu ești omul acela!”. Binecuvântați sunt toți Natanii care pot trezi pe alții din starea lor de păcat.

O PERIOADĂ DE ASCUNDERE A PĂCATULUI.

Așa a avut și David în viața sa. Toți păcătoșii caută să-și ascundă păcatul, își îngroapă conștiința în treburi și în plăceri; nu vor să fie deranjați de conștiință. Pentru ei păcatul e un fleac. Nu țin seama că gravitatea vinei e în rapot cu persoana ofensată.  În armată, una e neascultarea de dl. fruntaș și cu totul alta e neascultarea de dl.general. Orice neascultare a noastră e față de Dumnezeul cel PreaÎnalt. Deci, vina ta e foarte gravă! Și ține seama, dacă nu-ți recunoști păcătoșenia acum și aici, dincolo o vei recunoaște toată veșnicia, în Iad, dar va fi prea târziu… căci în Cer, în Cetatea sfântă, nu va intra nici un păcat: “Nimic întinat nu va intra în ea, nimeni care trăiește în spurcăciune și în minciună; ci numai cei scriși în cartea vieții Mielului.” (Apocalipsa 21:27).

Aceștia, care își ascund păcatul, sunt membrii în registrul bisericii, au fost botezați căci au spus că s-au pocăit, dar în viața lor nu se vede nici o schimbare făcută de Duhul Sfânt. Ei țin cadența cu lumea, umblarea lor e “dupa mersul lumii acesteia”.  Aceștia ar vrea să ajungă în Canaan dar n-au părăsit Egiptul. Ei caută să se poarte frumos, la moda zilei; vin la biserică, le plac societatea, glumele, bancurile; vor o viață veselă, să fie în față; nu țin seama de minciuni în glume, de enervări, certuri, vorbiri de rău. În afara bisericii trăiesc faptele firii pământești. Pentru ei pocăința e un fel de “metanoia”, schimbare a gândirii cum zic unii; nu e schimbarea inimii, a viețuirii, lucrată de Duhul Sfânt. E foarte greu ca păcătoșii să-și recunoască vina căci ei aruncă în spate toate pacatele lor, doar pe ale altora le păstrează în față. Și ce mulți sunt aceștia! Ne mirăm că lumea nu se pocăiește… Din cauza aceasta toată lucrarea Duhului e zădărnicită.

Continuare aici – http://petrupopovici.com/2016/01/07/66/

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: