„O zi tragică pentru copiii Americii”. O zi care, sperăm, nu va veni niciodată în România

gay-straight-student-alliance

După decizia din 20 iulie a Curții Constituționale, care a avizat favorabil propunerea legislativă cetățenească de revizuire a Constituției în vederea ocrotirii familiei și căsătoriei în România, disputa despre familie și „familii” abia a început. Urmează mai multe „runde” la toamnă, în Parlament.

Așa cum știți, PRO VITA București este implicată în prima linie a acestei bătălii, ca membră a „Coaliției pentru Familie”.

Dintre toate motivațiile posibile care ne determină să avem o poziție fermă, cea mai importantă este aceea că primele victime ale „căsătoriei” între persoane de același sex sunt mereu cei mai vulnerabili și importanți membri ai societății: copiii.

Familia, așa cum o înțelegem noi, este fundația societății umane și a civilizației, iar dreptul de a se căsători este un drept comun al Bărbatului și al Femeii care pot întemeia în mod natural o familie, cu scopul nașterii și creșterii de copii. Acesta este un adevăr simplu și universal, fără de care „binele comun” nu poate fi conceput – dar pe care, din păcate, am ajuns astăzi în poziția de a fi obligați să îl apărăm, cea ce este la fel de absurd cum ar fi să trebuiască să demonstrăm că 1+1=2.

Într-adevăr, orice altă structură, combinație, parteneriat sau cum vrem să îi spunem, nu servește acestui interes și bine comun și nu poate fi numită familie, dar în primul și în primul rând lovește în creșterea și devenirea copiilor.

Pentru a dovedi cele spuse mai sus vă oferim azi, în traducerea PRO VITA București,argumentația principală din intervenția pe care Colegiul American de Pediatrie a făcut-o în aprilie 2015 în fața Curții Supreme a SUA, în timpul audierilor pentru cauza cunoscută sub numele de Obergefell contra Hodges. Decizia în această cauză a adus legalizarea pe tot cuprinsul SUA a „căsătoriei” între persoane de același sex.

Colegiul, împreună cu Family Watch International și cu cercetătorii Loren D. Marks, Mark D. Regnerus și Donald Paul Sullins, a susținut că legile statale care interziceau această formă de căsătorie nu sunt contrare Constituției SUA și că au în vedere în primul rând protejarea nucleului familial tradițional, care servește cel mai bine interesele copilului, ale părinților și ale societății.

La aflarea deciziei din cauza Obergefell, Colegiul a transmis un comunicat de presă intitulat „O zi tragică pentru copiii Americii”, în care deplânge faptul că judecătorii au subminat cea mai importantă instituție pro-copil din istorie și au subordonat nevoile și binele copiilor, interesului adulților.

Sperăm să nu ajungem niciodată să fim puși în situația de a emite un astfel de comunicat aici, în România.

Citeste mai mult aici – http://www.culturavietii.ro/2016/09/14/o-zi-tragica-pentru-copiii-americii-si-cum-putem-evita-sa-avem-o-astfel-de-zi-romania/

4 comentarii (+add yours?)

 1. octavpelin
  sept. 14, 2016 @ 02:17:37

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

 2. Valeria Iancu
  sept. 14, 2016 @ 03:09:05

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 3. eliodora
  sept. 16, 2016 @ 13:56:20

  Teribil, unde au fost crestinii cei binecuvantati din SUA? eu nu inteleg?nu este ca si in Romania? sa fie valabile un numar de semnaturi impotriva unei legi?Deci ne asteptam la orice , in ceea ce priveste copiii?

  • rodi
   sept. 16, 2016 @ 20:05:37

   cortul suprem a decis impotriva vointei cetatenilor din Statelor Unite. Si judecatorii din Cortul Suprem sunt alesi in functie de presedintele actual cand apare un post liber. Pentru ca sunt destul de batrani acesti judecatori, daca un presedinte liberal ajunge ales, atunci isi va pune judecatori care vor da peste cap totul. De aceea e important ca sa votam si noi crestinii. Daca nu votam oameni care sunt impotriva acestor lucruri, atunci cum asteptam ca tara sa mearga bine? Ar trebui ca si noi sa facem tot ce depinde de noi si apoi sa ne rugam fierbinte ca Dumnezeu sa ne pazeasca de mai mare rau, mai ales pentru generatia copiilor nostri.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: