Papa Francisc, un nou mesaj dur pentru islamişti: „A ucide în numele lui Dumnezeu este satanic”

pope-francis

„În Biserică sunt astăzi mai mulţi martiri creştini decât în primele secole, creştini care suferă, sunt  încarceraţi, torturaţi sau ucişi pentru că refuză să-l renege pe Iisus Hristos. Aceste acte de cruzime sunt, ca să spunem direct, satanice”, a accentuat Papa. Acesta a vorbit despre preotul francez ca despre un om „bun şi blând” care a reuşit să fie lucid până în ultima clipă şi să se opună atacatorilor: „În acel moment greu pe care-l trăia (…) nu şi-a pierdut luciditatea de a spune numele asasinului său. A spus clar: Pleacă, Satană!”.

„A ucide în numele lui Dumnezeu este satanic”, a spus Papa Francisc în cadrul slujbei pe care a oficiat-o miercuri dimineaţă în memoria preotului francez Jacques Hamel, ucis de militanţi ISIS în luna iulie. Suveranul Pontif a vorbit despre clericul francez ca despre „un om bun şi blând” care şi-a păstrat luciditatea până în ultima clipă şi a avut curajul să se opună atacatorilor.

Miercuri dimineaţă Papa Francisc a ţinut o slujbă în memoria preotului francez ucis de jihadişti în biserica din Saint-Etienne-du-Rouvray, lângă Rouen, numindu-l pe acesta martir şi condamnând ferm atentatul, arătând că este ceva „satanic” să pretinzi că ucizi în numele Domnului, informează France Presse.

„Ar fi atât de bine dacă toate religiile ar spune, la unison, că actul de a ucide în numele lui Dumnezeu este satanic!”, a spus Papa Francisc, aflat la dioceza din Rouen, în faţa a aproape 100 de pelerini. În capela reşedinţei din Santa Marta, locul în care Înaltul Prelat ţine în fiecare zi slujba de la ora 07:00 a fost afişată şi o fotografie a părintelui Jacques Hamel, în vârstă de 85 de ani. Papa l-a numit pe acesta „martir” şi a deplâns situaţia multor creştini care sunt persecutaţi „pentru că nu-l reneagă pe Hristos”.

CITESTE mai mult – http://www.gandul.info/

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: