Urgent: legile cultelor crestine din Romania !!

Ce este in spatele legii a cultelor? Dan Bercean

Legea a fost facuta sa apere interesele unora. Dar, iata ca primul care a incalcat-o a fost tocmai ministrul Iorgulescu, tot cel care si-a dat tot interesul ca aceasta lege sa apara. Legea spune asa:

In Romania sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau actiuni de defaimare si invarjbire religioasa.

Prin afirmatia ministrului ca bisericile penticostale sunt secte americane straine de spiritul si traditia Europeana, ministrul Iorgulescu este primul care calca legea care tocmai o lauda, defaimand aceste biserici in fata intregii tari. Probabil ca ar trebui sa fie dat in judecata. Dar stiu ca cei impotriva cui a vorbit nu o vor face. Insa o vor face altii impotriva lor cand isi vor simti interesele amenintate.

Pe de alta aprte, aceasta lege a cultelor intra in contradictie cu cea mai importanta lege a tarii: CONSTITUTIA. In Constitutie este specificat: libertatea de exprimare a gandurilor, a opiniilorl sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel prin viu grai, prin scris, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare in public sunt inviolabile. Cenzura de orice fel este interzisa. Toate acestea sunt lucruri pe care oamenii le-au spus. Mai important decat ce spun ei este parerea lui Dumnezeu, la care cei ce pretind ca sunt crestini ar trebui sa ia aminte. Chiar ministrul Iorgulescu ar trebui sa tina cont de ce spune Dumnezeu.

In noua lege in care am vazut cat s-a luptat este o prevedere cum ca un grup de crednciosi mai mic de 300 de membrii, nu au dreptul la personalitate juridica. Nu pot detine propietati sau a angaja personal cultic.

Nu are importanta pentru ei, de orice fel ar fi ei, pot infiinta in Romania o asociatie prin care isi pot promova nebuniile sau valorile. Pot edita organe de presa. Pot avea post de radio si televiziune. Pot face propaganda. Pot primi 1% din impozitul contribuabililor. Pot umbla dezbracati in centrul capitalei, escortati de jandarmi ca sa nu li se intample vreun rau. Dar cand este vorba despre credinta in Dumnezeu, altfel decat o vede majoritatea, este nevoie de 300…

Reclame

11 comentarii (+add yours?)

 1. Stefan
  sept. 15, 2016 @ 02:40:52

  Mintiti am fost si mintiti vom fi,,,,pentru ca niste mincinosi ne conduc.

 2. octavpelin
  sept. 15, 2016 @ 03:14:52

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

 3. Ghita Lavric
  sept. 15, 2016 @ 03:23:45

  Este ceva foarte grav..mai este un prag sa fie respinsa de presedinte,dar pentru aceasta este nevoie sa se faca cunoscuta problema ,printr-o manifestatie publica .Problema este ca sa-r putea sa le placa si la unele culte mari evanghelice pe moment AVERTIZAM CA DESI ACUM LA UNELE ASPECTE PAR SI NISTE AVANTAJE ,pentri a impiedica unele grupari sa se desprinda din organizatii mai mari..VINE TIMPUL si nu-i departe CAND SE VOR DA ASA LEGI INCAT NU VE-I PUTEA SLUJI CU CONSTIINTA CURATA IN MULTE CULTE mari (exemplu Danemarca si alte tari unde esti obligat ca in biserica ta sa oficiezi casatorii de acelasi sex,sa inchiriezi PT EI sala de nunti a bisericii si in SUA CRED e deja )SI ATUNCI TE TREZESTI PE DINAFARA,ASA CUM AU FOST DE CELE MAI MULTE ORI IN ISTORIE,IAR ASOCIERILE DUPA PRINCIPIUL LUI MATEI 18 Unde sunt doi sau trei este optiunea luiI Isus….satan ii cu un pas in fata de nu se vegheaza..Daca NU SE VOR UNII LIDERII EVANGHELICI ACUM VINE TIMPUL CAND II VA AJUNGE TOT PE EI PRIMII daca acum nu vor intelege si principiul bisericilor independente SI A MICILOR ASOCIATII..

 4. barzilaiendan
  sept. 15, 2016 @ 14:27:41

 5. Ghita Lavric
  sept. 16, 2016 @ 18:00:34

  ESTE VORBA CRED DE LEGEA CULTELOR DIN 2006…Basescu a spus atunci la reprezentantii evanghelici cand au venit mai tarziu ca de ce nu au venit mai devreme ca nu o semna,era vorba de ceva cu cimitirele ca eram defavorizati.Problema cu 300 de persoane ca asociatie religioasa nu i-a deranjat pe mai marii nostri,cred ca le-a placut ca ei erau c-am deranjati de noile miscari de trezire independente..FIINDCA sa-r putea sa le placa si la unele culte mari evanghelice pe moment AVERTIZAM CA DESI ACUM LA UNELE ASPECTE PAR SI NISTE AVANTAJE ,pentru a impiedica unele grupari sa se desprinda din organizatii mai mari..VINE TIMPUL si nu-i departe CAND SE VOR DA ASA LEGI INCAT NU VE-I PUTEA SLUJI CU CONSTIINTA CURATA IN MULTE CULTE mari (exemplu Danemarca si alte tari unde esti obligat ca in biserica ta sa oficiezi casatorii de acelasi sex,sa inchiriezi PT EI sala de nunti a bisericii si in SUA CRED e deja )SI ATUNCI TE TREZESTI PE DINAFARA,ASA CUM AU FOST DE CELE MAI MULTE ORI IN ISTORIE,IAR ASOCIERILE DUPA PRINCIPIUL LUI MATEI 18 Unde sunt doi sau trei este optiunea luiI Isus….satan ii cu un pas in fata de nu se vegheaza..Daca NU SE VOR UNII LIDERII EVANGHELICI ACUM cand se va face REVIZUIREA CONSTITUTIIEI.. VINE TIMPUL CAND II VA AJUNGE TOT PE EI SI PE NOI PRIMII daca acum nu vor intelege si principiul bisericilor independente SI A MICILOR ASOCIATII..De altfel legea are si aspecte bune care au clarificat aspectele de prin anii 60*,ca nu exemplu ca nu avem biserica nationala si dreptul de a avea intruniri libere regulate,prin case de la orice numar fara autorizatie favorizand serile de rugaciune si adunarile nonconformiste care refuzau autorizatiile…..

  • rodi
   sept. 16, 2016 @ 20:10:39

   Biserica (din nefericire) nu se implica, desi traieste intr-o societate democratica si are cuvant deocamdata, prin vot. De cele mai multe ori se implica cand e prea tarziu. Si asta e trist, ca toti avem copii si nu ne interesam de viitorul lor. Sub comunism tanjeam dupa libertatea de a alege, de a vota. Dar acum, si dintre cei care voteaza, voteaza din interese economice m mult… Dumnezeu ne va trage la raspundere ca nu am fost sare si lumina in public si ne-am retras din societate, ca mai tarziu sa ne plangem inaintea lui Dumnezeu sa ne scape El. Dar, de unele lucruri puteam si noi sa ridicam vocea si sa oprim.

 6. Ghita Lavric
  sept. 17, 2016 @ 00:42:27

 7. Mihai Daniliuc
  sept. 17, 2016 @ 04:47:04

  sa-mi spuna si mie cineva,din ce cult a facut parte Isus si ucenicii Sai.

 8. Trackback: ABERAȚIE – Legea cultelor creștine din România – Revista ARMONIA – Saltmin Media
 9. doc
  sept. 24, 2016 @ 04:02:23

  Daca ar putea sa dea o sursa oficiala ar fi superb.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: