PRO VITA: Alegeri în SUA: Contrast major între Republicani și Democrați în atitudinea privind avortul

democrats-republicans-foto-cultura-vietii

Platformele politice ale partidelor Republican și Democrat din SUA dezvăluie un contrast puternic în ceea ce privește avortul; republicanii doresc introducerea în Constituție a unui amendament referitor la viață, în timp ce Partidul Democrat solicită un acces neîngrădit la avort în Statele Unite și în întreaga lume, finanțat de către contribuabilii americani.

Delegații la Convenția Republicană care s-a desfășurat recent pentru nominalizarea candidatului la Președinție au aprobat o platformă pro-viață istorică. Aceasta recunoaște responsabilitatea copleșitoare a viitorului Președinte de a numi la Curtea Supremă judecători care vor respecta dreptul inalienabil la viață.

Platforma afirmă că:

„Doar un președinte republican va numi judecători care respectă Statul de Drept așa cum apare în Constituție și în Declarația de Independență, inclusiv dreptul inalienabil la viață și legile naturale, așa cum a făcut regretatul judecător Antonin Scalia. Ne confruntăm cu o criză națională în justiție. Noi înțelegem că, numai prin alegerea unui președinte republican în 2016, America va avea oportunitatea de a numi până la cinci noi judecători constituționali pentru ocuparea posturilor vacante la Curtea Supremă”.

Platforma Partidului Republican exprimă o credință fără compromisuri în sprijinul și pentru protejarea vieții în toate etapele ei și se opune avortului în termeni clari, menționând acest lucru de 35 de ori.

În secțiunea „Al Cincilea Amendament: Protejarea vieții umane” Platforma Republicanilor prevede:

„Constituția garantează că nimeni nu poate „fi lipsit de viață, libertate sau proprietate” și astfel repetă în mod deliberat termenii Declarația de Independență, care proclamă că „toate” sunt „înzestrate de Creatorul lor”, cu dreptul inalienabil la viață. În consecință, revendicăm sfințenia vieții umane și afirmăm că, deși nenăscut, copilul are dreptul fundamental la viață, drept care nu poate fi încălcat. Noi sprijinim introducerea unui amendament referitor la viața umană în Constituție și legislație pentru a clarifica faptul că Al Pasisprezecelea Amendamentul se aplică și în cazul copiilor înainte de naștere.”

„Ne opunem utilizării fondurilor publice pentru a efectua avorturi sau pentru a promova avortul sau pentru a finanța organizații cum ar fi Planned Parenthood, atât timp cât acestea furnizează sau promovează avorturile elective sau vinderea părților din cadavrele fetale, în loc să ofere asistență medicală.”

trump-clinton-hillary-foto-berniementum-blogspot-com

În contrast puternic, platforma Partidului Democrat, acceptată de delegații partidului la convenția care a desemnat-o pe Hillary Clinton drept candidată la Casa Albă, exprimă o viziune extremă pro-avort, care susține avortul ca fiind „serviciu de îngrijire a sănătății reproductive”:

„Democrații s-au angajat să protejeze și sporească sănătatea și drepturile reproductive. Noi credem în mod neechivoc că fiecare femeie ar trebui să aibă acces la servicii de calitate pentru îngrijirea sănătății reproductive, incluzând avortul în condiții sigure și legale, indiferent unde locuiește ea, cât de mult câștigă sau de modul în care este asigurată.”

Sprijinul necondiționat pentru planificarea familială este exprimat astfel:

„Vom continua să ne împotrivim eforturile Republicane de a retrage finanțarea centrelor Planned Parenthood, care oferă servicii de sănătate importante pentru milioane de oameni”, ca suport pentru abrogarea interdicției de finanțare din fonduri federale pentru avort.

Accesul internațional la avort și finanțarea din SUA pentru avort din întreaga lume sunt sprijinite astfel:

„… Noi credem că avortul în condiții de siguranță trebuie să fie o parte din îngrijirea maternității si a sănătății femeilor și inclusă ca parte a programului american de sănătate desfășurat la nivel mondial. Prin urmare, susținem abrogarea restricțiilor dăunătoare care împiedică accesul femeilor la informații și servicii de îngrijire a sănătății, inclusiv (…) a amendamentului Helms care oprește SUA din a oferi asistență pentru avorturi sigure, legale în țările în curs de dezvoltare.”

Platforma Partidului Republican descrie de altfel cel mai bine poziția oponenților lor cu privire la avort:

Partidul Democrat este extrem în privința avortului. Democrații sprijină aproape nelimitat avortul, iar opoziția lor stridentă împotriva uniformizării restricțiilor cele mai de bază cu privire la avort, i-a pus în mod dramatic în contradicție cu opinia poporului american. Din cauza opoziției lor față de orice simple proceduri de siguranță în clinicile de avort, din cauza susținerii finanțării avorturilor din impozitele plătite de populație și a respingerii centrelor care să ofere alternative la avort, vechiul slogan al lui Clinton (avorturi) ‘sigure, legale si rare’, a fost redus doar la ‘legale’.”

„Suntem mândri de a fi partidul care protejează viața umană și oferă soluții reale pentru femei.”

Măcar din acest punct de vedere, pentru americani alegerea este clară:Platformele reflectă punctele de vedere ale candidaților lor pentru președinție la alegerile din noiembrie 2016. După 8 ani de administrație dezastruoasă Obama, perspectiva alegerii la Casa Albă a unui om încă și mai pro-avort ca actualul președinte este inacceptabilă pentru americanii pro-viață.

CITESTE mai MULT aici – http://www.culturavietii.ro/2016/09/16/alegeri-in-sua-contrast-major-intre-republicani-si-democrati-in-atitudinea-privind-avortul/

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: