Când disperarea risipeşte ceaţa – Cristian Bărbosu

barbosu-cristian-4

Suferinta pe acest pamant nu tine de „daca”, ci tine de „cand”. „Cand traiesti in stramtorare, nu-i usor. Mai ales cand stramtorarea nu-i doar pe continent, nu-i doar in tara ta, ci e si in casa si poate chiar si in viata ta. 

Lama buldozerului trece probabil si peste unii dintre voi in aceste zile si intrebarea care se ridica evident: bun. Ce-i de facut? 

„Cand traiesti in stramtorare, nu-i usor. Mai ales cand stramtorarea nu-i doar pe continent, nu-i doar in tara ta, ci e si in casa si poate chiar si in viata ta. [In biserica nostra] am vorbit cu cei de la rugaciune si cei de la consiliere si i-am rugat sa ne spuna cateva din problemele, poverile, durerile  care au cerut cel mai mult rugaciune, ajutor, consiliere in anul care a trecut si va listez cateva din ele:

Oameni care au suferit dediferite boli, cancer, (foarte mult cancer), operatii, complicatii, pierderea cuiva drag, demonizare, infidelitate, respingere, neiertare, datorii, pierderea locului de munca, mantuirea copiilor, vinovatie, relatii frante, dependente, pacate.

Toate astea arata ca sunt dureri, ca sunt poveri, ca sunt nedreptati, ca-i stramtorare, ca-s situatii si stari prin care tind sa cred ca unii dintre voi ati trecut si unii printre voi chiar treceti in zilele astea. De ce? Fiindca viata e crunta. Viata taie si cand taie, taie la greu. Lama buldozerului trece probabil si peste unii dintre voi in aceste zile si intrebarea care se ridica evident: bun. Ce-i de facut?

CE-I DE FACUT CAND ESTI CREDINCIOS, CAND INCEPI SAU IL CAUTI PE DUMNEZEU SI VIATA TE TRECE PRIN STRAMTORARE? Cum poti sa ramai dedicat lui Dumnezeu? De ce nu, intreg la minte si in suflet cand tavalugurile vietii dau peste tine? Intotdeauna, cel care raspunsuri la problemele vietii este Dumnezeu: Psalmul 4

Psalmii sunt poezii, psalmii sunt cantece. De fapt, psalmul 4, dupa titlu, imediat, are un subtitlu care spune cam asa: catre mai marilor cantaretilor. De cantat pe instrumentele cu coarde. Si un detaliu peste care multi trec, il ignora, dar cei ce studiaza psalmii tin cont de el. De ce? Fiindca multi psalmi  au fost compusi intr-un context anume. Si nu vi se pare si voua ineresant ca poetii de obicei  oriunde s-ar afla in lume si-n orice veac, deseori primesc acea muza a inspiratiei versului lor cand au trecut prin suferinta. Cele mai cunoscute poeme sau cantece prestine (sau necrestine( au fost compuse in vaile plangerii. De fapt, Isus, daca va aduceti aminte, singura data cand e pomenit ca ar fi cantat, dupa ce a luat Cina cu ucenicii, dupa ce Iuda a plecat, in timp ce marii preoti, capeteniile veneau sa-L inlantuie, sa-L tarasca, sa-L crucifice, in timp ce se cobora in Ghetimani, El impreuna cu ucenicii au cantat o cantare de lauda.

Psalmul lui David, Psalmul 4, e o cantare. E o cantare scrisa la stramtorare si observati inca din primul versetul 1 – 1 Răspunde-mi când strig, Dumnezeul neprihănirii mele, scoate-mă la loc larg când sunt la strâmtorare! Ai milă de mine, ascultă-mi rugăciunea! David e neputincios. E in stramtorare acolo unde ai fost si poate esti. Si daca nu esti, in curand vei fi, fiindca suferinta pe acest pamant nu tine de „daca”, ci tine de „cand”.  De aceea, ar trebui sa invatam de la David ce ar trebui sa facem noi cand trecem prin stramtorare. (notite din primele 6 minute – 13:00 – 19:00) 

Mesajul pastorului Cristian Barbosu la minutul 13:00 – Biserica Sf. Treime – Londra • Sept 2016

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: