Sindromul Băsescu macină România. Apărătorul familiei Bodnariu, semnal de alarmă

woman

Shared by Ben Oni Ardelean

La extreme: Norvegia vs. România

Senatorul liberal de Timiș, apărător al familiei Bodnariu, a subliniat: ”Violența fizică, verbală asupra copiilor este una inacceptabilă într-o societate civilizată. Pornind de la această premisă, vreau să vorbesc despre extremele care au fost puse în fața opiniei publice: cazul Barnevernet din Norvegia, în care faimosul articol 4 spune că orice fel de violență fizică și psihică este inacceptabilă.

Aici s-a ajuns într-o extremă, dacă te uiți urât la copilul tău deja ai adus asupra lui un abuz psihic, dacă nu-i faci tot ceea ce-și dorește, dacă nu-i cumperi tot ce vrea, e aceeași situație, pentru că el începe să plângă, să țipe și tu nu ai voie să te uiți urât la el, să ridici tonul.

Pe de cealaltă parte, în România, avem foarte multe cazuri despre abuzuri asupra copiilor care nu sunt pedepsite de lege într-un mod extrem, așa cum este în Norvegia, copiii fiind luați din familie, ci, dimpotrivă, aceste cazuri nu sunt nici măcar blamate de către societate. Aceasta este problema majoră pe care noi o avem.

Cred că nu este normal să fie luați copiii din familie pe diverse acuze, false sau mai puțin false, și apoi să se facă evaluări, să vadă ce se întâmplă, cum este în Norvegia, unde anual sunt luați 55.000 de copii la o populație de cinci milioane de cetățeni și 12.000-13.000 ajung să fie plasați în alte familii.

Avem cazuri în România în care foarte mulți copii sunt loviți, abuzați, maltratați. Aici este problema societății românești. Acest exemplu elocvent de violență trebuie să ne dea de gândit și să ne determine nu doar să avem o legislație, pentru că legislația din România este foarte similară cu cele din țările vest-europene, ci să avem și un mecanism prin care să punem această legislație într-o formă operațională”.

Citeste mai mult – http://www.dcnews.ro/mobile/sindromul-basescu-macina-romania-aparatorul-familiei-bodnariu-semnal-de-alarma_516209.html

10 comentarii (+add yours?)

 1. octavpelin
  sept. 19, 2016 @ 01:48:47

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

 2. eliodora
  sept. 19, 2016 @ 02:48:46

  Cred ca initial asa a fost si in Norvegia, pana au pus „mana” pe aceasta problema; e doar un pas spre a „vinde” copiii oricarei familii. invocandu se tot felul de suspiciuni.
  Dupa ce PC face ceva, este greu sa vii cu contraargumente dupa cum se vede.Cand ceva este deja legat este greu sa desfaci; linia de demaractie este f delicata si de suferit vor avea tot sarmanii copilasi.

 3. hartaberfair
  sept. 19, 2016 @ 06:00:38

  N-am inteles ce are Articolul cu Basescu??? Si va rog specificati ce inseamna „Sindromul Basescu”!!!! Multumesc de intelegere!!!

  • rodi
   sept. 19, 2016 @ 22:32:24

   Daca intrati prin linkul la sfarsitul articolului, veti vedea acolo despre ce este vorba. Nu am vrut sa repet pentru ca nu aia ne-a interesat, ci ceea ce a avut de spus senatorul Ardelean despre Norvegia si despre Romania.

 4. Tavy
  sept. 19, 2016 @ 14:30:18

  Dl. Ardelean este in campanie electorala si, din pacate, se preteaza la un atac murdar fata de un adversar politic. S-a demonstrat clar ca acel filmulet este o facatura de-a lui Dinu Patriciu, dar politicienii PNL si PSD o tot scot la inaintare.
  E trist este ca promovati astfel de manipulari pe site. Asta nu face decat sa va erodeze credibilitatea.

  • rodi
   sept. 19, 2016 @ 22:40:38

   aveti link undeva unde se raporteaza ca filmuletul nu este real? multumim
   P.S. interesul in articol nu este in ce a facut sau nu a facut dl Basescu. Daca ati observat, nici nu am postat partea aceea pentru ca interesul in acest articol a fost Norvegia, unde mai avem familii care lupta pentru copii lor si Romania, unde se incearca un sistem asemanator si nu dorim ca sa se ajunga sa actioneze ca Barnevernetul norvegian.

   • Tavy
    sept. 20, 2016 @ 00:49:09

    Este destul ca ati lasat titlul, care, fara acea fraza, nu are nici o treaba cu ceea ce ati lasat din articol.

    Povestea cu Basescu si copilul e veche si nu am timp acum sa caut in arhive. Am urmarit-o insa la vremea respectiva si nu a fost greu de inteles. De altfel, mi se pare ca Basescu l-a dat in judecata pe Patriciu pt calomnie si a castigat procesul.

    In plus, Dvs. aveti responsabilitatea morala sa cercetati si sa va asigurati ca ceea ce postati aici corespunde cu realitatea nu cu agendele politice ale lui X sau Y.

   • Tavy
    sept. 20, 2016 @ 03:32:32

    Am raspuns initial de pe telefon, dar nu stiu daca a plecat mesajul.

    Povestea cu Basescu si copilul este din 2010 si nu am timp acum sa caut in arhive. Am urmarit-o insa cu atentie la vremea respectiva si imi amintesc ca nu era greu de observat trucajul din filmuletul scos din jobenul lui Patriciu. Daca imi amintesc bine, Basescu l-a dat pe Patriciu in judecata pentru calomnie si a castigat procesul.

    In plus, Dvs. aveti responsabilitatea morala de a verifica si proba veridicitatea informatiile pe care le publicati pe blog.

    Referitor la „P.S.”, tocmai faptul ca ati lasat un titlu, care nu are legatura cu continutul, ridica semne de intrebare si pune la indoiala buna credinta. Seamana bine cu practicile murdare ale politicienilor care arunga fumigene in presa, fara dovezi, si pe urma lasa „prostimea” sa fiarba si sa rumege.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: