Stirile Pro TV – Curtea Constitutionala a Romaniei a amanat din nou decizia in cazul casatoriei dintre un cetatean roman si un american

Curtea Constitutionala a Romaniei

CITESTE si –Comunicat Viorel Iuga – CCR trebuie să decidă între ascultarea milioanelor de români care și-au exprimat poziția față de familie și presiunile enorme ce vin din partea marilor puteri.

Curtea Constituationala a amanat pentru 27 octombrie decizia in cazul cuplului gay care cerea ca realatia lor se fie recunoscuta si in Romania.

Daca s-ar accepta exceptia de neconstitutionalitate, situatia ar deschide o portita si pentru alte cupluri gay, care ar putea astfel sa isi oficializeze relatiile si in Romania.

Pe scurt, povestea celor doi a inceput in 2010, atunci cand un american si un roman s-au casatorit in Belgia, ulterior au cerut si ca autoritatile din Romania sa recunoasca relatia lor, insa nu s-a intamplat.

Cazul a ajuns la CCR, iar avocatul celor doi sustine ca se incalca drepturile constituationale ale celor doi: dreptul la viata privata – daca cetateanul din Romania ar deceda, cetateanul american nu ar putea sa ii mosteneasca bunurile.

Se incalca si dreptu; la libera circulatie, considera avocatul cuplului, astfel ca barbatul din SUA nu ar beneficia de permis de sedere in calitatea sa de sot.

Cei doi sunt in SUA si asteapta sa vada daca CCR va lua o decizie.

Cazul cuplului gay, analizat de CCR

Judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) a analizat, la 20 septembrie 2016, exceptia de neconstitutionalitate privind recunoasterea pe teritoriul Romaniei a casatoriilor intre persoane de acelasi sex, incheiate in afara granitelor.

Exceptia de neconstitutionalitate a fost discutata de Curtea Constitutionala si la 20 iulie 2016, dar judecatorii Curtii au amanat pronuntarea pentru 20 septembrie, presedintele CCR, Valer Dorneanu, declarand ca amanarea unei decizii privind exceptia de neconstitutionalitate referitoare la recunoasterea casatoriilor intre persoane de acelasi sex, incheiate in strainatate, a fost luata pentru ca judecatorii vor o analiza aprofundata.

Exceptia de neconstitutionalitate a fost ridicata de catre un cuplu de homosexuali, format dintr-un roman si un american, la Judecatoria sectorului 5, dupa ce Inspectoratul General pentru Imigrari al Romaniei a refuzat sa ii acorde cetateanului american drept de resedinta. Judecatoria a admis exceptia de neconstitutionalitate si a trimis-o catre Curtea Constitutionala.

Citeste mai mult aici – http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/curtea-constitutionala-a-romaniei-decide-azi-daca-recunoaste-casatoria-dintre-un-barbat-roman-si-un-cetatean-american.html

4 comentarii (+add yours?)

 1. octavpelin
  sept. 22, 2016 @ 01:54:28

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

 2. moreconnection
  sept. 26, 2016 @ 05:33:40

  Da Doamne sa NU li se accepte. Casatoria este doar intre barbat si femeie, la starea civila si biserica, din dragoste, o singura data si pentru tot restul vietii.
  Homosexuali sa inventeze dumnezeul lor o alta forma draceasca de parteneriat care sa nu afecteze forma si numele casatoriei normale.
  Noi nu iam deranjat niciodata ,ei de ce ataca casatoria normala? Nu exista si nu va exista niciodata egalitate intre un cuplu normal si un cuplu gay.

 3. Trackback: Ne rugăm: 29 Noiembrie – Recunoaşterea căsătoriilor gay în România, pe masa Curtii Constituționale a României | agnus dei - english + romanian blog
 4. Trackback: VIOREL IUGA – Chemare la post şi rugăciune | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: