Rebeli Musulmani au Masacrat Creștini din Republica Centrafricană

Traducere Agnus Dei – SURSA – http://www.christianheadlines.com/blog/muslim-rebels-massacre-christians-in-central-african-republic.html

Militanți musulmani au masacrat vineri 16 septembrie, 26 de civili într-un sat predominant creștin din Republica Centrafricana, acesta fiind unul din cele mai grave asedii de violenta din țară  din ultimele luni, au declarat surse.

Rebelii din fostul grup Seleka au atacat satul Ndomete, aproximativ 220 de mile (354 km) nord de capitala Bangui, seara la ora 20, ducandu-se din casa în casa cautand si ucigand pe creștini, a declarat o sursă din tara vecina, Republica Democratică Congo, publicatiei Morning Star News.

FOTO uca.edu

FOTO uca.edu

Luptele dintre Seleka, desființată oficial în 2013, și militia crestina”anti-Balaka” au crescut în ultimul an, dar guvernul si oficialii Natiunilor Unite au declarat ca atacul de vineri a atintit civilii. Violența dintre militiile musulmane și creștine a lovit în apropiere de Kaga-Bandoro, unde misiunea de menținere a păcii a Natiunilor Unite din Republica Centrafricana a reusit sa reprimeze violența week-endul trecut, dar cu toate acestea un lider creștin din acea zona, pune sub semnul întrebării capacitatea țării de a aduce ordine.

„Dacă guvernul nu va intari securitatea, atunci noi va trebui să ne apărăm”, a spus el. „Nu vom ramane tacuti, in timp ce frații noștri sunt omorati”

Ostilitatile dintre musulmani și creștini s-au înrăutățit în 2013, când Seleka a demis presedintele de atunci, Francois Bozize și  a instalat pe Michel Djotodia, un musulman. Djotodia a anunțat desființarea grupului Seleka în septembrie 2013, dar de-atunci rebelii s-au dezlantuit în întreaga țară, omorând creștini și dușmani politici, ceea ce a adus la formarea milițiilor creștine pentru a le contracara.

Human Rights Watch (Supravegheatori ai Drepturilor Omului), au documentat execuții, violuri și jefuiri de către fostii luptători Seleka. La 28 mai 2014, rebelii au ucis 11 persoane într-un atac cu grenade si impuscaturi, la Biserica Fatima din Bangui.

În luna februarie, fostul prim-ministru Faustin-Archange Touadera a fost ales președinte, aducând speranța că conflictele politice și religioase se vor prăbuși, dar rebelii și luptătorii militiilor  sunt încă activi în afara capitalei.

Traducere Agnus Dei – SURSA – http://www.christianheadlines.com/blog/muslim-rebels-massacre-christians-in-central-african-republic.html

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: