Florin Ianovici – Socotelile din suflet

florin-ianovici-reghin-10-septembrie-socotelile-din-suflet

~Nedreptatea – O sa spui la un moment dat, de ce Dumnezeu face lucrul acesta. De ce ingaduie Dumnezeu nedreptati sa fie in viata noastra? Pentru ca nu rodim altfel. 

~Nedreptatea rodeste in noi. Sunt oameni care sunt compozitori si sunt oameni care sunt talentati. Dar niciodata nu se poate asemui o cantare nascuta in focul unei suferinte. Niciodata nu se pot asemui cuvintele pe care le capeti de la Dumnezeu in focul suferintei. Adancimea trairii cu Dumnezeu nu e niciodata asemenea celui care este in suferinta, fata de cel care nu este in suferinta.

~Un gand adus de-acolo de la altarul lui Dumnezeu face mai mult decat orice. Suntem saraci in cuvintele lui Dumnezeu pentru ca noi nu mai avem altarul. Rugaciunea este aceea care te face sa poti simti cu cel de langa tine. Cand eu vad ca un om barfeste pe un alt om, eu imediat vad care sunt simptomele: nu se mai roaga. Ori de cate ori te rogi lui Dumnezeu pentru cineva, nu vei putea sa-l barfesti. Nu vei putea sa vorbesti rau de el. Lipsa rugaciunii ne face sa fim superficiali. Ne face sa fim insensibili. Ne face sa fim egoisti. Marea problema este ca atunci cand in casa ta gasesti aceste insensibilitati, in neamul tau, in biserica, gasesti acest egoism, egocentrism, oameni  centrati pe ei insisi, oameni care nu asculta ce ai tu de vorbit, si lucrul asta doboara sufletul. Ce poti sa faci atunci? Te incrancenezei  in Domnul si spui: In lupta, El este Domnul ostirilor. N-a pierdut nici un razboi. Si atunci, ma voi ruga lui Dumnezeu. Si voi continua sa ma rog lui Dumnezeu pentru ca Domnul Dumnezeu va da izbanda. Ai auzit ca El e Domnul ostirilor? Asa se ruga Ana.

FLORIN IANOVICI – Ceea ce rupe sufletul nostru si ceea ce vindeca si ceea ce vindeca si inalta sufletul nostru – Sunt trei lucruri care vrand, nevrand, le veti intampina in viata:

1) Nedreptatea – Exista in viata asta necazuri care nu ti se datoreaza. Necazuri care vin in viata unui om si nu ti se datoreaza. Si se intampla ca sunt oameni langa noi care ne fac viata amara si cei ce aduc vietii noastre ceea ce eu numesc ‘marea povara sufleteasca’: NEDREPTATEA. Suntem intr-o realitate, suntem intr-o conjunctura in care oamenii inteapa la mod ingrozitor si suntem intr-o societate in care  oamenii atat de usor vorbesc despre cei din jurul lor. Si va trebui sa faceti fata acestor nedreptati, acestor intepaturi, acestei ocari, batjocuri, acestor cuvinte. Stau de vorba cu tinerii si multi imi spun dintre cei ce nu mai vin la biserica, ca nu mai vin la biserica datorita felului in care s-au purtat cei din jur cu ei. Nu lumea, ci cei din biserica.

Ganditi-va bine ce vorbiti. Ganditi-va bine ce spuneti ca s-ar putea sa aflati povesti cand ajungeti in cer care o sa va doara cumplit. […] Problema este ca atunci cand ti se intampla o nedreptate tot incerci sa te linistesti, tot incerci sa te linistesti, iti aduci argumente. Dar problema este ca rana asta se deschide mereu si mereu pentru ca, din nefericire, valul acesta continua. Si din nefericire, oamenii acestia care inteapa ii gasesti pretutindeni. As vrea acuma sa ne intrebam, ce am putea face. O sa va spun cateva lucruri simple pentru ca eu stiu ca nedreptatea de multe ori ne aduce lacrimi pe obraz.

Vreau sa va spun ca lacrimi vor fi, pe obrazul nostru, din pricina acestor nedreptati. Problema este ca noi aratam lacrimile cui nu trebuie. Noi, de multe ori in fata oamenilor, avem aceasta slabiciune de a ne arata lacrimile si supararile, cand, lacrimile noastre ar trebui aratate numai lui Dumnezeu. Si lumii arata-i zambetul tau. Ca oricine va aduce inaintea Domnului lacrimile, va putea sa faca fata semenilor lui, indiferent cat de ostili ar fi.

Ana, spunea Cuvantul lui Dumnezeu ca, mergea inaintea Domnului si plangea inaintea Domnului si se zdrobea inaintea Domnului. Si, stand inaintea lui Dumnezeu, plangea si spunea: Doamne, lacrimile mele le vars inaintea Ta pentru ca Tu esti Dumnezeu care pretuiesti lacrimile mele. Si vreau sa va spun urmatorul lucru: Sa nu va aratati lacrimile oamenilor pentru ca in momentul acela se vor urca mai puternic pe spatele vostru si vor apasa mai mult. Du-te inaintea lui Dumnezeu si racoreste-ti sufletul si tot amarul care-l ai, de la ceea ce se intamplat, inaintea lui Dumnezeu. Si cand te ridici de la rugaciune, mergi inainte si spui: Pot totul in Hristos, care ma intareste. De cele mai multe ori, noi plangem inaintea cui nu trebuie. Asculta-ma ce iti spun in aceasta zi. Nu mai da omului ceea ce nu apartine omului. O tarana nu poate face mult pentru alta tarana. Invatati de tineri. Duceti-va  cu lacrimile inaintea Domnului si daca vi se intampla un necaz, spuneti asa: din lacrimile mele fac un tezaur. Il pun la picioarele lui Dumnezeu. Din lacrimile mele fac o comoara; i-o daruiesc Domnului. Si Dumnezeu din cer le numara si le pune in burduf. El numara pasii vietii noastre si lacrimile, Dumnezeu le strange in burduful Lui. Dă-ne ajutor în necaz, căci zadarnic este ajutorul omului. – Psalmii 108:12 – Ana se ruga Domnului. Nu se ruga de om. Asta-i secretul. Se ruga Domnului. Si noi ne rugam… de oameni. Dar asta nu e o rugaciune buna.

Nedreptatea – O sa spui la un moment dat, de ce Dumnezeu face lucrul acesta. De ce ingaduie Dumnezeu nedreptati sa fie in viata noastra? Pentru ca nu rodim altfel. Cati ati auzit de cantecul Peninei: mi se usuca sufletul in Domnul., incep pe cine pot… Nu stiu cantecul Peninei. Dar cantecul Anei il stiu: mi se bucura sufletul in Domnul. A avut de luptat. A avut o nedreptate in viata. A biruit-o.  Si, cand a biruit-o, a rodit in Dumnezeu pentru ca aceasta cantare este preluata de mama Domnului Isus Hristos si cantata la nasterea Domnului Isus Hristos. Nedreptatea, daca o duci inaintea lui Dumnezeu si daca te rogi lui Dumnezeu, si daca-i fagaduiesti Domnului, aceasta rodeste in tine. Ce-a rodit Penina? N-a rodit nimic. A apasat. Stiti, cand facem misto de oameni, stiti ce declaram? Suntem atat de saraci ca avem nevoie de acest sentiment de-a calca in picioare ca sa  simtim si noi ca traim. Un om fara scop in viata traieste numai in secunda in care-l calca pe altul in picioare. Dar omul care are in viata o tinta zice ca Neemia: eu nu pot sa cobor ca am o lucrare mare de facut pentru Dumnezeu. N-am timp sa stau de vorba cu tine. N-am timp sa vin la sfatul vostru. N-am timp sa aud ce spune-ti voi pentru ca am o lucrare mare de facut. Omul care are o tinta in viata traieste cu relevanta.

Nedreptatea rodeste in noi. Sunt oameni care sunt compozitori si sunt oameni care sunt talentati. Dar niciodata nu se poate asemui o cantare nascuta in focul unei suferinte. Niciodata nu se pot asemui cuvintele pe care le capeti de la Dumnezeu in focul suferintei. Adancimea trairii cu Dumnezeu nu e niciodata asemenea celui care este in suferinta, fata de cel care nu este in suferinta.(42)

2) Egoismul – insensibilitatea celor din jur…. Adanceste-te in lucrul Domnului. Si stii cand vei trai cu adevarat? In momentul in care vei putea sa simti cu cel de langa tine. Omul care devine egoist, nu mai traieste. Numai i se pare ca traieste.

[…]Unde este rezolvarea. Cand Ana se roaga, este scris prima data in Biblie ca se adreseaza Domnului ostirilor. Te-ai fi asteptat ca Domnul ostirilor sa apara in povestile lui Moise, Iosua, David? Dar primul om din Biblie care spune si se adreseaza ‘Domnului ostirilor este Ana, pentru ca ea a inteles ca viata este un razboi teribil pe care uneori il poti cuceri si in casa ta. Si a zis acestui Dumnezeu care poate castiga orice batalie, „Lui ma adresez.”

[…] Un gand adus de-acolo de la altarul lui Dumnezeu face mai mult decat orice. Suntem saraci in cuvintele lui Dumnezeu pentru ca noi nu mai avem altarul. Rugaciunea este aceea care te face sa poti simti cu cel de langa tine. Cand eu vad ca un om barfeste pe un alt om, eu imediat vad care sunt simptomele: nu se mai roaga. Ori de cate ori te rogi lui Dumnezeu pentru cineva, nu vei putea sa-l barfesti. Nu vei putea sa vorbesti rau de el. Lipsa rugaciunii ne face sa fim superficiali. Ne face sa fim insensibili. Ne face sa fim egoisti. Marea problema este ca atunci cand in casa ta gasesti aceste insensibilitati, in neamul tau, in biserica gasesti acest egoism, egocentrism, oameni  centrati pe ei insisi, oameni care nu asculta ce ai tu de vorbit si lucrul asta doboara sufletul. Ce poti sa faci atunci? Te incrancenezei  in Domnul si spui: In lupta, El este Domnul ostirilor. N-a pierdut nici un razboi. Si atunci, ma voi ruga lui Dumnezeu. Si voi continua sa ma rog lui Dumnezeu pentru ca Domnul Dumnezeu va da izbanda. Ai auzit ca El e Domnul ostirilor? Asa se ruga Ana.

Ne nastem diferiti. Nedreptatea care o simtim in viata….  fa un lucru ca acest lucru e extrem de important. Du-te inaintea Domnului si arata Domnului lacrimile tale, nu oamenilor pentru ca altminteri amaraciunea ta va creste si va creste si va creste. Si fa o rugaciune insotita de fagaduinte: Da-mi puterea sa ies la liman si iti promit… In al doilea rand, acest egoism, aceasta insensibilitate a celor din jurul nostru, care ne macina sufletul, trebuie sa fie biruita prin faptul ca te raportezi la Dumnezeu ca Domn al ostirilor. El este Cel care a biruit in toate luptele si va birui si in toate aceste lupte. Si va trebui la un moment dat sa iti intorci fata de la Elcana (sotul lui Ana), sa ti-o intorci spre Dumnezeu, sa spui: Chiar daca esti sotul meu, nu ma intelegi. Ati putea sa fiti neintelesi in anumite lucruri ale vietii voastre. Dar Dumnezeu care e Domn al ostirilor n-a pierdut nici o lupta. (60)

3. Opacitatea –Al treilea lucru este opacitatea si descurajarea.

Conferinta interjudeteana „Socotelile din suflet” – Reghin. 10 Septembrie 2016

Exista in viata asta necazuri care nu ti se datoreaza. Necazuri care vin in viata unui om si nu ti se datoreaza. Si se intampla ca sunt oameni langa noi care ne fac viata amara si cei ce aduc vietii nosatre ceea ce eu numesc ‘marea povara sufleteasca’: NEDREPTATEA.

~Daca vrei sa devii un om intelept trebuie sa ramai centrat  pe scopul cel mai mare a vietii tale. Va dau un exemplu. Deci, marea problema a noastra este ca ne decalibram sufleteste. Deci, noi nu reusim sa ramanem concentrati in viata. Cand Domnul Isus a fost la nunta din Cana, mama Domnului Isus Hristos a venit si a spus: nu mai au vin. La care, Domnul Isus a spus: Femeie, ce am a face Eu cu tine? Nu mi-a sosit inca ceasul. Ce raspuns este acesta? Un raspuns fantastic! Adica, in timp ce ei vedeau vin, El vedea sangele Lui care curgea pe cruce. Domnul Isus era atat de ancorat in misiunea vietii Lui, incat in cele mai simple elemente ale vietii, vede de fapt  scopul si misiunea pe care El o traieste. Marea problema a noastra este ca noi nu reusim sa ramanem concentrati. Daca v-ati concentra, ati reusi in viata lucruri fantastice. Pune mana si lucra pentru lucrul asta. Sa evitam acest superficialism si sa evitam aceste lucruri care sunt atat de goale si sa cautam sa patrundem in adancul acesta al bogatiei care este in Hristos. Cum? Rugandu-ne. Altarul este locul devenirii noastre. Este locul unde ne adancim cu Dumnezeu si prindem radacini. Baietilor, nu veti fi niciodata interesanti, daca nu veti avea viata de rugaciune. Cand voi veti avea viata de rugaciune si va sta Domnul de vorba cu voi, cuvintele care voi le veti rosti, vor fi cuvinte care vor produce schimbari cu adevarat. Ajuta-ne, Doamne.

 

21 comentarii (+add yours?)

 1. Ghita Lavric
  sept. 24, 2016 @ 00:47:23

  Predica potrivita la timpul potrivit ! Decat sa publicam ,,proiecte de dezbateri”despre dreptati si nedreptati pe care le poate face un predicator,la care se inghesuiesc multe stiri crestine si despre care timpul a dovedit de multe ori ca sunt partial adevarate,si tedentios interpretate, ca sa nu spun mai mult ,mai bine cate o lectie de principiu din scoala Domnului cum este si acest mesaj..,oricum sunt convins ca fiecare predicator,mai degraba sau mai tarziu ,este pus de marele olar sa treaca prin situatiile lectiilor din propriile mesaje pentru a-si forma invatatori modelati dupa chipul Celui ce,,3. Dispretuit si parasit de oameni, Om al durerii si obisnuit cu suferinta, era asa de dispretuit, ca iti intorceai fata de la El, si noi nu L-am bagat in seama.
  4. Totusi El suferintele noastre le-a purtat, si durerile noastre le-a luat asupra Lui, si noi am crezut ca este pedepsit, lovit de Dumnezeu si smerit.”Isaia cap 53

 2. Valeria Iancu
  sept. 24, 2016 @ 07:42:38

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 3. anatatar
  sept. 24, 2016 @ 11:17:34

  Reblogged this on ANA TATAR ANDRAS.

 4. Elena
  sept. 24, 2016 @ 12:48:58

  .BUNUL DUMNEZEU SA -I FACA DREPTATE PASTORULUI IANOVICI FLORIN. .Domnul Isus i-a pus un foc in inima pt slujire,este ales de Bunul Dumnezeu .
  Domnul Isus sa- i binecuvinteze familia .’Harul Domnului Isus Hristos sa fie cu Duhul vostru!”AMIN.

 5. Tavy
  sept. 24, 2016 @ 13:56:58

  Am citit foarte multe articole pe acest blog, dar am comentat doar de doua sau trei ori. M-am gandit de multe ori ca faceti un lucru foarte util prin filtrarea si postarea pe un singur blog a informatiilor importante din perimetrul evanghelic romanesc.

  Ma vad insa nevoit sa remarc inca o data in mai putin de o saptamana ca postarile de pe acest bloc parca incep sa scape de sub control.

  In urma cu cateva zile ati postat un titlu anti-Basescu, fara nici o legatura cu continutul articolului, si incercati sa ma convingeti ca nu conteaza ce scrie in titlu. De parca cititorii isi pun ceva peste ochi pana trec de titlu …

  Acum vad ca continuati sa promovati predicile unui om care a fost pus sub disciplina in mod oficial si este acuzat de fapte grave, confirmate in urma audierilor la CEX-ul Cultului (9 pastori) si la Consiliul Bisericesc (33 de pastori):
  http://www.stiricrestine.ro/2016/09/22/comunicat-cultul-penticostal-din-romania-florin-ianovici-a-fost-suspendat-din-slujba-de-pastor/
  http://www.cultulpenticostal.ro/acasa/.

  Deja ma intreb la modul cel mai serios daca munca din spatele blogului are rolul de informare sau de deturnare.

  • Avram
   sept. 24, 2016 @ 17:58:00

   Tavy,
   Nu stim care este orientarea ta politica. Blogul AgnuDei nu este nici pro Basescu nici impotriva. Nu publicam articole care sa se bazeze pe pozitia politica a cuiva. Nici nu ne intereseaza partidul din care cineva face parte. Noi nu tratam pe nimeni bazat pe orientarea politica sau din ce partid face parte. Cat priveste cazul Florin Ianovici, exista multe dubii cu privire la aceasta decizie iar acuzatiile de care dansul este invinuit nici nu apar in acest comunicat al CCP. Nu cam miroase bine a ceea ce s-a facut Pastorului Ianovici. Multi impotrivitori ai dansului au umblat de mult sa-i gaseasca vreo vina. Oare care este aceasta vina care sa poata sa fie verificata si confirmata? Este o decizie vaga care are nevoie de un rspuns si de o explicatie din partea conducerii CCP.

 6. Ruben
  sept. 25, 2016 @ 05:10:16

  Avram,
  am citit și eu multe comentarii legate de ce suspendare. Acum, dacă lucrurile sunt dubioase, de ce nu vine fratele Florin în public cu argumente și să se lămurească lucrurile? Nu e în pușcărie, are dreptul la liberă exprimare, e persoană publică, așa că dacă el are o altă opinie față de hotărârea Consiliului Bisericesc, să vină public să o spună și să o argumenteze.
  Susținătorii naivi de ce nu-și pun această întrebare?

  • Avram
   sept. 25, 2016 @ 19:01:45

   Ruben,
   At fi bine sa pui aceasta intrebare celor care l-au suspendat, Aceia sunt cei care nu-i dau voie la o exprimare publica de care spui ca are dreptul. Aici sunt dubiile de care vorbesc Pastorul Florin Ianovici a fost suspendat, dar i s-a luat dreptul de a se apara public. Pe langa aceasta nu se arata motivul sau faptele pentru care a fost suspendat. God bless you.

  • elenamarinalexe
   sept. 26, 2016 @ 07:35:33

   De ce să dea socoteală cineva şi mai ales public? V-ar hrăni spiritual? Fr. Ianovici este slujitorul lui Dumnezeu şi ca slujitor dai socoteală doar stăpânului, nu altcuiva…Fiecare vom da socoteală…Ce bine ar fi să citiţi mai mult biblia şi să vă conformaţi sfântului cuvânt. Bârfa- cel mai în vogă păcat al pocăiţilor!

 7. Andronic
  sept. 25, 2016 @ 13:19:20

  Cata ura si inversunare impotriva unui frate care zilele trecute le era coleg si care oridecate ori era chemat venea la evanghelizari. Un om prin care Dumnezeu lucreaza minunat si a carui voce este folosita de Domnul in toata Europa. Cine poate arunca primul cu piatra. Intre frati nu se intampla asa …. daca sunt frati…legatura de frate nu o poate rupe nimeni si nimic decat cel care pleaca. In acest caz nu a plecat ,a fost dat afara. Oare intre frati sunt si altfel de „frati”? Oare mai putem spune rugaciunea Tatal nostru? Mai ramane cineva neacuzabil sau le dam la toti in cap sa ramana lupii rapitori?
  Tot acest cult are oameni de varsta a 3 a care sunt prezenti peste tot in fiecare oras si in fiecare biserica.Ei rezista la conducere de decenii trecand dintr-o epoca in alta facand reguli peste tot si sunt de neclintit pina se va umple paharul maniei lui Dumnezeu. Doamne ai mila de noi te rugam

 8. Cristian
  sept. 26, 2016 @ 06:24:24

  Referitor la fratele Ianovici: atat el cat si blogul si noi toti ar trebui sa luam seama la hotararea conducerii cultului, fie ea dreapta sau chiar si nedreapta!! A fost dat afara din cult, i s-a interzis sa predice, dar el continua sa predice (sau inteleg eu gresit?) si este preluat inclusiv pe acest blog. Atunci de ce mai exista o conducere a cultului daca nu tinem seama de deciziile lor? Sau, sa intreb altfel, DE CE NE INVATA DOMNUL ISUS SA NE SUPUNEM STAPANIRILOR DE ORICE FEL, CHIAR SI NEDREPTE?!

  In loc sa il preluati pe fratele Ianovici dupa ce a fost dat afara din cult, ma gandesc ca ar fi mai intelept sa postati un indemn la rugaciune pentru el. Cred ca ar fi mult mai potrivit, mult mai duhovnicesc si chiar ar ajuta! Tot Domnul Isus, care ne invata sa ne supunem oricaror stapaniri, ne invata si sa ne rugam unii pentru altii si sa plangem cu cei ce plang si sa purtam poverile… Sincer nu stiu daca fratele Ianovici a gresit sau daca sunt reale acuzatiile care i se aduc. Dar stiu sigur altceva: ARE NEVOIE DE RUGACIUNI!! Deci nu sa i se preia predicile… ci de rugaciuni, ca Domnul sa-l ajute intr-un fel sau altul!

  • Ghita Lavric
   sept. 28, 2016 @ 18:44:46

   De unde a aparut ideea aceeasta ca a fost dat afara din cult?,Comunicatul spune ca pentru un timp limitat i se suspenda dreptul de pastor si cateva atributii ce decurg de aici ,are dreptul sa predice in orice adunare nu in evanghelizari publice ,asta daca nu i-au mai pus alte restrictii..daca ar fi dupa unii si din Biblie s-ar fi scos multe episoade la unii care au esuat pentru o vreme,asta apropo de preluarea unor predici..,vezi viata lui David si Solomon vorbeam asa in principiu nu o comparatie..

 9. daniela
  sept. 27, 2016 @ 03:49:44

  rufele nu se spala in public,pe internet…vai de noi cu noua conducere,va spun doar sa nu largiti calea domnului

 10. Ghita Lavric
  sept. 28, 2016 @ 18:47:33

  De unde a aparut ideea aceeasta ca a fost dat afara din cult?,Comunicatul spune ca pentru un timp limitat i se suspenda dreptul de pastor si cateva atributii ce decurg de aici ,are dreptul sa predice in orice adunare nu in evanghelizari publice ,asta daca nu i-au mai pus alte restrictii..daca ar fi dupa unii si din Biblie s-ar fi scos multe episoade la unii care au esuat pentru o vreme,asta apropo de preluarea unor predici..,vezi viata lui David si Solomon vorbeam asa in principiu nu o comparatie..

  • Avram
   sept. 28, 2016 @ 22:35:02

   Ghita Lavric,
   Fratele Ianovici este oprit de a mai predica timp de sase luni. In Comunicat scrie tocmai aceasta. Evanghelizarea publica, ceea ce insemneaza ca este oprit de la orice evanghelizare pentru ca chiar daca predici in biserica de unde apartii tot evanghelizare publica se numeste. God bless you. Ps, Nu suntnem deacord cu aceasta decizie dar Fratele Flron trebuie sa I se supuna, altfel risca sa fie exclus din Cultul Penticostal.

 11. ovodiu nichitean
  sept. 28, 2016 @ 23:59:18

  Va salut pe toti. Vreau sa va aduc aminte ca in Biblie apostolui Ioan spune „Cine ne asulta este din Dumnezeu. Cine nu asculta nu este din Dumnezeu. Prin aceasta cunoastem Duhul adevarului si duhul ratacirii. 1Ioan 4:6. Daca Biserica te pune la disciplina, chiar daca cei pusi acolo in conducere gresesc, daca asculti, Dumnezeu iti va face dreptate. Tatal meu a fost pus la disciplina pe baza unor marturii mincinoase trei ani. Nu sa razvratit, nu a parasit Adunarea, nu a cautat sa-si faca dreptate si Dumnezeu a facut dreptate in final, pt ca el mi-a spus caci a fost incercarea prin care l-a trecut Dumnezeu ca sa-l smereasca. Nu va dati cu parerea si nici nu vorbiti murdar ca Eugenia Bucur, nu sunt cuvinte demne de un crestin. Daca acesti frati vor asculta de decizia Bisericii si se vor supune, ca si Domnul Isus care nu era vinovat si s-a supus dreptului judecator fara sa-si deschida gura, atunci ei au Duhul adevarului. Daca nu se vor supune si vor cauta sa arunce invinuiri si alte cuvinte urate celor pe care Dumnezeu ia randuit in aceasta slujba, atunci cunoastem conform Bibliei au un duhul ratacirii. Dumnezeu sa-i dea intelepciune sa asculte. Ne rugam pt el ca Domnul Isus sa-l ajute in aceasta incercare. Atunci cand Dumnezeu ingaduie o incercare peste cineva, il gaseste vrednic de aceasta incercare, stiind ca nu-l va dezamagi. Deci cand suntem incercati si mai ales in asemenea cazuri cand esti invinuit pe nedrept, de ce sa-mi caut eu dreptate? Doar Domnul poate sa-mi apere cauza mea daca vrea, cu si David spunea in imprejurarea cand era blestemat de Simei. Poate Domnul a spus lui Simei: blastama pe David. Haideti sa privim la David caci Dumnezeu a spus despre el ca a fost un om dupa inima Lui Dumnezeu. Domnul sa va binecuvinteze sa puteti ridica nu tranti la pamant. Si atunci cand se ia o hoatrare de cei alesi chiar de voi, sa nu vorbim de rau caci este un pacat.

  • Avram
   sept. 29, 2016 @ 23:32:53

   Ovodiu,
   Si eu sunt de aceiasi parere. Nu este un lucru usor de acceptat, dar daca esti pus deoparte, chiar pe nedrept, este corect sa te supui si sa-ti duci pedeapsa pana la capat. God bless you.

 12. ira
  oct. 02, 2016 @ 15:22:32

  Din start spun ca nu stiu de partea cui este dreptatea in aceasta pricina. Posibil sa fie o vina impartita. Daca ai partea ta de vina atunci smereste-te si pocaieste-te. Daca fratii fara rea intentie, chiar nevinovat, te-au pus sub disciplina sufera paguba, Intrebarea este ce faci daca cei ce te pun sub dusciplina o fac cu interese ascunse departe de voia lui Dumnezeu? Pavel s-a separat de multi din cei cu care a slujit, probabil din motive obiective. Tu ce faci ca persoana publica, salvezi imaginea ta, scoti la iveala adevarul sau faci voia Domnului?

  • Cristian Iscru
   oct. 20, 2016 @ 13:26:48

   Ira, acum 6 luni conducerea cultului l-a declarat nevinovat pe Florin Ianovici in acel scandal sexual. Iar acum decide suspendarea lui. Nu e ciudat ?
   Altceva: cineva l-a intrebat unde a fost cand prietenul si tovarasul de lucrare, Vladimir Pustan a fost revocat ca pastor. Iar Vladimir si-a dat demisia fara sa comenteze, nu a contestat decizia cultului. O diferenta, nu ?

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: