Clasamentul european al ateismului: Turcia și România, ultimele locuri la capitolul persoanelor ce-și declară ateismul

ateismul-in-europa Activenews.ro

România și Turcia se regăsesc pe ultimele două poziții, cu cel mai redus procent de persoane ce-și declară ateismul, într-un clasament condus detașat de Franța.

Conform informațiilor oficiale furnizate de Eurostat, colectate pe baza unui amplu sondaj de opinie, statele Europei au fost ierarhizate în funcție de numărul persoanelor care se declară atee. În acest clasament, România se regăsește pe ultima poziție, cu cel mai redus procent de persoane ce-și declară ateismul, respectiv 1%. Podiumul clasamentului este completat de alte două stat cu un procent ridicat al ateismului, respectiv Cehia (37%) și Suedia (34%), acolo unde credința în Dumnezeu are cele mai mai scăzute valori, 16% respectiv 18%, potrivit QMagazine.

Dacă în Europa asumarea ateismului nu deterină asupra responsabilului niciun fel de consecință nefastă, există state în care o astfel de poziționare este aspru pedepsită. Astfel, în 13 state ale lumii, apostazia este interzisă prin lege iar ateismul sau blasfemia sunt aspru pedepsite. Este vorba despre state precum: Afghanistan, Iran, Malaysia, Maldive, Mauritania, Nigeria, Pakistan, Qatar, Arabia Saudită, Somalia, Sudan, Emiratele Arabe Unite și Yemen. În toate aceste state, exceptând  Pakistanul, apostazia este pedepsită cu moartea. În Pakistan doar blasfemia poate fi sancționată prin pedeapsa cu moartea.

Citeste mai mult – http://www.activenews.ro/stiri-social/Clasamentul-european-al-ateismului-Turcia-si-Romania-ultimele-locuri-la-capitolul-persoanelor-ce-si-declara-ateismul-136771

4 comentarii (+add yours?)

 1. SILVIA
  sept. 25, 2016 @ 23:52:18

  Slavit sa fie Domnul!….ma bucur pentru tarisoara noastra.Chiar daca ar fi doar la nivel declarativ ,Domnul sa ia aminte sa sa faca ca tot poporul nostru sa aiba o reala credinta.

 2. octavpelin
  sept. 26, 2016 @ 03:59:42

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

 3. Tăut Edith Lăcrimioara
  sept. 27, 2016 @ 07:04:20

  Slava DOmnului, e minunat sa vad asta. Ma rog ca Dumnezeu sa convinga si pe cei 1% Amin

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: