Proiect de restaurare pentru Muntele Templului

al-doilea-templu-din-ierusalim-templ

Avem câteva relatări în care Isus ședea împreună cu ucenicii, și le dădea învățătură în porticuri. Ei ședeau pe aceste podele. Aceasta e chiar podeaua pe care s-au împrăștiat monedele când Isus a răsturnat mesele negustorilor. Pe aceste podele s-au împrăștiat toate acele monezi.

FOTO captura Agnus Dei tiles-modele-reconstruit-dupa-ceramica-din-al-doilea-templu-din-ierusalim

Această descoperire a fost făcută pe când arheologii reconstruiau gresia de 2000 de ani din cel de-la Doilea Templu, construit de împăratul Irod.

Gaby Barkay: Acestea sunt podelele pe care au pășit preoții cei mai de seamă, ceilalți preoți și chiar pelerinii care veneau la Muntele Templului. Aceasta e podeaua pe care a pășit Isus când a venit la Muntele Templului.
Acest lucru a fost descoperit în 1999 când molozul de sub Muntele Templului a fost îndepărtat ilegal pentru a se construi o moschee subterană.

 FOTO captura Agnus Dei

Gaby Barkay: Acum avem piesele plăcilor ceramice de podea obținute în 12 ani de muncă, din molozul de la Muntele Templului. Le-am identificat în urmă cu zece ani și ne-am dat seama că au fost parte din acele podele.
Proiectul de cernere de la Muntele Templului a început în 2004. Timp de mai mult de un deceniu, voluntari și arheologi din lume au examinat resturile construcțiilor de la Muntele Templului, ajungând la descoperiri istorice.

Gaby Barkay: Aceasta e pentru prima dată când am putut să restaurăm un element arhitectural din cel de-al Doilea Templu din Ierusalim.
Arheologii au confirmat autenticitatea acestor piese, cunoscând dimensiunile, materialele și tehnica originală.

second temple - al doilea templu

Gaby Barkay: Nu credeam că voi găsi ceva atât de apropiat templului.
Directorul de proiect, Gaby Barkay a punctat de ce e importantă această realizare pentru creștini.
Gaby Barkay: Aceasta e chiar podeaua pe care s-au împrăștiat monedele când Isus a răsturnat mesele negustorilor. Pe aceste podele s-au împrăștiat toate acele monezi.

Frankie Snyder: Avem câteva relatări în care Isus ședea împreună cu ucenicii, și le dădea învățătură în porticuri. Ei ședeau pe aceste podele.
Cercetătorul și matematicianul Frankie Sneyder a jucat un rol cheie în asamblarea plăcilor ceramice.

Frankie Snyder: Acesta e primul model pe care am putut să-l reconstruiesc.
Sneyder a reconstituit modelele combinând teoremele geometrice și comparându-le cu modelele din palatele lui Irod.
Frankie Snyder: Am descoperit în aceste modele că, precizia e impecabilă. Sunt fascinante atât dimensiunile, formele cât și tehnica de asamblare.
Până acum, s-au descoperit 600 de plăci de ceramică.
Frankie Snyder: E asemenea unui joc de puzzle,dar lipsește poza de pe cutie. Nu știi de la început rezultatul și ai mereu doar 1% dintr-o placă. Nu e nimic de demonstrat, templul a existat. Însă vă putem arăta în detaliu ce era înăuntrul lui.

Multă vreme, vizitatorii de la Muntele Templului și-au imaginat că Templul lui Irod era construit din piatră albă. Barkay zice că restaurarea podelelor oferă o înțelegere și o apreciere mai profundă a măreției celui de-al Doilea Templu evreiesc.
Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 636 – 25 septembrie 2016. Ultimele stiri crestine:http://alfaomega.tv/stiri

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: