Sarbatoare Aniversara la Phoenix, Arizona: Biserica Happy Valley Aniversare 30 de ani

happy-valley-poenix-foto-simo-salajan-2

25 Septembrie 2016

SARBATOARE ANIVERSARA

30 DE ANI

De promisiuni implinite in Valea Fericirii

Sarbatoare aniversara la Phoenix, AZ ! 09.25.2016

Sarbatorirea unui eveniment petrecut in trecutul unei comunitati din spatiul crestin este un moment de bucurie si aducere aminte a unei anumite experiente care a schimbat sau influentat  viata atat la nivel personal cat si de grup sau congregatie, o  modalitate de a nu uita ceea ce este mai important, pentru a fi mai bun, mai recunoscator dar si mai increzator in viitor.

   Ziua de duminica 25 Septembrie 2016 a fost marcata in comunitatea evanghelica din Phoenix, AZ de un eveniment care a polarizat interesul multor romani credinciosi din capitala statului Marelui Canyon: aniversarea implinirii a 30 de ani de existenta a Bisericii Penticostale Happy Valley din Phoenix  si implinirea a 10 ani de la dedicarea actualului locas de inchinare.

Inceputul bisericii Happy Valley poate fi identificat la data de 29 iunie 1986 cand, in urma unei separari produse intre credinciosii penticostali de atunci, a luat fiinta biserica nou formata, avand initial ca si conducatori pe fratii Trif Cornel si Peter Moldovan si casier pe fratele Mike Olar. Biserica si-a inceput activitatea intr-o sala din cladirea unei biserici americane situata la intersectia dintre Thunderbird Rd si 7th Street din Phoenix. Pe fundalul unei cresteri numerice constante, la data de 23 martie s-a realizat inregistrarea legala a Corporatiei sub numele de North Valley Romanian Pentecostal Church Inc, conducerea bisericii fiind formata din:

Peter Moldovan -diacon, Mike Olar-secretar, Ioan Olar-casier, Cornel Trif si Ioan Suteu membrii. Incepand cu 23 aprilie 1987, dupa sosirea in America, fratele Cornel Avram si-a inceput slujirea de predicare in comunitatea nou formata.

La 20 decembrie 1987, in urma incheierii lucrarilor de constructie, a fost inaugurat primul locas de inchinare de la actuala adresa. Datorita cresterii numerice care a urmat in urmatorii ani, extinderea bisericii a devenit o necesitate. In urma achizitionarii unor parcele de teren adiacente, la 29 aprilie 2001 s-au demarat lucrarile de constructie la ceea ce constituie actualul locas de inchinare. Menit a raspunde  noilor cerinte, impunatorea construcie a fost inaugurata 5 ani mai tarziu, la 9 Aprilie 2006.

Situata la adresa 25435N 15thAVE, PHOENIX ,AZ 85027,  cladirea  Bisericii Penticostale Happy Valley este considerata a fi cel mai mare edificiu a vreunei comunitati  din diaspora romaneasca. Din informatiile oferite de secretarul bisericii Petru Cretiu, actualmente Biserica Happy Valley numara 1.233 de membrii inregistrati la care se adauga copii si apartinatorii.

Cu un total de 24 de frati „ordinati in lucrare„, prin mila si indurarea Domnului si sub calauzirea Duhului Sfant, biserica este condusa de o echipa formata din fr.Cornel Avram-pastor senior, Samuel Botinestean-pastor asistent , Daniel Heler si George Ciurdas- consilieri, Petru Cretiu-secretar, Dan Moldovan-casier, Cornel Mateu-administrator, Cornel Bonchis si Emanuel Vicovan-cenzori, Chris Trufin si Mihai Zinic-diaconi, Romi Rus si Claudiu Olar-formatii muzicale.

In fata unei asistente care a umplut pana la refuz locurile disponibile din sanctuar, serviciul divin de aprox.3 ore, din seara aniversara de 25 Septembrie, a fost dedicat in exclusivitate mutumirii si recunostintei fata de calauzirea si ocrotirea  manifestata de Dumnezeu de-a lungul anilor, pentru aceasta comunitate crestina romaneasca din Arizona.

Cuvintele de recunostinta rostite in limba engleza de Ruben Secara, Chris Trufin si Ionel Caprar au exprimat aprecierile noii generatii fata de credinciosia, statornicia si unitatea generatiei anterioare, care prin dragostea  lui Dumnezeu, cu ajutorul Domnului Isus Hristos si sub calauzirea Duhului Sfant, au reusit sa aprinda si sa mentina flacara vie a Cuvantului pe meleagurile insorite ale Arizonei.

Deasemenea, fr.Cornel Mateu a evocat amintiri din inceputul lucrarilor la biserica Happy Valley. Formatiile muzicale au intregit atmosfera premergatoare propovaduirii Cuvantului.

Invitat special pentru predica de seara a fost fr.Cristian Ionescu, pastorul Bisericii Elim din Chicago, vicepresedintele Uniunii Bisericilor Penticostale Romane din Statele Unite si Canada. Mesajul s-a referit la necesitatea UNITATII in comunitatile religioase romaneste din diaspora.

In incheierea serviciului divin, intreaga aistenta prezenta in sanctuarul bisericii Happy Valley din Phoenix, Arizona s-a unit intr-o  rugaciunea comuna de multumire,  in urma careia pastorul Bisericii Happey Valley , Cornel Avram a incheiat programul prin cuvintele:

„Pana aici Domnul ne-a ajutat ! „

Radu Oprea

Glendale,AZ

VIDEO 25 Septembrie 2016 ANIVERSARE 30 de ANI Biserica Happy Valley

video-aniversare-30-de-ani-biserica-happy-valley-phoenix-arizona

3 comentarii (+add yours?)

 1. Cristian
  sept. 27, 2016 @ 11:42:08

  off-topic:

  Deturnarea atentiei prin distractie: pokemon go (si altele)
  –––
  Ce spun despre POKEMON GO: Natural News, Oliver Stone, Vigilant Citizen, Global Research, Freedom Fighter Times
  https://saccsiv.wordpress.com/2016/09/27/ce-spun-despre-pokemon-go-natural-news-oliver-stone-vigilant-citizen-global-research-freedom-fighter-times/

  Interesant finalul articolului de mai sus:
  Pokemon Go distruge mințile tuturor cetățenilor odată cu desacralizarea Pământului celor Liberi. Cu fiecare „nou utilizator”, încâ câteva mile din America sunt pierdute. Cu fiecare nou utilizator, mai multe date sunt furate, și mai multe drepturi sunt anulate. [Cel mai de folos ar fi – n. n.] *Dacă oamenii l-ar căuta pe Iisus Hristos la fel de tare cum caută Pokemon-ul.*

 2. Aurel Mihet
  sept. 28, 2016 @ 14:04:47

  Ziua de 25 septembrie pentru Biserica Penticostala Happy Valley cat si pentru intreaga comunitate crestina ,v’a ramine o amintire a felului cum lucreaza Dumnezeu atunci cind copii Lui se incred in EL si in unitate isi unesc fortele in a contribui la inaintarea Imparatiei lui Dumnezeu pe pamint si in aceste timpuri din urma.Lucrarea Domnului din Biserica Penticostala Happy Valley se ;poate asemana cu pilda Domnului Isus ;” Pilda grauntelui de mistar” din . Matei 13.31,32 in care in mod comparativ un graunte de mustar pus in tarina a crescu si sa facut un copac mare cu multe ramuri. La fel si Bisrica Penticostala Happy Valley a inceput cu un numar mic de membri,,ca dupa 30 ani sa fie o Biserica cu multe ramuri de activitate ca; compartimente muzicale ,lucrari misionare,lucrari filantropice, servici bogate in substanta Evanghelica in fiecare dumninca ,mesajeri cu mesaje inspirate de Duhul Sfint ,potrivite pentru zidirea si cresterea spirituala a Biserici ,Conducatori cu a inalta pregatire intelectual-teologica ,in frunte cu distinsul Pastor Cornel Avram si toti ceialalti colaboratori vrednici de cinstea care li se cuvine.Daca la ora actuala Biserica numara i.233 membri ,plus apartinatori ,acesta se datoreste lucrari lui Dumnezeu prin Duhul Sfint si rivna celor implicati in lucrarea sfinta in Biserica si nu numai.Dorin pe aceasta cale ca si incontinuare Dumnezeu prin puterea Duhului Sfint sa continuie lucrarea ,de mintuire a celor pierduti ,cat si la cresterea spirituala a Biserici.Sint incredintat
  ca Acel care a inceput in voi aceasta lucrare buna ,o va isprai pina in ziua lui Isus Hristos Filipeni 1.6.
  Deosebite multumiri Fratelui scriitor crestin Oprea Radu pentru materialul bine docomentat , prezantat mai sus,,cat si alte pretioase infarmati legate de lucrarea Domnului din deaspora,la fel si lui RodiAvram pentru rivna si interesul de-a pune la dispozitia publicului larg informai mult necesara in ce priveste evenimentele din comunitatea crestin si nu numai.Dumnezeu sa va dea multa sinatate,putere de lucru si si rasplata cuvenit pentru efortul depus ,asteptind ziua in care marele Stapin va va spune; Bine rob bun si credincios ;ai fost credincios in putine lucruri ,te voi pune peste multe lucruri;intra in bucuria stapinului Tau.Matei 25.21 GOD BLESS ALL.

  • rodi
   sept. 28, 2016 @ 14:11:57

   Dumnezeu sa va binecuvanteze frate Mihet, ca sunteti activ in lucrare si mai ales pe internet cu indemnuri duhovnicesti pentru zidirea noastra. Si Domnul sa-l rasplateasca si pe fratele Radu Oprea care ne aduce tot timpul ‘vesti bune’ care ne zidesc si ne bucura inima in Domnul. Ce minunat sa fim in aceasta mare familie a lui Dumnezeu inca de aici de pe pamant. Slava Lui pentru partasia care o avem prin El!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: