Comisarul de Bihor: Ce mai înseamnă familia? Deputatul Gheorghe Bogdan a prezentat o declarație politică pe acest subiect

Deputatul Gheorghe Bogdan  (FOTO Comisarul de Bihor)

Deputatul Gheorghe Bogdan (FOTO Comisarul de Bihor)

Deputatul PSD de Bihor, Gheorghe Bogdan, a prezentat marți, 27 septembrie, de la pupitrul Camerei Deputaților, o declarație politică privind importanța familiei în România de azi. Subiectul, extrem de dezbătut în ultimele zile pe scena socială autohtonă, a suscitat un viu interes în rândul aleșilor parlamentari, care s-au raliat rapid mișcării de apărare a familiei tradiționale românești.

În alocațiunea sa, deputatul social-democrat a ținut să sublinieze eforturile depuse de Coaliția pentru Familie, orgzanizație ce a organizat o amplă campanie de strângere de semnături pentru revizuirea art. 48 (1) din Constituția României în sensul de a fi înlocuit termenul „soți” din actuala formulare prin expresia „bărbat și femeie” în contextul în care „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.

Deputatul Gheorghe Bogdan consideră că e de datoria sa ca reprezentant al bihorenilor în Parlament să clarifice și să susțină orice inițiativă de modificare legislativă ce vizează păstrarea principiilor și valorilor unei societăți normale.

Iată textul integral al declarației:

Familia, fundamentul unei societăți

Familia este cea mai elementară formă de organizare. Fiind prima comunitate de care se atașează un individ, cât și prima autoritate sub care acesta învață să trăiască, familia este cea care stabilește valorile cele mai fundamentale ale unei societăți, spunea  un filosof american.

Asistăm în ultimele zile la o serie de discuții, de dezbateri, despre ce înseamnă familia. Am învățat de-a lungul anilor ca familia e mai mult decât intimitate. Familia e sentimentul de siguranță, e balanța ce ne ține viața în echilibru și, e de fapt, într-un singur cuvânt: ACASĂ. Din acest motiv, am dat curs solicitării Coaliției pentru Familie de a vota favorabil Propunerea legislativă a cetățenilor privind revizuirea art. 48 (1) din Constituția României, care are următoarea formă: “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor” și vizează înlocuirea termenului “soți” din actuala formulare prin expresia “bărbat și femeie”.

Mă alătur astfel celor peste 3 milioane de români, cetățeni cu drept de vot, inclusiv din județul pe care îl reprezint – BIHOR – și care au semnat pe listele de susținători în vederea modificării Constituției.

Căsătoria este un angajament reciproc făcut de un bărbat şi o femeie, în faţa autorităţilor publice. Prin încheierea căsătoriei, Statul se obligă la rândul său să acorde și să garanteze cel mai extins grad de protecție singurului fel de relaţie care, prin procreare, contribuie la continuitatea istorică a națiunii și la progresul societăţii umane în general. De aceea, căsătoria este o instituție rezervată cuplurilor heterosexuale.

Consider că este important să conștientizăm faptul că actul de căsătorie nu înseamnă legiferarea unei relații de iubire sau afecțiune, indiferent cine sunt cei angajați în aceasta. Statul nu poate să legifereze și să ocrotească o realitate subiectivă, deoarece aceasta nici nu poate fi constatată şi nici confirmată în mod obiectiv.

CITESTE mai MULT – http://bihor.comisarul.ro/articol/ce-mai-inseamna-familia-deputatul-gheorghe-bogdan-_845698.html

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari