Viena – Protest vineri 30.09.2016 in fata Consulatului Roman

Florin Barbu protest

Protest la Viena Florin Barbu iulie 2016

Les George

Dorinta ROMANILOR din DIASPORA:
Îmbunătăţirea accesului la informaţii, precum şi dezvoltarea şi dialogul dintre autoritatile romane si romanii din Diaspora.
Se demonstrează încă o dată, faptul că, în consulatele române din străinătate ajung persoane care nu au nici o legătură cu diplomația.
Majoritatea sunt numiți politic, habar nu au care le sunt îndatoririle și obligațiile într-un consulat, se comportă cu cetățenii români ca și cum ar fi pe “tarlaua proprie”, uită faptul că datorită acelor cetățeni, ei există și nu invers, uită că sunt plătiți regește din bani publici și că obligația lor este de a servi cu respect, responsabilitate și profesionalism cetățenii români care trec pragul consulatelor.
Ignoranța, obrăznicia și lipsa de respect îi caracterizează pe mulți dintre cei care ajung să reprezinte România în diverse state pentru că au fost numiți pe criterii politice,
nepotisme, cunoștințe sus-puse, sau din alte motive…
Una din primele probleme cu care ne confruntam la consulat este faptul ca preturile sunt exorbitante pentu situatiile actuale ale romanilor.
Cazurile sociale si persoanele cu probleme nu beneficiaza de servicii gratuite sau macar de reduceri in vederea obtinerii documntelor necesare.
In cazul in care avem nevoie de o informatie si sunam la telefon nu raspunde nimeni.
Când aceste personaje vor fi înlocuite cu profesioniști în domeniul diplomației, cu oameni potriviți la locul potrivit în toate domeniile de activitate, atunci vom avea posibilitatea să spunem că momentul real al schimbării în România a sosit.
Din păcate, în clipa de față ne confruntăm în toate instituțiile doar cu personaje numite politic în aproape toate funcțiile de conducere, neprofesioniști, mulți agramați care habar nu au să scrie corect românește, oameni care nu au nici o legătură cu obligațiile și responsabilitățile pentru care sunt plătiți.

Romanii din diaspora solicita Presedintelui Romaniei, Guvernului Roman, Ministerul Afacerilor Externe, Ambasadelor si Consulatelor urmatoarele:

– reducerea taxelor pentru procesare si eliberarea actelor/documentelor.

– reducerea timpului de predare si primire a actelor/documentelor.

– mai multe consulate in Austria, Italia, Germania, Spania, Anglia, etc.

– imbunatatirea consulatelor si ambasadelor cu o dotare tehnica potrivita.

– calificarea personalului care foloseste aparatura necesara eliberarii actelor/documentelor.

– schimbarea raportului numarului de angajati consulari versus numarului cetateniilor romani care se afla in raza lor de actiune, astfel incat personalul sa aiba timp suficient ca sa se ocupe efectiv de fiecare cetatean roman.

– imbunatatirea inregistrarii audio de la robotul telefonic pentru o ghidare mai simpla a cetatenilor romani care iau legatura cu ambasada/consulatul.

– prelungirea duratei de valabilitate a pasapoartelor la 10 ani, pentru persoanele care au implinit varsta de 14 ani

– introducerea unui sistem electronic online pentru a face programari , pentru cetatenii care solicita serviciile consulare

– introducerea unui sistem electronic care sa faca managementul documentelor/formularelor si care sa permita cetatenilor sa uploadeze online acestor documente/formulare.

Pentru toate aceste solicitari in Austria se va organiza un „PROTEST” in 30 Septembrie 2016 la orele 13;00 in fata Consulatului Roman din Viena.

Adresa; Theresianumgasse 25

A – 1040 Wien

Semnati petitia: http://www.petitieonline.com/mai_multe_consulate_romanesti_in_europa

Nu stim daca se va mai protesta si pentru familia Barbu-Racolta….

barbu-protest

Anunțuri

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: