Genocidul împotriva creștinilor din Irak – o realitate zilnica

genocide-in-iraq

FOTO myocn.net

Cea mai mare criză umanitară a erei noastre se desfășoară în Orientul Mijlociu, unde mii de creștini se confruntă cu genocidul. Videoclipul arată cum înarmați fiind, membrii SIIL împușcă creștini într-o zonă aridă. Ilustrează și ucigașii SIIL decapitând creștinii pe o plajă.

Maryam El Zakhm: Fiica mea are coșmaruri și începe să urle în mijlocul nopții: „Vin să ne omoare!”
Unele dintre cele mai vechi artefacte și biserici creștine au fost distruse cu sălbăticie.
Teroriștii au încercat să șteargă moștenirea creștină a orașului Maaloula, trăgând cu armele în icoane. Au folosit cuțite pentru a profana imaginea Ultimei Cine.

Un grup intitulat „In Defense of Christians”, a organizat evenimente timp de trei zile în Washington. Aceste evenimente au fost nu doar pentru a-i provoca pe dătătorii de legi să acționeze, ci pentru a discuta totodată despre implicarea creștinilor americani.
Aram Hamparian: Din păcate, lucrurile se înrăutățesc în Irak, Siria, chiar și în Lebanon. Observăm o îngreunare a situației creștinilor. Încă n-am depășit acest punct critic și nu vedem încă progresul pe care ne dorim să-l vedem.

Liderii „In Defense of Christians” spun că cea mai bună soluție pentru încetarea persecuției creștinilor din Orientul Mijlociu e de a aduce situația la cunoștința creștinilor americani, care mai apoi să pledeze pentru frații și surorile lor.

Andrew Doran: Ceea ce au spus creștinii din Orientul Mijlociu e că odată ce problema va ajunge în mâinile creștinilor americani, situația lor se va schimba și creștinismul va fi salvat.
Doran sugerează că bisericile americane pot să ajute adoptând o familie de refugiați, sponsorizând călătorii spre zone mai sigure din Orientul Mijlociu sau solicitând ajutorul oficialităților, ca acestea să ofere locuri sigure pentru cei afectați.

Andrew Doran: Ar putea face apel la membrii Congresului sau la deputați, spunând că lor le pasă de situația din Orientul Mijlociu. Cred că ar fi bine ca liderii evanghelici să viziteze zonele afectate, taberele de refugiați și taberele celor deportați, arătând astfel creștinilor că le pasă de ei, urmând apoi să găsească soluții umanitare și politice pentru problemele cu care se confruntă.
IDC și alte grupuri sunt de părere că dacă suficienți membri din Congres luptă în acest scop, atunci administrația va fi obligată să acționeze.
Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 636 – 25 septembrie 2016. Ultimele stiri crestine:http://alfaomega.tv/stiri

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: