Pastor Sorin Cigher: Banii, funia și adio… veșnicie

iudabaniibribe-judas

Banii, funia și adio… veșnicie

Cu mâinile tremurânde și cu inima în palpitații, cu nerăbdarea îmbogățirii fără muncă, un tânăr orășean bate la porțile conducătorilor vremii, aducând rezolvarea unei dileme stânjenitoare:

Cât îmi dați că vi-L vând?  Mă grăbesc, primesc oricât, nu pun condiții, doar să-mi văd banii în pungă…. Nu îmi pasă ce urmează, nu mă intersează ce va fi după mine, nu mă privește soarta generațiilor care vin! Eu vreau să mă simt bine acum! Vreau să am bani! Viitorul meu e în siguranță dacă am, gândea vânzătorul.

Iuda este un reper negativ pentru mulți din vremea noastră! Pentru cei ce iubesc arginiții. Fac orice și oricât, pentru a-i avea în buzunar! Dar înainte de a-i avea în buzunar, îi au în inimă! Drept dovadă stau cozile interminabile ale DNA-ului.

Nu te numeri printre aceștia? Fă un exercițiu de sinceritate, vorbește cu tine însuți, avându-L pe Dumnezeu ca martor: Ce se află în inima ta? Tot ce ai agonisit, a fost legal? Nu cumva ai tendința să ocolești căile cinstite pentru a te îmbogăți rapid? Pe cine ai mințit ca să ai mai mult? Ce ai vândut și pe cine ai vândut ca să ai mai mult decât îți trebuie?

Deznodământul lui Iuda nu e deloc îmbucurător și același traseu îi paște pe toți iubitorii de bani: se naște ideea de succes rapid, chiar dacă trebuie să-ți vinzi fratele care te-a îngrijit trei ani și jumătate, cel ce te numește „Prietene” și ține la tine în ciuda deciziilor tale. Cauți ieșirea din situație fiindcă banii nu înlocuiesc pacea sufletească și nu evaporă regretul, apoi apare funia, pentru unii închisoarea, pentru alții exilul, iar pentru alții înscenarea unui accident. Uneori nu se întâmplă foarte rapid aceasta. Există momente în care individul are impresia că Dumnezeu îl binecuvântează, dar… urcă pe munte fără să știe că în dosul lui e prăpastia!

Gândiți-vă la tot mai mulți prieteni ai lui Iuda, care s-au prăbușit în neant tocmai din cauza iubirii de bani. Iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor și nu poate fi negată, ci este demonstrată! Ultimul pas după prăbușire este pierderea veșniciei! Aici este tragic! Aceasta este durerea. Omului pierde orice șansă de a fi salvat! Pierde veșnicia trăită cu Creatorul său.

Mă gândesc cu înfrigurare la ofertele atât de șubrede, care ne determină să acceptăm, cu atâta ușurință, susținerea venită de la organizații dubiose, care ne impun stilul lor de viață și de gândire. Noi, creștinii din România, cu valori simple și sănătoase, acceptăm cu atâta naivitate proiectele Vestului și ni se pune lațul la gât…, pe nesimțite. Lumea politică este tot mai legată de mâini (sau de gât) de parcă le tremură mâinile și vocile să spună Adevărul și să lupte pentru o identitate curată și normală a românilor.

Nu cred că ar trebui să fim indiferenți la traseul clasic al celor care își pun singuri scaunul și își agață funia de grindă. S-ar putea să nu învățăm nimic de bună voie, să primim cu entuziasm toate gunoaiele și să urcăm în vârful lor, dar cei care ni le dau știu că este o sinucidere sigură a identității noastre ca națiune!

Vrem ca românii să-și păstreze identitatea ca națiune pentru familie,  să nu cedeze presiunilor liderilor care ne oferă totul pe tavă, până ne-am vândut prietenii, părinții, convingerile, credința, sufletul… Dorim să rămânem ancorați în Credința primită, odată pentru totdeauna, în Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos! Nu vrem să-I vindem principiile! Nu vrem să ne plecăm în fața porților Occidentului și să cerșim după 30 de arginți, care tot ai lor vor fi până la urmă!

Să iubim Adevărul și să nu cedăm presiunilor, conștienți fiind că integritatea conservă caracterul nostru. Și chiar săraci de vom fi, pentru Creatorul Universului suntem atât de valoroși! Nu-L vindeți pe Mântuitorul ca Iuda, altădată, fiindcă vă vindeți însăși viața voastră, vă anulați ca indivizi creați să trăiți în armonie cu Hristos! Nu faceți negoț cu valorile și nu trădați principii care ne dau viață!

Pastor, Sorin Cigher

3 comentarii (+add yours?)

 1. Valeria Iancu
  sept. 30, 2016 @ 03:55:31

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 2. ardeleanlogos
  sept. 30, 2016 @ 12:24:16

  Reblogged this on Viorel – Logos.

 3. mike
  oct. 01, 2016 @ 13:49:01

  Sunt curios daca pastorul Sorin Chigher a trimis acest articol la parlament cu aviz de primire cuprinzind si raspunsul parlamentului deasemenea – Daca cumva are teama –uite ne iscalim si noi-milioane- la subsolul articolului –iar parlamentul ales sa ne reprezinte pe noi insine, nu pe citva -dinuti-paturici sau portlor straine..

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: