Lucruri prioritare – Viorel Udriște

man

Lucruri prioritare

”Nu vă strângeți comori pe pământ…ci strângeți-vă comori în cer… Pentru că acolo unde este comoara voastră, acolo va fi și inima voastră.” Matei 6:19-21

În predica Sa de pe munte, Hristos vorbește norodului despre „adevăratele bogății”, despre griji și îngrijorări. A trăi pentru lucrurile materiale este o nebunie, pentru că acestea sunt absolut trecătoare ! Se pare că fariseii aveau această problemă pentru că ochiul lor spiritual era bolnav. Cu acest ochi ei pofteau bani și bogății, aceștia crezând că Dumnezeu binecuvântează material pe toți aceia pe care El îi iubește. Se poate spune că un scop prioritar al „fariseilor fățarnici” (Matei 23) era de a acumula cât mai multe comori pe pământ, din acest motiv se aflau în întuneric spiritual. Erau dependenți de lăcomie, iar dorința de a avea cât mai mulți bani era atât de mare încât nu-L mai puteau sluji pe adevăratul lor Stăpân, Dumnezeu. Modul în care oamenii își folosesc averea este un indiciu al stării inimii lor. Bogăția folosită pentru slava lui Dumnezeu este investită în ceruri unde dăinuiește veșnic. Atitudinea față de bogăție este un alt indiciu al neprihănirii…

Suntem o generație exagerat de ocupată, adesea cu lucruri care n-au nimic în comun cu neprihănirea…facem zilnic lucruri care nu sunt prioritare, risipim prețiosul timp în tot felul de lucruri de nimic și apoi venim cu recunoștință, umili în pioasa rugăciune care într-o clipă s-a și sfârșit !

Prioritățile noastre dovedesc atașamentele noastre… adică: de ce suntem atașați acolo suntem prezenți cu inima noastră într-o permanentă activitate. Aici nu vorbim de cei „de-afară”, ci de noi „cucernicii” credincioși care-și „omoară” zilnic timpul cu facebook-ul, meciuri de fotbal, filme, divertisment și tot ce dorește inima fiecăruia… Lumea de-afară este ocupată cu materialul, adevăratul credincios trebuie să fie ocupat cu cerul !

Avem pe Lot, care a ales Sodoma, care d.p.d.v. material era un loc foarte bun… Însă în Sodoma nu existau altare pentru Dumnezeu unde să se închine, acolo fiind o destrăbălare totală și dezaxată, aceasta practic i-a distrus mărturia și familia ! Caută mai întâi interesele Împărăției lui Dumnezeu și atunci (foarte probabil) El va căuta interesele tate !

„du-te întâi de împacă-te” (Matei 5:24) – închinarea ta și alte lucruri spirituale pe care le faci nu-și au rostul atâta timp cât nu ești într-o relație bună cu fratele tău, conform cuvintelor Mântuitorului din Matei 5:23-24. Avem relații rupte în casă, în familie, în societate, și mai grav…și în biserică ! Mă port aspru în familie, la servici cu colegii (pentru a nu lăsa o notă de slăbiciune și inferioritate), iar între frați pozez cel mai pios și smerit credincios ! Iosif pentru a-și redobândi pacea interioară -fiind macinat ani întregi de acest lucru- a trebuit să se împece cu frații săi… Să nu creadă nimeni că Iosif nu suferea după frații lui și după familia lui, în toți anii cât stătuse în Egipt !
Când acest lucru s-a înfăptuit, practic lucrarea lui Dumnezeu a început să meargă !

„scoate-ți bârna din ochi” (Matei 7:5) – de ce acest lucru…? Păi tocmai ca să vezi destul de bine, pentru propășirea ta spirituală și pentru înaintarea lucrării lui Dumnezeu ! Numai când ești perfect poți judeca ! …dar cine-i perfect ? Nu-ți minimaliza defectele și slăbiciunile tale și pe-ale altora nu le exagera ! Tot ce avem de făcut este să ne atingem de „poala hainei” lui Isus pentru a fi vindecați. (Marcu 6:56)

„caută Impărăția” (Matei 7:33) – este de prisos să mai vorbim despre acest lucru, aceasta este prioritară în viața fiecărui credincios… dar: aceasta aproape că nu este posibilă fără împlinirea primelor două ! Împărăția lui Dumnezeu nu este mărginită de granițele unei biserici, aceasta este Împărăția păcii, a dragostei, a neprihăniri, a milei și dreptății !

Cuvântul lui Dumnezeu este cu siguranță pentru toți ! …dar Împărăția Sa este pentru cei aleși de El !

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: