„Este prea tarziu” – Vestul Africii este in pragul unei catastrofe umanitare, anunta oficialii ONU. 65.000 de oameni ar putea muri de foamete

west-africa-famine-foto-dailymail-co-uk

Doamne, ai mila! (FOTO Daily mail UK

(ABC News USA spune ca 18 milioane de africani din 8 tari ale Vestului African din care 3 milioane copii sunt in pericol de moarte din cauza foametei in urma secetei din anul acesta. Unii oameni pur si simplu manaca doar frunze fierte.)

Militanti ai Boko Haram au ucis aproximativ 15.000 de persoane si au provocat stramutarea a peste doua milioane in cursul celor sapte ani de insurgenta.

Vestul Africii este in pragul unei catastrofe umanitare, anunta oficialii ONU. Zeci de mii de oameni ar putea muri din cauza actiunilor jihadistilor Boko Haram. „Este prea tarziu”.

Aproximativ 65.000 de persoane se afla intr-o situatie de ‘catastrofa’ sau de ‘faza a 5-a’, potrivit unei evaluari a IPC, sistem de recunoastere clasificat privind declararea starii de foamete.

‘Tragedia folosirii cuvantului care incepe cu litera f (famine – foamete, n.r.) este ca atunci cand o faci este prea tarziu „, a declarat Toby Lanzer, care a lucrat, de asemenea, in Sudanul de Sud, la Darfur si in Cecenia.

Militanti ai Boko Haram au ucis aproximativ 15.000 de persoane si au provocat stramutarea a peste doua milioane in cursul celor sapte ani de insurgenta si lanseaza inca atacuri in pofida faptului ca au fost alungati din mari parti din teritoriul pe care il controlau in 2014.

Citeste mai mult aici – http://stirileprotv.ro/

4 comentarii (+add yours?)

 1. octavpelin
  oct. 01, 2016 @ 01:21:26

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

 2. Ghita Lavric
  oct. 01, 2016 @ 02:26:47

  O statistica spunea ca numai cu banii cheltuiti pe inghetata intr-un an de zile dintr-o singura tara (era data o anumita tara) s-ar rezolva problema foamete-i din Africa….Te-ai gandit ca banii dati pe un lucru atat de mic este painea pe o zi a unui copil ce azi moare de foame ? Are cineva o idee practica cum am putea aduna putinul de care ne-am putea lipsi pe durata unei saptamani,luni(si care uneori este dat pe lucruri daunatoare,cum este inghetata)..?? In ziua Judecatii Dumnezeu nu te va intreba de altii mai bogati,de guverne ,te v-a intreba pe tine si pe mine,ce-ai facut tu cu posibilitatile ce ti s-au deschis,cu banii risipiti,timpul, cu pagina ta fb,cu blogul tau,cu Dumnezeul si credinta ta,cu biserica ta.cu ce ai fi putut face si doar ai amanat ? Copiii si oamenii din Africa sunt gata si asteapta sa reverse multumiri Cerului si binecuvantari catre datatorii voiosi…,,Copilasilor, sa nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta si cu adevarul. (1Ioan.3:18)” CUNOASTE CINEVA O ASOCIATIE UMANITARA CREDIBILA ? Sa o sustinem cu putinul nostru,sa o promovam,distribuim..Asteptam sugestii.,,34. Atunci Imparatul va zice celor de la dreapta Lui: „Veniti binecuvantatii Tatalui Meu de mosteniti Imparatia care v-a fost pregatita de la intemeierea lumii.
  35. Caci am fost flamand, si Mi-ati dat de mancat;Matei c 25….SE SUSTINE ?.

  • Monique
   oct. 03, 2016 @ 15:55:47

   Si eu as vrea sa ajut, numai sa gasim o asociatie care sa poata si sa vrea sa faca ceva!

   • rodi
    oct. 03, 2016 @ 17:07:56

    asta e problema, sa gasim o organizatie care face ceva pentru cei saraci de acolo si nu baga banii in buzunar.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: