Raspunsuri Pentru Viață – Interviu Harry Mihet

harry-mihet-cu-iacob-berghian

95% din cazuri le castigam pentru ca Il avem pe Dumnezeu si constitutia de partea noastra.

Unul dintre cazuri de litigiu in care s-a implicat Harry Mihet cu Liberty Counsel, in apararea unui pastor misionar, are ca adversar persoane din Uganda sustinute financiar de George Soros.

Psalmul 20:7 este ‘life verse’ versetul vietii lui Harry Mihet – Unii se bizuie pe carele lor, alţii, pe caii lor, dar noi ne bizuim pe Numele Domnului, Dumnezeului nostru.

Harry Mihet despre initiativa Coalitiei pentru familie: „In primul rand, faptul ca intr-o tara cu mai putin de 20 de milioane de suflete s-au strans 3 milioane de semnaturi este un record mondial. In statul California, cand a fost un referendum, sunt peste 50 de milioane de locuitori si au strans mai putin de 1 milion de semnaturi. Asa ca nu se poate exagera importanta faptului ca asa mare strangere de semnaturi a avut loc in Romania. M-a facut mandru sa fiu roman cand am auzit lucrul acesta. Am fost implicati cu Liberty Counsel la efortul de la Curtea Constitutionala in care s-a incercat a invalida aceasta initiativa si dupa cum se stie, initiativa a fost afirmata si urmeaza acum sa fie supusa la vot.

Cazul Bodnariu e un exemplu a ceea ce se poate intampla atunci cand oamenii de buna cuviinta decid sa se uneasca si sa spuna „NU” si sa se ridice pentru a afirma justitia si dreptatea. De multe ori justitia nu o mai gasesti in tribunal, trebuie sa o recuperezi in strada.

Harry Mihet: fiti crestini curajosi. Atunci cand crestinul are curaj, atunci cand crestinul decide sa stea drept si neclintit pentru Dumnezeu si pentru adevar, Dumnezeu nu-l lasa sa fie facut de ris. De asta avem nevoie astazi, mai mult ca oricand, crestini curajosi care isi cunosc menirea si isi cunosc Mantuitorul  si sunt gata sa faca orice pentru El, indiferent de cost. 

harry-mihet-sa-l-cunosc-pe-el-cu-iacob-berghianHarry Mihet, avocatul crestin roman care a aparat-o pe Kim Davis, explica ce se face pe linia apararii drepturilor religioase, a drepturilor fundamnetale ale omului. Harry Mihet s-a nascut intr-o familie de crestini, tatal sau fiind pastor baptist in jud. Salaj. La 12 ani a emigrat in Statele Unite impreuna cu parintii in anul 1990. A absolvit facultatea de drept la Duke University School of law, in Carolina de Nord. Spune Harry Mihet: „Am simtit chemarea Domnului sa intru in domeniu de drept, in avocatura. Fiind la Duke Law School, ma uitam in stanga si in dreapta si am vazut cum colegii mei aveau tot felul de oportunitati si posibilitati de-a avea slujbe prestigioase la firme mari, facand o gramada de bani. Pentru un timp m-am gandit si eu ca poate pot sa am grija mai bine de mine decat Dumnezeu ar putea si am incercat sa merg si eu cu ei. Desi Dumnezeu m-a binecuvantat cu succes mult, m-am simtit neimplinit si nesatisfacut pentru ca am stiut inlauntrul meu ca pentru mine Dumnezeu a pus deoparte o lucrare mai mare- o lucrare de-a apara crestinii si crestinismul in tara tuturor libertatilor.”

„Liberty Counsel este o organizatie non-profit de avocati crestini, dedicata total in rascumpararea culturii in care traim prin litigiu constitutionala. Atunci cand crestinii, oamenii lui Dumnezeu, sun atacati pentru credinta lor- dati afara de la lucru, poate chiar si amenintati cu inchisoare sau amenda pentru ca si-au exprimat credinta intr-un loc public, Liberty Counsel, venim, ne alaturam lor si le acordam o aparare legala, o aparare in court (tribunal) intotdeauna 100% gratuit, fara nici o plata, doar in numele Celui pentru care ei sunt persecutati. Si putem face lucrul acesta pentru ca alti crestini in America si pretutindeni au aceeasi viziune ca si noi  si ne sustin prin donatii si rugaciune. Si este asa de important cand cineva se afla in groapa cu lei, sa nu se ingrijoreze cum sa-si plateasca avocati pentru ca ar fi foarte foarte scump ca sa-si angajeze un avocat privat. Si de multe ori, daca ar trebui sa plateasca $100.000, $200.000 pentru o aparare legala, oamenii ar spune: ‘Pai, mai bine cedez dreptul constitutional, dreptul fundamental decat sa raman in faliment.

Pastorul Iacob Berghian cu invitatul special Horatio „Harry” Mihet, avocat sef la Liberty Counsel:

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: