Politicienii polonezi dau înapoi la presiunea puternicului lobby pro-avort

polonia-guvernul

Ieri, în Comisia Juridică și de Muncă a parlamentului polonez, a avut loc o sesiune organizată din scurt, în câteva ore. Dezbaterea a fost destul de violentă, relatează surse din interiorul inițiativei „Stop Avortului”, care au fost invitați să își spună părerea. Întrunirea s-a încheiat rapid, cu partidul de guvernământ înaintând o moțiune de respingere a proiectului de lege pentru restricționarea avortului în Polonia.

Dacă pe tot parcursul anului acesta o inițiativă civică susținută de numeroși lideri de opinie a cerut interzicerea totală a avortului în Polonia, după manifestațiile pro-avort și așa-zisele greve de prostest cu voie de la patron de săptămâna aceasta, partidul de guvernământ Lege și Justiție dă înapoi în această privință.

Surse din interiorul inițiativei civice „Stop Aborcji” („Stop Avortului”) se simt trădate de politicieni și de grupurile de lobby extern care au pus presiune asupra unei acțiuni democratice, susținută de aproape 500.000 de semnături și de 58% din polonezi (conform unui sondaj recent citat de Wall Street Journal).

Ieri, în Comisia Juridică și de Muncă a parlamentului polonez, a avut loc o sesiune organizată din scurt, în câteva ore. Dezbaterea a fost destul de violentă, relatează surse din interiorul inițiativei „Stop Avortului”, care au fost invitați să își spună părerea. Întrunirea s-a încheiat rapid, cu partidul de guvernământ înaintând o moțiune de respingere a proiectului de lege pentru restricționarea avortului în Polonia. Moțiunea a fost votată cu 15 la 2 în condițiile în care mulți membri ai comisiei absentau. La ora la care s-a făcut această relatare, urma ca plenul parlamentului să decidă cu privire la moțiune, care cel mai probabil va fi votată în cursul dimineții acesteia.

Aceleași surse indică faptul că membrii partidului de guvernământ ar fi declarat că episcopii polonezi au agreat această strategie, urmând ca partidul Lege și Justiție să introducă o lege care să restricționeze doar avortul la cerere pe motiv de trisomie (Sindrom Down). Alte defecte genetice sau boli rare cu care sunt diagnosticați copiii nenăscuți vor rămâne în continuare motive valide pentru efectuarea unui avort indus în Polonia.

În cursul zilei de ieri, The Independent publica știrea afirmația unui senator polonez care spunea că Senatul nu avea de gând să înceapă discutarea legii până nu se lămurea poziția celeilalte camere a parlamentului, cu putere decizională mai mare.

CONTINUARE – http://stiripentruviata.ro/politicienii-polonezi-dau-inapoi-la-presiunea-puternicului-lobby-pro-avort-se-pare-ca-se-va-interzice-totusi-avortarea-copiilor-cu-sindrom/

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: