Descoperiri arheologice de pe vremea împăratului Ezechia par să confirme relatarea biblică – VIDEO Alfa Omega TV

the-tel-lachish-national-park-and-the-gate-structure-left-that-was-exposed-guy-fitoussi-israel-antiquities-authority-read-more-at-http-www-breakingisraelnews-com

Arheologii israelieni cred că au găsit dovezi că împăratul Ezechia a distrus idolii de pe înălțimile din Israel. După cum ne arată John Waage, artefactele susțin relatările istorice din Biblie.
Această ultimă descoperire a arheologilor israelieni se referă la perioada primului templu, în jurul anilor 800 î.Hr. Ei spun că descoperirea coincide cu relatarea Bibliei din timpul regelui Ezechia. Ezechia a domnit 29 de ani în Ierusalim și Scriptura spune că el a făcut ce este bine în ochii Domnului, așa că n-a mai fost niciun alt împărat ca el în Iuda.

tel-lachish-hezekiah-bible-archaeology FOTO www.dailymail.co.ukÎnsă Ezechia a avut necazuri în împărăția sa. Această poartă a fost descoperită în timpul recentelor excavări, în parcul national Tel-Lachis, din centrul țării. Poarta Templului, în perioada biblică, simboliza ceea ce se petrecea înăuntru.

Arheologul Saar Ganor spune că Lachis a fost un oraș important, al doilea după Ierusalim.
Aproape de zid, găsim o mulțime de bănci tencuite în alb, pe care oamenii se puteau așeza. Judecători și împărați au șezut aici, la sediul administrativ. Lingurițe, vase și mânere arată natura administrativă și regală a porții. Am găsit o mulțime de vase pe care scrie „le-melech”, care înseamnă „aparține regelui”. Alte descoperiri indică prezența unor culte și că Ezechia s-ar fi ocupat de distrugerea lor.
Au mai găsit două altare, cărora li s-au tăiat coarnele. În 2 Împărați 18:4 scrie că împăratul Ezechia „a îndepărtat înălțimile, a sfărâmat stâlpii idolești, a tăiat Astarteele…”

Arheologii au vorbit și despre unele semne importante și amuzante ale vremii.
Ceva special ce am găsit în acest loc e toaleta, de formă cubică, având o gaură în mijloc. În 2 Împărați mai e scris că Iehu a sfărâmat stâlpul lui Baal și l-a prefăcut într-o hazna de gunoi. E pentru prima dată când putem identifica povestea din Biblie, cu ajutorul acestei toalete.

Aceste piese sunt dovada povestirii biblice a ceea ce a făcut împăratul Ezechia. Prin îndepărtarea coarnelor, adică desființarea locului sfânt, și descoperirea porții și a toaletei face locul necurat.
În timpul excavărilor, au săpat mai mult de 30 cm de moloz, găsind vârfuri de săgeți și praștii care, în opinia lui Ganor, confirmă cucerirea împăratului sirian Sanherib. E ca și cum ai lua Biblia în mână.
Ganor a adăugat că Biblia nu are nevoie de dovezi.
N-avem nevoie să demonstrăm Biblia. Avem Biblia și avem arheologia. Dacă se potrivește, se potrivește. În cazul nostru, se potrivește.
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 148 – octombrie 2016 – ultimele stiri crestine:http://alfaomega.tv/stiri

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: