O cetate și un templu consemnate în Biblia ebraică, descoperite de arheologi

the-tel-lachish-national-park-and-the-gate-structure-left-that-was-exposed-guy-fitoussi-israel-antiquities-authority-read-more-at-http-www-breakingisraelnews-com

O cetate și un templu consemnate în Biblia ebraică, descoperite de arheologi

E pentru prima dată când o descoperire arheologică confirmă un astfel de pasaj din biblie. Autoritatea Israeliană pentru Antichități (IAA) spune că așa-zisa cetate-sanctuar este o dovadă clară a acțiunilor regelui Ezechia, cu scopul de a desființa idolii.

Arheologii au descoperit în Israel o cetate și un templu străvechi a căror distrugere a fost poruncită de către regele Ezechia în secolul al VIII-lea î.Hr.
Autoritatea Israeliană pentru Antichități (IAA) spune că așa-zisa cetate-sanctuar este o dovadă clară a acțiunilor regelui Ezechia, cu scopul de a desființa idolii. Tatăl său, Ahaz, era un om fără Dumnezeu, și imediat ce Ezechia a urcat pe tron, a ordonat ca toți idolii din regat, fie ei obiecte, zeități sau animale la care oamenii se închinau, să fie distruși, spune Chabad.org.
În biblia ebraică, un pasaj demonstrează că Ezechia a înlăturat lăcașurile de cult, a distrus statuile, a doborât obiectele ridicate zeiței Ashera (Cartea a doua a regilor 18:4).
Cetatea se află în vechiul oraș Tel Lachish, într-o zonă de 80×80 cu șase camere, câte trei de o parte și de alta a străzii principale.
Porțiunea nordică a cetății a fost dezgropată cu decenii în urmă, într-o expediție condusă de arheologi din Marea Britanie și de la Universitatea Tel Aviv. Cea mai recentă excavare, care s-a desfășurat în perioada ianuarie – martie 2016, s-a concentrat pe descoperirea întregii cetăți. Nu a fost ușor, cetatea fiind cea mai mare din Israel, încă de pe vremea când regatul se folosea de Templul construit de regele Solomon.
„Dimensiunile cetății sunt compatibile cu ceea ce știm din domeniul istoric și arheologic”, declară directorul Sa’ar Ganor. „Potrivit relatării biblice, totul a avut loc la porțile orașului Tel Lachish, unde sanctuarul a fost construit inițial”, spune IAA. Oameni importanți – inclusiv bătrânii satului, judecătorii, guvernatorii, regii și funcționarii – obișnuiau să stea pe băncile cetății, care au fost și acestea descoperite.
„Mai mult, noua descoperire arată că poveștile biblice cunoscute nouă devin realități istorice și arheologice pe măsură ce avansează cercetările”, spune Ze’ev Elkin, Ministru al Justiției din Ierusalim, al Culturii și Mediului, membru al Knessetului (Parlamentul Israelian).
Alte cercetări au dezvăluit mai multe dovezi ale acțiunilor lui Ezechia….
Citeste mai mult –  http://www.activenews.ro/externe/O-cetate-si-un-templu-consemnate-in-biblia-ebraica-descoperite-de-arheologi-137084

ENGLISH

A Gate-Shrine Dating to the First Temple Period was Exposed in the Tel Lachish National Park

The archaeological excavation was conducted in January–March by the Israel Antiquities Authority, at the initiative of the Ministry of Jerusalem and Heritage and in cooperation with the Nature and Parks Authority, in order to further the continued development of the Tel Lachish National Park. The northern part of the gate was uncovered decades ago by a British expedition and an expedition of the Tel Aviv University, and the current excavation was engaged in completely exposing the gate. The gate that was revealed in the excavation is the largest one known in the country from the First Temple period.

According to Sa’ar Ganor, excavation director on behalf of the Israel Antiquities Authority, “The size of the gate is consistent with the historical and archaeological knowledge we possess, whereby Lachish was a major city and the most important one after Jerusalem”. According to the biblical narrative, the cities’ gates were the place where ‘everything took place’: the city elders, judges, governors, kings and officials – everyone would sit on benches in the city gate. These benches were found in our excavation”.

VIDEO by Israel Antiquities Authority Official Channel

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: