Coaliția pentru Familie susținută de toate Cultele Creștine din România vă invită la o adunare publică în Piața Unirii din Oradea pentru a cere modificarea articolului 48 din Constituția României

oradea-adunare-publica%cc%86-pentru-modificarea-constitut%cc%a6iei-22-octombrie

PAGINA OFICIALA – ORADEA – Adunare publică pentru modificarea Constituției 22 Octombrie – https://www.facebook.com/events/173998206381518/

Coaliția pentru Familie susținută de toate Cultele Creștine din România vă invită Sâmbătă 22 octombrie 2016 de la ora 11.00 la o adunare publică în Piața Unirii din Oradea pentru a cere modificarea articolului 48 din Constituția României în sensul definirii familiei astfel: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația şi instruirea copiilor.”

Coaliția pentru Familie roagă toate bisericile indiferent de confesiune să facă rugăciuni pentru această cauză.

Rugăm de asemenea slujitorii bisericilor: preoți, pastori, prezbiteri, diaconi, să anunțați în biserici despre adunarea publica care va avea loc în Piața Unirii din Oradea sâmbătă 22 Octombrie de la ora 11.00.
Vă invităm să participăm împreună la aceasta adunare publică!

Daniel Burtic este Director la RVE Oradea.

Cateva comentarii pe pagina anuntului:

S A Din păcate organizatorii nu au fost deloc consultați de parlamentarii creștini… Pentru modificarea constituției trebuie realizat un referendum care trebuie aprobat de parlament în urma semnăturilor strânse aferente acestei teme. Parlamentarii intră în prima sau a doua săptămână în vacanță pentru a se ocupa nu-i așa de alegerile parlamentare… Așa că ocazia de a fi un referendum o dată cu alegerile parlamentare se apropie de zero… Și totuși polonezii au strâns doar câteva sute de mii de semnături iar propunerea lor măcar a fost luată în considerare și dezbatere…
Daniel Burtic Observatia dumneavoastra este corecta. Dar lucrurile sunt mai complicate. In Romania proiectul e blocat la Curtea Constitutionala care a decis in 20 iulie ca demersul e constitutional dar inca nu a publicat motivarea deciziei.
Pana cand Curtea Constitutionala nu publica motivarea deciziei, proiectul e blocat.

S A Nu vreau să intru în vreo polemică dar stimații parlamentari cred că ne induc în eroare … Pe ce mă bazez? Dacă citiți declarația președintelui Comitetului de Inițiativă al Coaliției pentru Familie nu există impedimente de genul celor menționate de dvs. mai ales că, Curtea Constituțională nu s-a opus… „Comitetul de Inițiativă pentru promovarea inițiativei cetățenilor de revizuire a Constituției României, împreună cu Coaliția pentru Familie, salută decizia unanimă de azi a Curții Constituționale.

Curtea a hotărât că propunerea legislativă, susținută prin semnătură de 3 milioane de cetățeni cu drept de vot ai României, prin care se dorește ridicarea la rang de principiu constituțional a definiției căsătoriei din Codul Civil, îndeplinește condițiile prevăzute de lege.
În condițiile eliminării oricăror obstacole de constituționalitate, legalitate și procedură, responsabilitatea care revine Parlamentului României nu poate fi în nici un fel eludată. Inițiatorii propunerii de revizuire solicită Senatului și Camerei Deputaților să dezbată și să adopte în procedură de urgență proiectul de lege, în așa fel încât referendumul de revizuire să poată fi organizat la data alegerilor generale din 2016.
Considerăm că decizia Curții este firească și este o victorie a democrației autentice asupra ideologiei. Demersul nostru este unul democratic, întrucât legile, inclusiv Constituția, trebuie să fie consistente cu valorile majorității cetățenilor. De asemenea, propunerea de revizuire este conformă cu obligațiile internaționale asumate de România, în special cu Convenția Europeană a Drepturilor Omului și cu Declarația Universală a Drepturilor Omului, care protejează familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

Căsătoria și Familia sunt realități obiective, firești, verificate istoric, din care derivă definiția lor legală: dreptul de a se căsători este un drept comun al bărbatului și al femeii care pot întemeia în mod natural o familie, cu scopul nașterii și creșterii de copii. Astfel, Familia este fundația societății umane și a civilizației. Este un adevăr simplu și universal, fără de care „binele comun” nu poate fi conceput.
Mihai Gheorghiu
Președintele Comitetului de Inițiativă”http://coalitiapentrufamilie.ro/…/dupa-decizia-curtii…/

COALITIAPENTRUFAMILIE.RO
FOTO Daniel Burtic

FOTO Daniel Burtic

PAGINA EVENIMENTULUI –

 

 

P

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: