Parteneriatul civil a fost respins în Comisia juridică din Senat

senatul-romaniei FOTO news.ournet.ro

Comisia juridică din Senat a adoptat un raport de respingere a proiectului de lege referitor la parteneriatul civil, iniţiat de deputatul Remus Cernea, care declarase anterior votului că parteneriatul civil este o instituţie necesară într-o societate democratică.

„Parteneriatul civil este o instituţie necesară într-o societate democratică, pentru că există un număr mare de cetăţeni care convieţuiesc în baza sentimentelor. Peste 800.000 de persoane  trăiesc în astfel de consesiuni de facto nerecunoscute de stat. Parteneriatul permite ca cei doi parteneri să încheie un contract pe baza cărora pot să îşi transfere moştenire, sunt protejaţi împotriva violenţei în familie, sunt consideraţi aparţinători. Un astfel de parteneriat civil este o soluţie care deja funcţionează în multe ţări europene”, a spus deputatul Remus Cernea în susţinerea sa.

”Biserica Ortodoxă este împotriva acestei iniţiative, care legiferează concubinajul. Noi susţinem familia tradiţională”, a spus, în replică, preotul Veniamin Goreanu, care a ţinut să reamintească de iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pentru definirea căsătoriei ca uniune între femeie şi bărbat.

Senatul este primă cameră sesizată, Camera Deputaţilor fiind decizională.

Citeste mai mult – http://www.romaniatv.net/

6 comentarii (+add yours?)

 1. octavpelin
  oct. 12, 2016 @ 01:57:14

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

 2. dininimapentrutine
  oct. 12, 2016 @ 02:06:58

  Reblogged this on Pastor Ciprian Barsan .

 3. Valeria Iancu
  oct. 12, 2016 @ 03:11:47

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 4. Ghita Lavric
  oct. 12, 2016 @ 05:16:47

  Este curios care a fost procentul la voturi ,asta pt a vedea starea de sanatate a senatorilor MAI O PROBLEMA…Cred ca parlamentul ar trebui sa ajute pentru limpezirea mai usor, un pic CURTEA CONSTITUTIONALA in hotararea privitoare la recunoasterea concubinajului celor doi sodomiti unul roman si unul american ce si-au facut actele cuplajului intr-o tara decazuta iar la noi au venit CU O SITUATIE DELICAT DE DIABOLICA la curtea CC SA LE RECUNOASCA drepturile(probabil nu pot scoate alocatiile si ajutorul social) in temeiul legii liberei circulatiei,fara gluma este o problema foarte dificila pentru decizia curtii ,de aceea s-a amanat ca ciolanul e la Bruxell si 3 mil ,de romani, am putea spune macar acum ca crestini au semnat radial acum si pentru viitorul copiilor lor DA pt normalitate..

  • rodi
   oct. 12, 2016 @ 14:33:03

   e lucru mare ce s-a facut in Romania si cum s-au adunat peste 3 milioane de semnaturi… Dumnezeu sa ia aminte la rugaciuni si sa protejeze institutia casatoriei care tocmai El a institutit-o.

 5. mike
  oct. 13, 2016 @ 21:56:50

  Dupa votul -deputatilor- vom afla –CIT DE CRESTINA E ROMANIA-Dupa mine ar trebui pusa la votul populatiei aceasta problema ( sunt sigur ca cele -3 -milioane de voturi , se vor inmulti la vreo 18 miloane) – modificarea constitutiei in ce priveste casatoria –intre un barbat si o femeie – O decizie cruciala nu poate fi aprobata de -9- oameni si citva deputati-(cazul celor doi sodomiti)- ci de intregul popor.. Propun arestarea tuturor celor ce dau de lucru parlamentarilor si deputatilor probleme fara fond –consumind timpul parlamentului fara rost – deoarece sunt multe alte probleme de rezolvat pentru mersul bun al tarii. -God bless Romania

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: