STUDIU OXFORD. Descoperire majoră: Inima pruncului bate din a 16-a zi după concepție

baby-in-uterus-foto-stiripentruviata-ro

Până în prezent se considera că primele bătăi ale inimii apar la 21 de zile după concepție. Un studiu realizat la Universitatea Oxford și publicat pe eLife în 11 octombrie 2016 a arătat că primele bătăi ale inimii apar la doar 16 zile după concepție!

Pe lângă progresul medical însemnat, descoperirea de față arată și mai mult cât de adevărată este afirmația tristă „Avortul oprește o inimă care bate”, în condițiile în care toate avorturile la cerere se fac după ce inima copilului a început să bată.

Studiul a fost realizat de cercetătorii Richard Tyser, Antonio Miranda, Chiann-mun Chen, Sean M. Davidson, Shankar Srinivas și Paul Riley de la universitățile britanice Oxford și London College and Medical School și de la fundația Wellcome Trust.

Inima este primul organ care se formează și începe să funcționeze. Ea trebuie să înceapă să bată și să pompeze devreme pentru a furniza oxigen și substanțe nutritive organismului în curs de dezvoltare. Contracțiile coordonate ale celulelor musculare specializate din inimă, numite cardiomiocite, generează forța necesară pentru a pompa sângele. Fluxul de ioni de calciu în și din cardiomiocite declanșează bătăile inimi.

Afla mai mult – http://stiripentruviata.ro/studiu-oxford

Anunțuri

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: