UNESCO a adoptat o rezolutie care neaga legaturile evreiesti cu Muntele Templului si Zidul de Vest din Ierusalim (Zidul Plangerii)

FOTO

FOTO

Traducere Agnus Dei – SURSA – http://www.i24news.tv/en/news/international/127560-161013-unesco-due-to-pass-resolution-challenging-jewish-ties-to-jerusalem-holy-sites

Nici un forum sau organism din lume, poate veni sa nege legătura dintre poporul evreu, Țara lui Israel și Ierusalim… descoperirile arheologice dovedesc existenta poporului Israel in aceasta zona geografica de mii de ani…

Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), joi, a adoptat o rezoluție discutabila anti-israeliena care neagă legăturile evreiești cu Muntele Templului și Zidul de Vest din Ierusalim(Zidul Plangerii).

24 de state membre UNESCO au votat în favoarea rezoluției, 26 s-au abținut, și doar șase țări au votat împotrivă.

Propunerea, înaintata de palestinieni, alături de Egipt, Algeria, Maroc, Liban, Oman, Qatar și Sudan, condamnă Israelul pe mai multe aspecte legate de Ierusalim și site-urile sale sfinte.

Proiectul de rezoluție, a cărui copie a fost obținută prin Ha’aretz, recunoaște că orașul Ierusalim este locul sfânt pentru iudaism, islam și creștinism, dar spune ca site-ul locului sfânt de pe Muntele Templului este sacru numai pentru musulmani și nu menționează semnificația lui pentru evrei .

O întreagă secțiune a propunerii a fost dedicata în mod specific complexului de pe Muntele Templului se referă doar la numele musulmane ale site-ului (Al-Aqsa și Haram al-Sharif), și nu menționează numele de ebraica sau de limba engleza (Har HaBayit sau Temple Mount).

Compexul este considerat site-ul cel mai sfant al iudaismului, care a fost odata site-ul primului și celui de-al doilea Templu, și este al treilea cel mai sfânt loc la credința musulmană.

Politicienii israelieni, condus de președintele Reuven Rivlin, au  fost promti să condamne votul de joi, condamnand rezoluția chiar înainte de a fi votata joi la Paris.

„Nici un forum sau organism din lume, poate veni sa nege legătura dintre poporul evreu, Țara lui Israel și Ierusalim – și orice organism de felul acesta, care face acest lucru, pur și simplu se face de ras”, a declarat el la un eveniment în reședința sa din Ierusalim. „Putem înțelege critica, dar nu se poate schimba istoria”.

3 comentarii (+add yours?)

 1. thetrouth
  oct. 14, 2016 @ 06:28:44

  Ne doare sufletul si tremura duhul in noi de indignare , dar asta e cel mai vizibil semn ca popoarele se unesc intr-unul singur impotriva Israelului si a crestinismului . Ca unii care cunoastem adevarul ar trebui sa iesim sa condamnam astfel de acte de paganizare , numai ca cea mai mare parte a crestinilor de azi nu mai vorbesc nimic. Daca eu am de toate ,sunt in siguranta , nu sunt deranjat de nimeni … nu imi pasa de ceilalti care sufera , trec prin stramtorare si necaz . Asta nu inseamna sa fii urmas al lui Christos , si sa-ti iubesti aproapele .Isus a zis plangeti cu cei ce plang , ori in lume astazi sunt omorati crestinii cu miile , sunt contestate adevarul Sfintei Scripturi , legitimitatea poporului Israel de trai linistit in propria-i tara , iar noi biserica lui Christos predicam prosperitate … Toti sa iesim sa spunem adevarul indiferent cat ne-ar costa.

 2. octavpelin
  oct. 15, 2016 @ 02:29:29

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

 3. Trackback: Creștini din toată lumea protestează împotriva încercării ONU de a rescrie istoria Țării Sfinte | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: