COMUNICAT DE PRESĂ Senatul României, LUNI, 17 OCTOMBRIE 2016 – Statuarea căsătoriei între „bărbat și femeie”…

comunicat-de-presa-luni-17-octombrie-2016 SURSA Prodocens Media

Statuarea căsătoriei între „bărbat și femeie” cunoaște o nouă etapă înspre referendum

Senatorul PNL Ben-Oni Ardelean anunță că Biroul Permanent al Senatului, al cărui membru este, a transmis, luni, o solicitare către Comisia juridică de numiri, disciplină, imunități și validări, precum și către Comisia pentru constituționalitate, libertăți civile și monitorizare a executării hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului a Camerei, privind initiațiva legislativă de revizuire a Constituției pentru definirea familiei ca întemeiată pe căsătoria „între bărbat și femeie”.

Demersul survine după ce Curtea Constituțională a României (CCR), cu unanimitate de voturi, a emis în luna iulie a.c. certificatul constatator potrivit căruia propunerea cetățenească a Coaliției pentru Familie, semnată de 3 milioane de români, pentru schimbarea art. 48, alin, 1 din Constituție, având dezideratul de a statua căsătoria între „bărbat și femeie”, respectă condițiile constituționale privind exercitarea inițiativei.

Ulterior, propunerea legislativă, însoțită de raport și avizele celor două Comisii, va reveni pentru un vot în plenul Senatului, urmând ca aceeași procedură să fie urmată și la Camera Deputaților.
După promulgare, Guvernul va decide data referendumului pentru consultarea populației.

SURSA – Prodocens Media

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: