Stiri TVR – Medicul român Mihaela Smicală în România, cu speranţa că autorităţile o vor ajuta să-şi recupereze copiii

dr-camelia-smicala-la-tvr-bucuresti-octombrie-2016

Prinşi în mijlocul unui război juridic între părinţi, doi copii trăiesc într-un coşmar. Micuţii, care au o mamă româncă şi un tată finlandez, sunt lipsiţi de căldura unui cămin. Trăiesc într-un centru de plasament din Finlanda. Mama, ajutată de autorităţile de la noi, se luptă să îi recupereze. Susţine că cei mici sunt nefericiţi. Şi, ca să dovedească asta, a înregistrat discuţiile pe care le-a avut cu ei.

Maria, de 10 ani, şi Mihail, de 11 ani, sunt victime colaterale în războiul părinţilor.

Medicul român Mihaela Smicală se luptă în instanţă cu fostul ei soţ – finlandezul Petri Jalaskoski – pentru custodia copiilor. Acum un an, cei mici au fost smulşi din braţele mamei, după ce tatăl le-a spus autorităţilor că femeia ar vrea să fugă cu ei în România. Atunci, ea a reuşit să îi recupereze. Dar i-a pierdut din nou, după un an, din alt motiv.

Până când instanţa va hotărî la cine rămân copiii, Maria şi Mihail sunt în grija Protecţiei Copilului din Finlanda. Stau într-un centru de plasament, printre străini, fără să aibă parte de afecţiunea şi îndrumarea părintească.

Mama a înregistrat discuţiile pe care le-a avut cu ei, ca să demonstreze că cei mici se tem de tată.

Femeia a venit acum în România, cu speranţa că autorităţile de la noi o vor ajuta să-şi recupereze copiii. Însă toate demersurile au rămas fără rezultat.

Reporterii TVR au încercat să ia legătura cu autorităţile finlandeze, însă nu au reuşit să vorbească direct cu cei implicaţi în acest caz.

În ultimii ani, au fost mai multe cazuri în care copiii unor români au fost luaţi de autorităţi, în ţările nordice. Cel mai cunoscut este al familiei Bodnariu, din Norvegia.

Citeste mai mult, da clik pe poza de mai sus.

3 comentarii (+add yours?)

 1. dininimapentrutine
  oct. 17, 2016 @ 22:55:48

  Perseverenta in rugaciune va da cu siguranta roade!

 2. Valeria Iancu
  oct. 18, 2016 @ 03:05:46

  Reblogged this on Dumnezeu e în control.

 3. octavpelin
  oct. 18, 2016 @ 03:30:46

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: